jwa Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2012 jeśli możesz się szarpnąć to kup kompletny wahacz. Będziesz miał na zapas. Wymienisz na nowy a stary w miarę możliwości będziesz regenerował. i nie będziesz miał ciśnienia w czasie i kosztach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
preston81 Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2012 zamówiłem kompletny dolny jeśli o to chodzi , górny jest ok a te moje tuleje sa tak wyjechane ze hej , ale stare wahacze zregeneruje choc nie wiem na czym ma polegac regeneracja skoro wszystkie tuleje mozna kupic samemu ... za wymiane strony będę płacił 80 zł czyli całość 160 + koszt wahaczy 360 pewnie zejdzie jeszcze 100 na zbieznosc ....ale kilka dni temu kupilem opony za 500 na kasie nie spię niestety :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Dokładnie o tym pisze wyjąć stare gumy i sworzeń i wbić nowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
preston81 Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2012 no stare moze odrdzewie bo jakis nalot jest pomaluje sobie sprayem na czarno i zaloze nowe tuleje ale to nie teraz tylko jak sie te nowe skonczą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskar Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2012 (edytowane) to byłes u jakiegoś mechanika, że jednak tuleje sa wybite? Edytowane 13 Kwietnia 2012 przez Oskar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
preston81 Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2012 tak na szarpakach tuleje az wychodza z tych aluminiowych pierscieni leci z nich juz gorzej mozliwe ze stalo mi sie to na dniach jak wjechalem w dziure ..... nast. razem zatrzymam auto obejrzę i najwyżej zadzwonie na pały niech zrobią notkę ostatni raz płacę ze swojej kieszeni za naprawe zawieszenia ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskar Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2012 to ok, czekamy na wrazenia z jazdy po wymianie wachaczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Takie same jak przed tylko troche sztywniej i pewniej. Komfort sie pogorszył bo juz tak nie chuśta ale prowadzenie za to pewniejsze. Ech te nasze drogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
preston81 Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2012 właśnie zapoznaje sie z procedurami odnośnie odszkodowania od zarządców dróg będę to stosować nic mi nie szkodzi http://moto.wp.pl/kat,123,title,Wjechales-w-dziure-Nie-daj-sie-splawic-Odzyskaj-pieniadze,wid,14375361,wiadomosc.html?ticaid=1e457 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskar Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Takie same jak przed tylko troche sztywniej i pewniej. Komfort sie pogorszył bo juz tak nie chuśta ale prowadzenie za to pewniejsze. Ech te nasze drogi Sztywniej i pewniej tzn. bezpieczniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2012 tak szkoda tylko,ze do 4 dziury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
preston81 Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2012 wszystko pięknie ładnie ale do czasu, zamawiałem teknoroty- niby nie było na stanie ... o czym mnie nie poinformowali w piątek wyjeżdżam dosyc daleko .... , na jutro na 8 :30 mam umówionego mechanika na wymiane 80 zł za stronę , jadę odebrac wahacze a tam jakies firmy SH wychodzi na to ze jakies chinskie .... zapłaciłem mniej bo się nie zgodzilem na taką cenę jak za zamawiane wczesniej teknoroty ... ogółem zapłaciłem za nie 330 zł ... jestem wsciekły i rozczarowany ... próbowałem znalesc jakies info o tym za duzo nie ma ktos nakulal 22k i niby wszystko ok ale to tylko 1 opinia więc chyba będe rpzecierał szlaki na tym czyms mam nadzieje ze nie kosztem własnego zdrowia,,,,, pozdro dam znac jak na tym się jeździ jutro jak auto bedzie gotowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskar Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2012 (edytowane) Spokojnie przetestujesz i podzielisz się opiniami - zartuje, morze nie bedą az tak złe a tak na serio juz to nie zostawiaj starych wachaczy u mechanika tylko zabież je, na spokojnie zregenerujesz je kupując dobre tuleje np. Oyodo, sworznie i za jakiś czas bedziesz miał na wymianę swoje wachacze made in Preston81 Edytowane 18 Kwietnia 2012 przez Oskar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
preston81 Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2012 wahacze założone , mechanicy mowili wahacz jak wahacz , moje wrazenia - sztywniej pewniej ciszej , jak w nowym aucie , ale co tu mowic moze wypowiem sie za kilka tys km przeglad bede mnial w sierpniu dam znac czy sa jakies oznaki zuzycia - na teraz jestem zadowolony od razu zrobilem zbierznosc . pozdrawiam ps stare wahacze wziąłem - machne je hammeraidem czarnym , ale najpierw oblicze koszt tulei i ich montażu/ demontażu bo jak juz to kupię same wkłady tulei, ale przelicze czy to sie opłaca jak te wahacze wypadną dość dobrze to nie warto regenerowac wiec poleżą troszke w piwnicy , btw jaka powinna byc taka uśredniona zywotnosc takiego wahacza na naszych wspaniałych "serowo szwajcarsko"- polskich drogach ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskar Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Co do żywotności to zależy jak wybierasz dziury stanu amortyzatorów, koła na jakich jezdzisz 16 czy 17, rozmiaru opon.... mi starczyły na 90 tys. i wymieniałem w całości po przeliczeniu tuleji i robocizny zdecydowałem się na całe nowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
preston81 Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2012 kuzynowi delphi starczylyna 22 tys tylko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskar Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Tuleje poszły czy sworzeń? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Ja też kombinowałem z wymiana tulei i swożnia Wachacz 330 tuleja tylna 100 - imadło dzwignia diax 20 min i zdjete tuleja środkowa 50 - wypalić gume i zaczyna sie zabawa z tulejka wew. na goraco lub brzeszczot - czas ???? Swożeń 120 - podkładka 5kg młotek - 3 min i po robocie Wybrałem wachacz U siebie też teraz zamontowałem SH na drugiej stronie od jesieni tez mam SH Kilometry kilometrom nie równe. Mój czasookres to 2lata. poprzedni TRW wytrwał 16 miesiecy. Ponadto jesli miłabym wymieniac tylko poszczególny element wachacza aktualnie niesprawny i 3 razy włazic pod auto w jednym celu, żeby zdjąc cały wachacz. WYBRAŁEM RAZ CAŁY WACHACZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskar Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Sworzeń jakiej firmy że 120 pln? Chyba za 2 ? na necie chodzą po 50 - 60 sztuka, prawda jest taka że taniej wyjdzie nowwy niż zabawa w naprawę starego. mi wachacze wytrzymały 4 lata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2012 MOOG ceny ze strony IC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskar Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2012 wystarczy Yamato za 70 - pln lub oryginał 555 - 90 pln Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2012 W zasadzie to chtyba nie chodzi o 50pln tylko o trzykrotne włażenie pod auto i wykręcanie wszystkich 8śrubek A nie dodałem jeszcze zbieżnosci za 2x70pln Nawet jesli zaoszczędzi sie na tulejkach to zbieżnośc robi swoje i wychodzi niestety najedno. A tylko raz siedzisz pod autem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskar Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Zbiezności nie musisz ustawiac na nowo przy wachaczach, jak robisz końcówki drążków to tak ale nie przy wachaczach Mój mechanik zanim ustawi zbieżnosć sprawdza najpierw zawieszenie czy nie ma luzów i dopiero wwtedy ustawia mi zbieżność, jak masz tak ustawioną zbieżnosć to po wymianie wachaczy zbieżność się nie zmieni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Nie ma co dyskutować już o zbieżności przerobilismy ten temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Ja też kombinowałem z wymiana tulei i swożnia Wachacz 330 tuleja tylna 100 - imadło dzwignia diax 20 min i zdjete tuleja środkowa 50 - wypalić gume i zaczyna sie zabawa z tulejka wew. na goraco lub brzeszczot - czas ???? Swożeń 120 - podkładka 5kg młotek - 3 min i po robocie Wybrałem wachacz U siebie też teraz zamontowałem SH na drugiej stronie od jesieni tez mam SH Kilometry kilometrom nie równe. Mój czasookres to 2lata. poprzedni TRW wytrwał 16 miesiecy. Ponadto jesli miłabym wymieniac tylko poszczególny element wachacza aktualnie niesprawny i 3 razy włazic pod auto w jednym celu, żeby zdjąc cały wachacz. WYBRAŁEM RAZ CAŁY WACHACZ Jeśli będziesz sam wymieniał sworzeń młotkiem 5 kg, to i tak za następnym - czyli drugim razem wachacz musisz kupić nowy, gdyż rozkalibrujesz otwór i nawet za pierwszym razem, sworzeń będzie latał po pewnym czasie, czyli będą luzy. Prasa chodzi pionowo a młotkiem tak nie uderzysz. To samo tyczy się tulei. Ja takie rzeczy robiłem u siebie - to tzn. mnie robili w sieci "Nastapol". Części moje a robocizna ich - 50zł+zbierzność 100zł. "wahacze" Sworzeń jakiej firmy że 120 pln? Chyba za 2 ? na necie chodzą po 50 - 60 sztuka, prawda jest taka że taniej wyjdzie nowwy niż zabawa w naprawę starego. mi wachacze wytrzymały 4 lata Trochę mnie śmiech bierze kolego, gdy to czytam. - mi "wachacze" wytrzymały 4 lata. Wahacze może i tak, ale wahacz nie wystepuje jako sam, lecz wspólnie z innymi elementami - czyli 2 tuleje, oraz swożeń. A to 4lata Ci nie wytrzyma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi