Burgi Opublikowano 17 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2016 Ja piję po prowadzeniu . Powiem szczerze po przeczytaniu Twojego posta z opisem rdzy i przypadłościach Juka zmroziło mnie. Mój też salonowy, żaden import, przebieg dokładnie taki sam, więc pobiegłem z sercem na ramieniu zobaczyć jak to u mnie wygląda. Dodam, że to mój czwarty i nigdy nie było problemu rdzy. Po dokładnych oględzinach stwierdziłem stan salonowy, tym bardziej, że samochód stoi cały rok na pod chmurką. Może Nissan eksperymentował i wypuścił jakąś "limitowaną wersję", bo bardzo dziwne jest to, że dwa auta z tego samego roku i o identycznym przebiegu, były w tak odmiennych stanach technicznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ozo71 Opublikowano 17 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2016 No ja też jestem zdziwiony ale tak jest, szkoda bo bardzo się zawiodłem i rozczarowałem Żuk mi i mojej żonie się bardzo spodobała ale nie wiemy co będzie dalej brzydal taki że aż fajny. Ps. nic tylko się upić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lamer Opublikowano 5 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2016 Żuk ma 2 lata i 8 miesięcy. Na gwarancji będzie wymieniany mechanizm składania lusterka (rzęzi jak stara szafa) i uszczelka przy jednaj szybie (dziwnie odstaje górą). Na szczęście podejście ASO do reklamacji pozytywne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alex2009 Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Witam, Proszę o poradę od kilku dni po odpaleniu auta zaczyna mi migać zielona czasem żółta kontrolka key ? nie wiem co może być przyczyną zdarza się to nie regularnie . jest to model bez kluczykowy. dziękuje pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nnemrod Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Witam, Proszę o poradę od kilku dni po odpaleniu auta zaczyna mi migać zielona czasem żółta kontrolka key ? nie wiem co może być przyczyną zdarza się to nie regularnie . jest to model bez kluczykowy. dziękuje pozdrawiam Chłopie toż w instrukcji stoi napisane , że wyczerpuje się bateryjka w pilocie. Wymiana bardzo prosta , np. zegarmistrz wykona ją w 2 minuty. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2016 O i wszystko jasne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzycho59 Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Chłopie toż w instrukcji stoi napisane , że wyczerpuje się bateryjka w pilocie. Wymiana bardzo prosta , np. zegarmistrz wykona ją w 2 minuty. Bateria CR2025. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Warto zainstalować jeśli pilot pozwoli jak u mnie CR2032. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alex2009 Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Bateria CR2025. Chłop ma pole a ja raczej miastowy, gdybym posiadał instrukcję nie zadawałbym pytania na forum. a jeśli już tu napisałem to liczyłem na odpowiedz na poziomie a nie bełkot zbulwersowanego małolata .. pozdrawiam Witam, Proszę o poradę od kilku dni po odpaleniu auta zaczyna mi migać zielona czasem żółta kontrolka key ? nie wiem co może być przyczyną zdarza się to nie regularnie . jest to model bez kluczykowy. dziękuje pozdrawiam Dziękuje za wyczerpująca odpowiedz pozdrawiam;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emti Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Chłop ma pole a ja raczej miastowy, gdybym posiadał instrukcję nie zadawałbym pytania na forum. a jeśli już tu napisałem to liczyłem na odpowiedz na poziomie a nie bełkot zbulwersowanego małolata .. pozdrawiam Dziękuje za wyczerpująca odpowiedz pozdrawiam;) Kolega to raczej z niskim poczuciem humoru? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Kulega kulega niech sprawdzi czy podpasuje bateria Maxell CR 2032 ?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr29 Opublikowano 2 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2016 W kwestii o tym co napisał Lamer o uszczelkach w szybach. Miałem taki problem w tylnych szybach. Zgłosiłem problem i zostały na gwarancji wymienione. Co do skrzypiącego lusterka podczas składania to mam to samo. Nie wiem może nasze juki zjechały z tej samej taśmy w fabryce... Mam jeszcze problem z samopodgłaszającym i samościszającym się radiem. Chyba padły potencjometry.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dax27 Opublikowano 2 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2016 (edytowane) Też mam problem z radiem, a mianowicie po nagrzaniu się radia zanika wyswietlacz.( wskazania wyświetlacza) Edytowane 3 Października 2016 przez dax27 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lamer Opublikowano 8 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2016 Zauważyłem, że na wybojach zaczęła trzeszczeć deska rozdzielcza. Mam wrażenie, że to wina "daszka" nad zegarami. Samochód ma niecałe 60.000 przebiegu i jeszcze nie skończył 3 lat. Też macie ten problem? Czy ktoś reklamował to na gwarancji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr29 Opublikowano 8 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2016 Pisałem juz o tym. Słyszysz odgłosy wydobywające sie z polaczenia gąbki z szyba... patent francuzki niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lamer Opublikowano 9 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2016 Odszukałem twój post. A próbowałeś to zgłaszać jako reklamację? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr29 Opublikowano 9 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2016 ..."francuski" oczywiście. Sorry za błąd. Co do usterki to miałbym możliwość zgłoszenia ponieważ auto jest wciąż na gwarancji. Nie chcę jednak zgłaszać, wiem, że nic nie zrobią. Taki to patent z tymi gąbkami pod szybą. W zimie jest jeszcze gorzej gdy plastiki są zimne. Nie wiem co pisałem w tym poście ale najlepszym rozwiązaniem jest doprowadzenie w te miejsca silikonu (w sprayu). Pomaga na rok... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lamer Opublikowano 9 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2016 Nie chcę jednak zgłaszać, wiem, że nic nie zrobią. Jak wszyscy będą mieli takie podejście to producenci faktycznie będą olewali wszelkie wady samochodów bo po co się wysilać? Ja wiem, że Nissan to nie marka premium ale jednak skrzypienie plastików przy tak małym przebiegu nie powinno być normą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lamer Opublikowano 9 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2016 Wbrew temu, co próbuje wmawiać samo Volvo to jednak nie jest marka premium Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr29 Opublikowano 9 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2016 Mnie to trochę pocieszyłeś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zoja61 Opublikowano 6 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2016 W kwestii o tym co napisał Lamer o uszczelkach w szybach. Miałem taki problem w tylnych szybach. Zgłosiłem problem i zostały na gwarancji wymienione. Co do skrzypiącego lusterka podczas składania to mam to samo. Nie wiem może nasze juki zjechały z tej samej taśmy w fabryce... Mam jeszcze problem z samopodgłaszającym i samościszającym się radiem. Chyba padły potencjometry.. Jeśli chodzi o radio...gdy zwiększa się prędkość-gra głośniej, prędkość maleje-radio się ścisza. Tak jest (w instrukcji opisane) i to jak dla mnie duży plus, chyba ,że u Ciebie dzieje się to w innych okolicznościach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarB Opublikowano 7 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2016 Jeśli chodzi o radio...gdy zwiększa się prędkość-gra głośniej, prędkość maleje-radio się ścisza. Tak jest (w instrukcji opisane) i to jak dla mnie duży plus, chyba ,że u Ciebie dzieje się to w innych okolicznościach. W każdym Juke'u tak jest? Mojego jeszcze nie mam (za kilka dni będzie), ale jeżeli ma taki system, to wyśmienita wiadomość. Zawsze myślałem, że coś takiego powinno być zainstalowane w autkach, ale nigdy takiego systemu nie miałem. Ścisza się/podgłaśnia o konkretny zakres, można go ustalić/zmienić? Czy to automat bez ustawień. W Kii tylko na niektórych stacjach radiowych głośność zwiększała się podczas wiadomości (pewnie po RDS-ie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zoja61 Opublikowano 7 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2016 W każdym Juke'u tak jest? Mojego jeszcze nie mam (za kilka dni będzie), ale jeżeli ma taki system, to wyśmienita wiadomość. Zawsze myślałem, że coś takiego powinno być zainstalowane w autkach, ale nigdy takiego systemu nie miałem. Ścisza się/podgłaśnia o konkretny zakres, można go ustalić/zmienić? Czy to automat bez ustawień. W Kii tylko na niektórych stacjach radiowych głośność zwiększała się podczas wiadomości (pewnie po RDS-ie). Wydaje mi się ,że to automatycznie jest. Moje autko jest z 2011r i wg instrukcji wtedy wszystkie tak miały. Obecnie nie mam info , ale pewnie dalej tak jest. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarB Opublikowano 7 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2016 Wydaje mi się ,że to automatycznie jest. Moje autko jest z 2011r i wg instrukcji wtedy wszystkie tak miały. Obecnie nie mam info , ale pewnie dalej tak jest. Pozdrawiam Mój też będzie z 2011 Tym bardziej się cieszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel_I Opublikowano 8 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2016 Jak wszyscy będą mieli takie podejście to producenci faktycznie będą olewali wszelkie wady samochodów bo po co się wysilać? Z drugiej strony - jak się będziesz stanowczo upierać przy tym, żeby "coś" zrobiono, to serwis wpadnie na przykład pomysł, żeby zdemontować deskę - znając życie, to połamią przy tym część zaczepów i najbardziej poszkodowanym będziesz Ty. Tia... w Niemczech oczywiście uważają, że premium to tylko BMW, Mercedes i Audi. Akurat Mercedes (przynajmniej C-klasa) w zimie też potrafi trzeszczeć deską, i to całkiem konkretnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi