zipero02 Opublikowano 31 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2019 Ale to jest obok ramki, muszę spróbować to spolerować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel_I Opublikowano 31 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2019 (edytowane) W dniu 29.12.2019 o 16:07, zipero02 napisał: Nie znalazłem nigdzie informacji o korozji nadwozia w Juke Nawet na tym forum o tym pisałem. Korodują zgrzewy - jak ktoś nigdy nie ściągał np. uszczelki bagażnika to może się zdziwić. To samo dotyczy podłogi, gdzie powierzchniowa korozja pojawia się w wielu miejscach. Podwozie warto solidnie zabezpieczyć (po usunięciu korozji): do tego wosk w profile zamknięte, drzwi, itd., a z pojedynczymi ogniskami trzeba jakoś walczyć - ja polecam po oczyszczeniu potraktowanie tych miejsc Loctite 7500. No i warto co jakiś czas dokładnie samochód oglądać - podłogę na podnośniku no i w zakamarkach. W dniu 29.12.2019 o 16:07, zipero02 napisał: Samochód oczywiście na gwarancji To niczego nie zmienia - korozji powierzchniowej gwarancja nie obejmuje. W dniu 29.12.2019 o 16:07, zipero02 napisał: ale jeżeli to rdza to trochę lipa. Jeśli gdzieś miałeś uszkodzony lakier, to nie jest to wykluczone, że to korozja - chociaż tak na środku to raczej dziwne, bo zwykle gdzieś w zakamarkach się zaczyna, na łączeniach blach, krawędziach, itd. U mnie np. wyglądało to w ten sposób: Edytowane 1 Stycznia 2020 przez Daniel_I Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr29 Opublikowano 19 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2020 W piecioletnim Juku wypadla dziura w tlumiku. Czy mial juz ktos taką sytuacje.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aro121 Opublikowano 3 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2020 Mam swoją pierwsza poważna awarie . Rano po odpaleniu auta nierówna praca silnika a po dodaniu gazu gaśnie silnik 1.2 . Generalny brak mocy . Auto dałem do serwisu a tam diagnoza zalane złym paliwem, wg mnie błędna bo byłem na stacji i sprawdzałem monitoring. Po za tym tankowałem w poniedziałek a auto zdechło w piątek. Niemożliwe żebym na dieslu jeździł kilka dni. Co to może być ? Jakieś sugestie lub pytania kontrolne ? Nie zapala się kontrolka check. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruchy91 Opublikowano 13 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2021 Witajcie. Mam pytnako odnośnie spryskiwaczy szyby czołowej. Każdy z nich ma po 3 dysze wylotowe jednak z moich płyn leci tylko z 2 na spryskiwacz, czy to oznacza że dysze są do wymiany? Drugie pytanko jest odnośnie podgrzewanych lusterek. Jest to moja pierwsza zima z moim autem i nie wiem czy mam podgrzewane lusterka (wersja Tekna) po włączeniu ogrzewania tylnej szyby z lusterkami nic się nie dzieje. Jak to sprawdzić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Puzony Opublikowano 26 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2022 Witam, mam problem w swoim juku z 2013 roku. Mianowicie szwankuje mi wyświetlacz w radiu. Jest to wersja z nawigacją. Tło zrobiło się białe i ciężko jest odczytać jakiekolwiek napisy. Obraz od czasu do czasu skacze, czasem się stabilizuje. Może ktoś wie czy to wina któregoś z kabli czy do wymiany np cały wyświetlacz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baju123 Opublikowano 26 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2023 witam 'kruchy 91 odnośnie lusterek w jukach lusterka nie są podgrzewane chyba że ci elektryk zrobi /spryskiwacze od strony kierowcy są 3 od pasażera są2 lubią się zatykać witam puzony radio chyba wilgoć złapało tu ci nie pomogę ja mam pioneer avic f 930bt takie mi niemcy założyli bo było oklejane plus dodatkowe światła i wydech chyba wyszło 4000tys tych aut Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr29 Opublikowano 15 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2023 Czy może ktoś podpowiedzieć jakie dokładnie są potrzebne uszczelki przy wymianie świec (zdejmowany kolektor) ? Juke r.2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 15 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2023 Do kolektora ssącego takie 140351KT0A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baju123 Opublikowano 15 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2023 ja wymieniałem świece nie zdejmowałem żadnej pokrywy żadnych uszczelek nie rozumie pytania o co chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr29 Opublikowano 15 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2023 Czy może ktoś podpowiedzieć jakie dokładnie są potrzebne uszczelki przy wymianie świec (zdejmowany kolektor) ? Juke r.2013 Jaki typ silnika. U mnie zeby dostac sie do swiec trzeba sciagnac kolektor.. (1,6 117KM) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr29 Opublikowano 15 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2023 Thunder, czy tylko ta jedna uszczelka jest potrzebna.. wg schematu jest jeszcze jedna okragła..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 16 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2023 Uszczelka przepustnicy 161751HC5A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr29 Opublikowano 24 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2023 Kontrolka blokady drzwi na desce środkowej (pomarańczowy symbol zamkniętej kłódki) nie świeci po zamknięciu drzwi. Podczas jazdy, po przekroczeniu 10 km/h następuje blokada drzwi i wówczas kontrolka się zapala. Czy miał ktoś taki przypadek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr29 Opublikowano 12 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2023 Wracając do tematu.. wcześniej po zamknięciu drzwi (po wyjściu z samochodu) świeciła się pomarańczowa kontrolka zamknięcia drzwi (zał.fot). Teraz po kilku sekundach od zamknięcia gaśnie. ..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Izane Opublikowano 28 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2023 Przymierzam się do zakupu Nissana Juke 2012-2014 i zastanawiam się z jakimi problemami borykają się te modele. Od razu zaznaczam, iż jestem świadoma, że nie ma aut idealnych, tym bardziej tych używanych. I nie chodzi mi o wymiany płynów, filtrów, tarcz, klocków itp. rzeczy, których wymiany z uwagi na zużywanie wymaga każde auto. Auto jest mi potrzebne do dojazdów do pracy, łącznie 60km, połowa trasy przez miasto. Będę wdzięczna za wszelkie sugestie że strony użytkowników tego modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baju123 Opublikowano 20 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2023 nie warto na takie trasy 1 benzyna na łańcuchu nie warto za krótki odcinek 2 diesel na pasku ale też za krótka trasa; szukaj benzynę na pasku z małą pojemnością Juke 1.6 jest na łańcuchu i lubi dalsze trasy niż 60 km połowa miasto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kurgsn77 Opublikowano 4 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2023 Czy wiecie gdzie może tkwić usterka. Nissan Juke Nismo automat. Chce uruchomić silnik wciskam hamulec nie gaśnie kontrolka. Po kilku próbach, modłach i naciśnięć hamulca w różnych płaszczyznach, kontrolka gaśnie włącza się rozrusznik. Gdzie może być problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baju123 Opublikowano 29 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2023 Witam myślę że czujnik położenia hamulca stopu w pewnym położeniu łapie może to czujnik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ajro Opublikowano 6 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia Problem dotyczy Ori radia z Navi i bluetooth, Juke z 14r. Dźwięk z radia bardzo płytki, bez basów, tylko sopran, z przodu i z tyłu. Regulacja tonami nie przynosi porządnego dźwięku. To radio tak gra czy coś się sypnęło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ajro Opublikowano 8 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia Problem dotyczy Ori radia z Navi i bluetooth, Juke z 14r. Dźwięk z radia bardzo płytki, bez basów, tylko sopran, z przodu i z tyłu. Regulacja tonami nie przynosi porządnego dźwięku. To radio tak gra czy coś się sypnęło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bilunia Opublikowano 8 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 26 minut temu, Ajro napisał: Problem dotyczy Ori radia z Navi i bluetooth, Juke z 14r. Dźwięk z radia bardzo płytki, bez basów, tylko sopran, z przodu i z tyłu. Regulacja tonami nie przynosi porządnego dźwięku. To radio tak gra czy coś się sypnęło? O ile dobrze pamiętam, masz na pokładzie to samo NC3 co ja w Pulsarze. U mnie nie mam najmniejszych problemów z tym o czym piszesz. Regulacja zarówno tomów wysokich jak i niskich działa elegancko. Z regulacją przód-tył i lewo-prawo też najmniejszych problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ajro Opublikowano 8 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 1 godzinę temu, Bilunia napisał: O ile dobrze pamiętam, masz na pokładzie to samo NC3 co ja w Pulsarze. U mnie nie mam najmniejszych problemów z tym o czym piszesz. Regulacja zarówno tomów wysokich jak i niskich działa elegancko. Z regulacją przód-tył i lewo-prawo też najmniejszych problemów. Regulacja działa tylko nie przynosi porządnych efektów dźwiękowych. Gra tylko sopran, basów w ogóle nie ma czy to z przodu czy z tyłu. Dopiero co go kupiłem. Sprzedająca twierdzi, że grało tak od początku a ja jej nie wierzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bilunia Opublikowano 9 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia Nie pamiętam, a do garażu mam "kawałek", ale masz chyba w NC3 opcję przywrócenia do ustawień domyślnych. Próbowałeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ajro Opublikowano 9 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia Nie próbowałem szczerze mówiąc. Nie wiem jak by miało to pomóc skoro basy ustawione na max a gra tylko sopran Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi