Pumiak Opublikowano 15 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2013 Pewnie ma taki sam wpływ jak inne środki lane do paliwa.Jednym pomogą a innym zaszkodzą Mój wuja kupił Mitsubishi Pajero i auto sprawowało się świetnie do czasu nalania do paliwa środka do czyszczenia wtrysków.Dwa dni i wtryski siadły.Po naprawie wytrzymały tydzień i znowu siadły.Spuścili paliwo z baku,nalali nowej ropy,założyli naprawione wtryski i auto jeździ już 2 late bez problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Virilitas Opublikowano 17 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2013 Widziałem takie coś w tv jakiś czas temu i efekt czyszczenia silnika tym ustrojstwem był naprawdę dobry Ciekawe jaki jest koszt takiej usługi ...koszt to 230 pln netto... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oguh Opublikowano 26 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2013 i jak wyniki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Virilitas Opublikowano 25 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2013 ....jeszcze jestem za granicą...wrócę i po świętach zajmę się tą sprawą....pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 23 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2013 Jest juz czerwiec. I co dalej z Twoim Xem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Virilitas Opublikowano 13 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2013 ...nic...jak nie palił tak nie pali ..używam go 4 razy w roku więc nie mam czasu nawet na diagnostykę...jak ciepły to pali po nocy nie pali i tak do bólu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MichalPR Opublikowano 5 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2016 U mnie objawy byly takie: Po mroznej nocy (wystarczylo -5 stopni) auto nie chcialo zapalic (T30 2,2). Udawalo sie za doslownie 10 razem, pozniej w ciagu dnia palil na dotyk. Nastepnego ranka to samo. Po 3 dniach pojechalem do mechanika, skonczylo sie na wymianie wszystkich swiec zarowych oraz filtra paliwa - koszt wszystkiego niestety ok 500zl. Teraz (od 2 dni po naprawie) pali bez problemu za pierwszym razem. Moze komus sie przyda to moje doswiadczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 5 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2016 Jak rozumiem to Twórca wątku wczesniej z pewnością sprawdził Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudson Opublikowano 7 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2016 U mnie na ciężkie odpalanie po nocy pomogło założenie zaworka zwrotnego przed filtrem paliwa. Oryginalnie nie było w moim (dci z 2004r) ale ponoć w późniejszych już fabrycznie był. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
John777 Opublikowano 10 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2018 U mnie kiedyś ciężko kręcił, nawet po wymianie aku na nowy. Wymieniłem rozrusznik na używany i na jakiś czas starczyło. Potem znowu zaczął bardzo wolno i długo kręcić i z trudem odpalał. Wymieniłem obudowę filtra paliwa (z pompką) z uwagi na podejrzenie cofania się paliwa bo nieraz musiałem otworzyć maskę i podpompować paliwo na filtrze żeby odpalił. Wymieniłem też całą wiązkę kabla masowego z klemą, bo brak masy to częsty problem i też nie pomogło. Nie miałem pomysłu co dalej. W końcu posłuchałem majstra i wymieniłem rozrusznik na nowy za 460 zł. To zamiennik ale dobrej jakości z 2 letnią gwarancją. Nie było sensu reanimować starego. Pomogło i problemy z uruchamianiem całkowicie się skończyły. Teraz rozrusznik ma prawdziwego kopa i daje w krótkim czasie odpowiednie ciśnienie na pompie co zapewnia prawidłowe odpalanie. Co do dodatkowego zaworu zwrotnego paliwa to nie zaleca się go montować ponieważ takowy jest w obudowie/pompce filtra paliwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fonir Opublikowano 11 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2018 A pamiętasz namiar na ten rozrusznik ? Marka /adres ...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudson Opublikowano 11 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2018 Polecam regeneracje. Samemu wymienisz szczotkotrzymacz cały , bieżnia w tych rozrusznikach jest trwała a nic innego tam nie ma do jakości kręcenia. A jeśli zgrzyta to jeszcze bendiks. Możesz mieć jak nowy rozrusznik za 150zł a jak dokupisz elektromagnes to będzie wszystko wymienione w nim Polecam też zmianę lub dołożenie masy bo fabryczna jest słaba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fonir Opublikowano 11 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2018 No tak proste☺. Człowiek leniwy się zrobił i co nie co z przeszłości wyparowało. Zapomniałem już jak w Maluchach co chwila samemu się regenerowało . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudson Opublikowano 11 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2018 Ja się zastanawiałem czy części można dostać do niego ale jak już znalazłem ,bez problemu szczotkotrzymacz i bendix ( zgrzytał ) kupiłem to godzinka roboty i było gotowe, Faktycznie dużo szybciej kręci i lepiej odpala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
John777 Opublikowano 14 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2018 (edytowane) Ad Fonir, mam na pewno pudełko od rozrusznika. Spiszę dane i dam znać. Regeneracja moim zdaniem ma sens tylko w wypadku kiedy nie można dostać części nowej. Wywali się 150 zł a za jakiś czas kolejne 150 zł. Te stare oryginalne rozruszniki (mam dwa) trochę wolno kręcą nawet jak są sprawne. Ten nowy zamiennik na tym samym aku kręci znacznie szybciej i swobodnie. Stary wyjechany rozrusznik przez długie "piłowanie" bardzo obciąża aku i można szybko zniszczyć nawet nowy. Znalazłem. Oto ten rozrusznik: https://as-pl.com/p/S5032 Igła. Polecam. Edytowane 14 Lutego 2018 przez John777 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fonir Opublikowano 16 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2018 (edytowane) Dzięki za namiar ! Plusik ode mnie ☺ Liqui Moly Pro-Line System - Reiniger 5156 kupiłem i dotarł. Jest na 70 l. paliwa. Czy bez obaw mogę go wlać (cały ) do pełnego zbiornika ? Edytowane 16 Lutego 2018 przez fonir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kalleanka Opublikowano 16 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2018 (edytowane) Czy bez obaw mogę go wlać (cały ) do pełnego zbiornika ? Na podstawie doświadczeń na własnym samochodzie. Tak. Odkąd jestem na forum, bo tu przeczytałem o tym środku, regularnie dolewam przynajmniej raz do roku przed długą podróżą. Wtryski wtedy pracują 5, 6 godzin bez przerwy i (mam nadzieję) oczyszczają się. Nie wiem czy ten specyfik działa, ale nie mam problemów z rozruchem czy stabilnością pracy silnika. Inna sprawa, że mam przejechane dopiero 152 kkm i jeżdżę wyłącznie na vervie. Edytowane 16 Lutego 2018 przez kalleanka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi