toxicity Opublikowano 14 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2015 no i kupilem, z takimi samymi oznaczeniami jak mój, Podmieniłem i teraz swiatełka pala sie cały czas i wentylator chodzi. a o odpaleniu auta nie ma mowy. Jakies pomysły? Czy jest na forum ktos kto sie uporał z tym problemem czy wszyscy kombinują ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelsalata Opublikowano 15 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2015 No a ten moduł komfortu nie musi zostać zaprogramowany pod resztę samochodu. Obiło mi się o uszy, że moduł komfortu zależy od kodu IMMO jaki jest wbity do komputera auta. Jeśli kupiłeś moduł z innym kodem IMMO (a kupiłeś), należy udać się do ASO i go zaprogramować. Inaczej jak piszesz - nie odpalisz auta. Podobnie jest z odtwarzaczem CD i DVD (jeśli jest zamontowany). Bywały już tutaj na forum przypadki, że uszkodzone mechanicznie napędy CD chłopaki naprawiali w ten sposób, że kupowali napęd dawcę, przekładali mechanikę, a elektronika pozostawała taka jak była. Inaczej pojawiał się napis SECURE na LCD i nie szło używać panelu na konsoli środkowej. Może tutaj też warto pokusić się o taki SWAP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 15 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2015 no i kupilem, z takimi samymi oznaczeniami jak mój, Podmieniłem i teraz swiatełka pala sie cały czas i wentylator chodzi. a o odpaleniu auta nie ma mowy. Jakies pomysły? Czy jest na forum ktos kto sie uporał z tym problemem czy wszyscy kombinują ? Tak jak napisał Paweł. - moduł to nie wszystko. On musi współgrać z immo /trzy podzespoły/-stacyjka-antenka moduł, radio,komp I jak sam już wiesz, moduł to nie tylko immo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toxicity Opublikowano 15 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2015 a jak by podmienić tylko ten walnięty tranzystor? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fazzi Opublikowano 15 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2015 Jeśli jesteś pewny, że to tranzystor i to ten konkretny to spróbować warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelsalata Opublikowano 16 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 W Micrze podmieniają termorezystor od sterowania nawiewami. W CD/DVD w P12 przekładają mechanikę a elektronika zostaje taka jak była. Obstawiam, że i tutaj taki zabieg pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro1985 Opublikowano 13 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2015 ma moze ktos fotki rozebranego modułu komfortu?? Chodzi mi o tranzystor który to bedzie, ze chyba jest tylko tam taki jeden. Mi padł i cały czas swieci sie wszystko we wnetrzu. Interesowały by mnie tez fotka z tym przewodem który nalezy przeciac zeby wszystko zgasło linki juz nie działaja dzieki z góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toxicity Opublikowano 16 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2015 tam sa 2 identyczne tam sa 2 identyczne tranzystory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro1985 Opublikowano 16 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2015 sa trzy identyczne ale juz znalazłem w ASO chca za tą przyjemnosc 1850 zł taniocha. Link dla potomnych http://www.npoc.co.uk/forum/nissan-primera-p12-interior-light-dont-work_topic44400.html Ma ktos namiary na ten tranzystor na allegro jest zamiennik jednak wolał bym orginalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pixel81 Opublikowano 13 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2015 (edytowane) sa trzy identyczne ale juz znalazłem w ASO chca za tą przyjemnosc 1850 zł taniocha. Link dla potomnych http://www.npoc.co.uk/forum/nissan-primera-p12-interior-light-dont-work_topic44400.html Ma ktos namiary na ten tranzystor na allegro jest zamiennik jednak wolał bym orginalny Witaj, Na "chińskim allegro" (http://www.aliexpress.com/popular/%2528transistor-r4383%2529.html) znajdziesz takie tranzystory za nieco ponad 1 USD/1szt. Fakt, że na przesyłkę poczekasz cca. 30dni, ale za tę cenę to chyba warto, skoro chcesz mieć oryginał Edytowane 13 Października 2015 przez Pixel81 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clavikord Opublikowano 8 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2016 Można programować jakieś zmiany w module komfortu? Np komfortowe kierunkowskazy, autoryglowanie drzwi, czy moze leaving home, czy auto światła? Cos jak w VAG czy Oplu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarek8628 Opublikowano 12 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2020 Odnosnie oświetlenia w kabinie, nie zapala się przy odtworzeniu drzwi i mam dodadkowo problem z oświetleniem w drzwiach jak również podświetleniem stacyjki, w moim przypadku jest padnięty tranzystor o oznaczeniu Irlr2905, oczywiście znajduje się w module komfortu. Jeśli pomogłem to super, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jhonas Opublikowano 14 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2023 Witam. Czy jest ktoś w stanie napisać który pin w module komfortu odpowiada za ciągle świecące się podświetlenie drzwi i stacyjki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi