Gość Virgo_ Opublikowano 1 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2011 Mam problem z obrotomierzem. Po włączeniu silnika leci on do konca i tak zostaje. W czasie jazdy "biega" po calym zakresie, pokazuje na jalowym 3000 innym razem 2000 - nie ma reguły. Po jakim czasie uspokaja się i działa normalnie. Nic się natomiast nie dzieje z silnikiem, pracuje jak gdyby nigdy nic. Nie szarpie, nie dławi się, pracuje równo. Wyczytałem, że mogą to być zimne luty lub czujnik położenia wału. Czy jest jeszecze coś, co może dawać takie objawy? Jeżeli to zimne luty, czy moge prosić o jakąś instrukcje jak to naprawić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bernard2 Opublikowano 5 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2011 Mam problem z obrotomierzem. Po włączeniu silnika leci on do konca i tak zostaje. W czasie jazdy "biega" po calym zakresie, pokazuje na jalowym 3000 innym razem 2000 - nie ma reguły. Po jakim czasie uspokaja się i działa normalnie. Nic się natomiast nie dzieje z silnikiem, pracuje jak gdyby nigdy nic. Nie szarpie, nie dławi się, pracuje równo. Wyczytałem, że mogą to być zimne luty lub czujnik położenia wału. Czy jest jeszecze coś, co może dawać takie objawy? Jeżeli to zimne luty, czy moge prosić o jakąś instrukcje jak to naprawić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Arczi79 Opublikowano 28 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2012 witam miałem to samo jażdziłem tak przez rok aż wymieniłem cały licznik ze szrotu i ok działa super pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.