Gość mike12345 Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Ja nie dolewam, przebieg 150tys, wymiana oleju co 15tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Również nie dolewam. Wymieniam co 20 tyś, lub co 12 miesięcy. Przebieg 100 tyś. km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafik73_note Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Pomiar spalania to rzecz względna. Komputer może przekłamywać. U mnie notorycznie co pareset kilometrów zacina się na jednej wartości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Czeslaw4 Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Mój Note też do wymiany nie bierze nic a nic oleju. Po przebiegu rocznym około 10 tys km na miarce nie spada nawet milimetra. Przebieg 52000 km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TESTER 1956 Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2017 W moim też od wymiany do wymiany dolewać nie trzeba, wymieniam co 15 tys, przebieg 148 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NazgulXL Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2017 (edytowane) Mi spala jakieś 0,3l na 10k km. Chyba nie ma takiej możliwości jak niektórzy wyżej piszą że nie spala nic a nic. Chyba mikroskopijne ilości oleju muszą zostawać na gładzi cylindra ? Edytowane 11 Kwietnia 2017 przez NazgulXL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TESTER 1956 Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Chyba nie ma takiej możliwości jak niektórzy wyżej piszą że nie spala nic a nic. Chyba mikroskopijne ilości oleju muszą zostawać na gładzi cylindra ? Pewnie że spala tyle że jest to niewielki, można by rzec niezauważalny na bagnecie, ubytek, dlatego też napisałem że dolewać nie muszę a nie że nie bierze nic a nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@reS Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Różnica na bagnecie minimalna, więc nie dolewam. Sprawdzam średnio raz na 2-3 tygodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi