robert1234 Opublikowano 30 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2008 Wiadomo ze maxima to nie 200sx i tu sie ceni cisze Ale stozek ma to do siebie ze przy spokojnej jezdzie nie odzywa sie za wiele dopiero staje sie glosny jak da sie po garach a kiedy cisniemy to dzwiek rasowej wyscigowki jak znalazl i kolo sie zamyka:) Tak wiec po co stowac polsrodki kiedy sie chce miec naprawde fajny dzwiek? :]PS. Szalony wiercil dziury i spelniaja one swoje zadanie i odglos fajny, choc za cichy ( ale niestety i tak nie jest to co stozek... ) duzo jest roboty z takim stozkiem? czytalem troche. wiekszosc ma zrobione zaciaganie powietrza znad nadkola a z tym to juz troche roboty jest. jak ty masz to zobione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bushman Opublikowano 30 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2008 Ja niestety nie mam stozka bo auto mam na gazie Kiedy zaczelem przerabiac to okazalo sie ze najwiekszym problemem bedzie wyregulowanie gazu i zrezygnowalem Najlepiej zorentowany jest Jaca bo juz to zrobil w J30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert1234 Opublikowano 31 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2008 Ja niestety nie mam stozka bo auto mam na gazie Kiedy zaczelem przerabiac to okazalo sie ze najwiekszym problemem bedzie wyregulowanie gazu i zrezygnowalem Najlepiej zorentowany jest Jaca bo juz to zrobil w J30 aha... czyli jednak po zalozeniu gazu zaczynaja sie schody? hmm.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRZECHu Opublikowano 31 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2008 Ja niestety nie mam stozka bo auto mam na gazie Kiedy zaczelem przerabiac to okazalo sie ze najwiekszym problemem bedzie wyregulowanie gazu i zrezygnowalem Najlepiej zorentowany jest Jaca bo juz to zrobil w J30 aha... czyli jednak po zalozeniu gazu zaczynaja sie schody? hmm.... piotrtal jakie schody? czytaj uwazniej Bushman ma J30 na mikserze stad mozliwe "schody" czyli wiekszy koszt zabawy (ewentualna przerobka na blosa) Jak do swojej maxi sekwencje wsadzisz najwieksze "schody" ze stozkiem to beda z pociagnieciem rur (fizycznie jak to upchnac), ale dla niektorych takie schody to czysta przyjemnosc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert1234 Opublikowano 31 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2008 Ja niestety nie mam stozka bo auto mam na gazie Kiedy zaczelem przerabiac to okazalo sie ze najwiekszym problemem bedzie wyregulowanie gazu i zrezygnowalem Najlepiej zorentowany jest Jaca bo juz to zrobil w J30 aha... czyli jednak po zalozeniu gazu zaczynaja sie schody? hmm.... piotrtal jakie schody? czytaj uwazniej Bushman ma J30 na mikserze stad mozliwe "schody" czyli wiekszy koszt zabawy (ewentualna przerobka na blosa) Jak do swojej maxi sekwencje wsadzisz najwieksze "schody" ze stozkiem to beda z pociagnieciem rur (fizycznie jak to upchnac), ale dla niektorych takie schody to czysta przyjemnosc no wlasnie schody typu (akcje z wolnymi obrotami silnika przy stozku lub dziurze w puszce od filtra). ... na benzynie rozumie bedzie ok, a na gazie? i tak jak bym zakladal gaz to napewno po dziurze w puszcze lub stozku, wiec niech gaziarze mi dopasuja sekwencje zeby z tym wszsystkim grala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaca V6 Opublikowano 31 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2008 piotrtal, czasami warto użyć wyszukiwarki, jak sie chce coś znaleźć http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.p...ghlight=malucha wszystko jest do zrobienia ja użyłem takiego patentu, ale ja nie mam sekwencji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert1234 Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2008 musze sie tylko pochwalic. kupilem filtr K&N (polecany przez wielu z was) wycialem dziure 7.5 x 7.5 cm w puszcze filtru powietrza i delektuje sie dzwiekiem v6, ktory przeszedl moje najsmielsze oczekiwania mruczy az miło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaca V6 Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2008 jaki wplyw na dzwiek moze miec filtr powietrza? rozumiem wydech, modyfikacja, wyciecie czy cokolwiek innego, ale filtr strozkowy? musze sie tylko pochwalic. kupilem filtr K&N (polecany przez wielu z was) wycialem dziure 7.5 x 7.5 cm w puszcze filtru powietrza i delektuje sie dzwiekiem v6, ktory przeszedl moje najsmielsze oczekiwania mruczy az miło. już rozumiesz teraz ? Pozdro ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert1234 Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2008 jaki wplyw na dzwiek moze miec filtr powietrza? rozumiem wydech, modyfikacja, wyciecie czy cokolwiek innego, ale filtr strozkowy? musze sie tylko pochwalic. kupilem filtr K&N (polecany przez wielu z was) wycialem dziure 7.5 x 7.5 cm w puszcze filtru powietrza i delektuje sie dzwiekiem v6, ktory przeszedl moje najsmielsze oczekiwania mruczy az miło. już rozumiesz teraz ? Pozdro ! oczywiscie. denerwuje mnie tylko radio, ktore nie ma potencjometru obrotowego tylko jakies przyciski od volume i czasami nie zdazam go przyciszyc jak trafia sie okazja depnac w pedal i posluchac tej symfonii spod maski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi