kcroot Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2012 (edytowane) Moje oponki letnie już są deko styrane i mam kilka typów głównie są to "jodełki" na mokre nawierzchnie: - TOYO T1R - UNIROYAL RainSport2 - VREDESTEIN SportTrac 3 - GoofYear F1 I tu mam pytanie które z ww? Pytanie nr 2 w zimie jeździłem na 205/55 R16 i miałem wrażenie że auto mniej buja na boki, teraz mam DUNLOPY SP 300 205/60 i na nich czuć większe przechyły auta na boki (nie wiem czy to moje subiektywne odczucie czy co? ). Aha co do opon to robiłem fotomontaże jak te opony grają z autem i wszystkie mi się podobały... Edytowane 3 Kwietnia 2012 przez kcroot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keey Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2012 A ja zaczynam drugi sezon na oponach Riken Maystorm 205/60/16 i jestem zadowolony. Nie wiem ile kosztuje w tym roku (rok temu płaciłem 850 zł/kpl nowych). Riken to opona grupy Michelin, produkowana w Serbii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskar Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Moje oponki letnie już są deko styrane i mam kilka typów głównie są to "jodełki" na mokre nawierzchnie: - TOYO T1R - UNIROYAL RainSport2 - VREDESTEIN SportTrac 3 - GoofYear F1 Goodyear F1 Pytanie nr 2 w zimie jeździłem na 205/55 R16 i miałem wrażenie że auto mniej buja na boki, teraz mam DUNLOPY SP 300 205/60 i na nich czuć większe przechyły auta na boki (nie wiem czy to moje subiektywne odczucie czy co? ). Aha co do opon to robiłem fotomontaże jak te opony grają z autem i wszystkie mi się podobały... Tak masz takie wrażenie ponieważ opony zimowe twoje w rozmiarze 205/55/16 są niższe (średnica) ok 2 cm od opon letnich w rozmiarze 205/60/16 niższe - mniejszy balon, niżej położony środek cieżkosci i mniejsze przechyły auta na boki w zakrętach - fizyka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcopolo2010 Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Ja bede zaczynał drugi sezon na oponkach Nankang Ns2 215/50R17 . Dobre oponki za dobra cene Polecam!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotro29 Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Uniroyal RainSport 2 215/50/17 trzeci sezon teraz i jestem zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2012 (edytowane) Ze wzgledu na cene zacząłem wspólpracę z Uniroyalem 10 lat temu. Ze wzgledu na cenę nie zmieniam kapci na droższe - gdybym miał kase zainwestowałbym w Yokohamy. Ze względu na to, że sa kierunkowe a nie asymetryczne nadal mam Uniroyal. Ze wzgledu na ocenę innych użytkownuików nadal pozostaje przy Uniroyal Ze wzgledu, że nie są najleprze i najdrozsze to wybaczam im - tylko nie wiem co? chyba wygląd - bo podoba mi sie GY ale są bardzo drogie - wiem miękkie boki Ze wzgledu na opinie kolegów, którym poleciłem te laczki nadal pozostaja moimi kolegami. Ze wzgledu na wode i deszcz i ta frajda 100km/h i jedziesz prosto po kałuży tylko fontanna na boki. Ze wzgledu na to, że większość dni mamy mokrych w roku sprawdzają się idealnie. Bo na suchym to nawet kumho i dębica sa rewelacyjne. Ze względu na... Współprace rozpocząłem z Lato Uniroyal rally 550 były i są na tylnej osi od 5lat Uniroyal Rain Expert - przód i inne auta komplety Zima Uniroyal MS 55 były Uniroyal MS 66 są i inni tez się cieszą Ale to twój wybór i twoje auto. Edytowane 5 Kwietnia 2012 przez jwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskar Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Uniroyal RainSport 2 215/50/17 trzeci sezon teraz i jestem zadowolony. Wchodza Tobie takie kapcie do P11? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotro29 Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2012 (edytowane) Do P12 mam również P12 i uzupełniłem profil. Edytowane 7 Kwietnia 2012 przez piotro29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskar Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2012 ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xyz123xx Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2012 w starym pasku przez 6 lat jeździłem na jednym komplecie uniroyalów, rewelacja, przejeżdżasz przez kałuże jednym kołem i tylko fontanna na 3m z boku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskar Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2012 w starym pasku przez 6 lat jeździłem na jednym komplecie uniroyalów, rewelacja, przejeżdżasz przez kałuże jednym kołem i tylko fontanna na 3m z boku a w P12 co masz teraz założone? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2012 (edytowane) 215/60/16 Wyżej kuper i nie tre po policjantach. Moze i kupa gumy ale za to nie rzuca tak na krawężniku i podjazdach Edytowane 17 Kwietnia 2012 przez jwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskar Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2012 kawał gumy jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi