Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Problem z silnikiem P11, 1,8i 2000r po lifcie

Gość merlin88

Rekomendowane odpowiedzi

Gość merlin88

Witam.

Mam problem ze swoją Primerą. Silnik 1,8i + lpg 16V 114KM.

Zacznę od początku. W czasie jazdy po przejechaniu około 200 km zaczął tracić i odzyskiwać moc. Myślałem, że to od gazu więc się nie przejmowałem ale po jakiś 30 km zaczął kopcić i po jakimś czasie spadły obroty, zero reakcji na gaz i po pół minuty zgasł. Zatrzymałem się na poboczu chwile odczekałem i próbowałem odpalić. Po kilku próbach odpalił ale silnik zaczął pracować nie równo, gubić obroty, wydawać dźwięk jak by klekotało coś (jak stary Mercedes w dieslu).

Ktoś może poradzić mi co to może być??

Dodam jeszcze, że wyskoczył błąd i komputer pokazał błąd czujnika położenia wału.

Możliwe, że na panewkach stuka.

Gość Lancer901

rozrząd? łańcuch nie stuka? pewnie czujnik szlak trafił :P przez to takie objawy, poruszaj lub odkręźć czujnik na dole w bloku, lub zamień od położenia wałka z tym na dole;p u mnie pomogła wyumiana tego na górze. tez tracił moc i dziwne odgłosy wydawał

Gość merlin88

Może być ale też oleju bierze sporo i kopcił na wyższych obrotach. Też takie objawy miałeś??

Może być ale też oleju bierze sporo i kopcił na wyższych obrotach. Też takie objawy miałeś??

Nie dodałem jeszcze tego, że jak sprawdzałem ciśnienie na tłokach to na jednym jest mniejsze o 2 bary.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...