manix Opublikowano 14 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2013 No to pojechałaś,pięknie Tak trzymać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 14 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2013 Tak czułem , że tak będzie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dar1962 Opublikowano 15 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2013 ojciec w skodzie ma "cyferke" ponieważ nadal uważam, że w autach z manualną skrzynią biegów w ogóle a już w skodzie w szczególności nie stosowano takiego dziwnego i w tej sytuacji pozbawionego sensu gadżetu -jestem niezmiernie ciekawy - w jakiej konkretnie skodzie (model, rocznik ,typ silnika), jaką konkretnie cyferkę ( rodzaj wyświetlacza, miejsce jego umieszczenia) oraz - co najistotniejsze - jaką skrzynię ma zamontowaną ta skoda. Obawiam się bowiem,że wspomniane auto (jeśli jest starszym modelem) posiada klasyczny automat Tiptronic, nowszy Multitronic (co akurat jest najmniej prawdopodobne) ewentualnie (co całkiem możliwe) dwusprzęgłową DSG (wszystkie z koncernu VW) - co by tłumaczyło obecność tajemniczej "cyferki" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 15 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2013 Dar sugrstia zmiany biegu jest np.w auris szwagra ,zwykły silnik i skrzynia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dar1962 Opublikowano 15 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2013 Dar sugrstia zmiany biegu jest np.w auris szwagra ,zwykły silnik i skrzynia "sugestia" czy raczej podpowiedź to najczęściej strzałka na wyświetlaczu - w górę lub dół - w zalezności od obrotów silnika -ma ją sporo aut (np Colt) - nie kojarzy mi się to z "cyferką" informującą o aktualnie zapiętym przełożeniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 15 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2013 Tobie nie,Jej może tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dar1962 Opublikowano 15 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2013 to trzeba by mieć naprawdę bujną i abstrakcyjną wyobraźnię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kisiaczka Opublikowano 15 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2013 skoda fabia rok 2012 diesel 1.6.manual, numer biegu i wskazujaca strzalka w ktora strone trzeba zmienic czy w dol czy w gore, zadalam poprostu tylko takie pytanie wiem ze to jest zbedne ale kiedys widzialam cos na forum ze niby note tez cos takiego ma i to tyle;d. ale dzieki za odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 15 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2013 http://www.fcp.pl/fo...opic.php?t=9777 Dar no to patrzaj "a Ziomalki swojej ,bronił będziesz ze wszystkich sił i mocy,aż ....zaprosi na kawę" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
was79 Opublikowano 16 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2013 vw też pokazuje aktualnie zapięty bieg. Jeżeli jest optymalny to pojawia się przy nim kropka, jeżeli nie to odpowiednio strzałki. Swoja drogą fajnie działa, bo w zależności od obciążenia i stylu jazdy proponuje zmiany biegów przy różnych prędkościach obrotpwych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kisiaczka Opublikowano 16 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2013 a mam jeszcze jedno pytanko wydaje mi sie ze nad tym wyswietlaczem co wskazuje km i inne bajery typu srednie spalanie jest jeszcze jeden wyswietlacz czy tam tez mozna cos w jakis sposob ustawic?? czy to tylko takie sobie o.... cos tam puste jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 16 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2013 Kisiaczka,nie wiem jak u Ciebie,ale u mnie: Pierwsze kliknięcie jest licznik km A drugie licznik km B A później leci czas podróży,spalanie,średnia prędkość ,temperatura, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arek_sosnowiec Opublikowano 16 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2013 (edytowane) Koleżance chodziło chyba o coś innego. W modelu po liftingu wyświetlacz pomiędzy obrotomierzem a prędkościomierzem jest podzielony na 2 części. W dolnej wyświetlane są informacje z komputera (przebieg, spalanie zasięg itd), natomiast ta górna jest jakby nieaktywana (przynajmniej tak było w autku z 2010 którym miałem okazję przez kilka dni jeździć). Dla lepszego zobrazowania dołączę fotkę z netu. O ile oczywiście o to Kisiaczkowi chodziło? O ile mnie pamięć nie myli to informację o aktualnie zapiętym biegu (oraz sugestie jego zmiany) ma Hyundai i30. Ciekawostka: przy niecałych 70 km/h komputer podpowiada aby zmienić bieg na szóstkę (silnik 1,6). Edytowane 16 Stycznia 2013 przez arek_sosnowiec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kisiaczka Opublikowano 16 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2013 Dokladnie o ten wyswietlacz chodzi... czyli ten wyswietlacz jest pusty?? nic tam nie mozna wlaczyc?? jesli tak to to troche bezsensu;d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arek_sosnowiec Opublikowano 16 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2013 Dokładnie. Przynajmniej w tym który jeździłem. To był wynajęty samochód więc zbytnio się nie interesowałem. Przyjąłem, że pewnie w droższych wersjach (lub w tych dla tej lepszej części Europy) jest do czegoś wykorzystywany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnrambo Opublikowano 16 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2013 A tam nie powinno być dużej cyfry z aktualnym biegiem? tak mi się wydaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 16 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2013 Raczej nie.Znalazłem w konfiguracji nowego Note w którym na wyświetlaczu nad kreską znajduje się informacja o tempomacie,wyświetlana jest prędkość zablokowana ,oraz ikona tempomatu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 16 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2013 Pewnie ta część jest aktywna z tempomatem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 16 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
was79 Opublikowano 19 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2013 (edytowane) W dobrej porze zmieniłem auto - wyjazdfy na narty, jeszcze nigdy nas tak tanio nie kosztowały :-) Efekt ekodrajwingu: Sumarycznie na ponad 150 km wyszło 4,8 l Edytowane 19 Stycznia 2013 przez was79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
graphia Opublikowano 19 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2013 Nie wytarłeś w photoshopie tam jakiejś jedynki przed tą czwórką? Nie przejmuj się.... odbijesz sobie swoją rajdówką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 19 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2013 No, jak jechałeś non stop koło 90 km/h to nie ma co się dziwić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
was79 Opublikowano 19 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2013 150 km trudno zrobić ze średnią 90 km/h, przynajmniej w Polsce, zwłaszcza jak się przejeżdża w weekend prze Wisłę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
graphia Opublikowano 19 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2013 150 km trudno zrobić ze średnią 90 km/h, przynajmniej w Polsce, zwłaszcza jak się przejeżdża w weekend prze Wisłę ...ale wpław? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
was79 Opublikowano 19 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2013 tak, ale nie w poprzek a wzdłuż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi