Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[K11] Zmiana kierownicy Micra K11 przed liftem - po lifcie

pawelsalata

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie - czy da się bez problemu przełożyć kierownicę z wersji po licie, czyli taką czteroramienną, do Micry przed liftem?

Mam teraz tą moją SuperS z 1994 roku. Czy jeśli zakupię taką kierownicę, to nie będzie problemu z klaksonem? Czy nie będzie nic ocierać o tą plastikową obudowę pod kierownicą? Czy możliwe jest wymontowanie poduszki powietrznej od tej kierownicy? Czy jest taki sam wieloklin na kolumnie kierownicy?

Z góry dzięki za odpowiedzi.

P.S. Jak ktoś ma taką nowszą kierownicę, to proszę pisać.

• 2 tygodnie później...

Witam. W mojej Micrze z 96 roku przed liftem jest kierownica czteroramienna z poduszką, więc wszystko powinno pasować. Wyjęcie poduszki sprowadza się do zdjęcia przycisku klaksonu i odkręcenia poduszki.

A no to dzięki. Będę się chyba rozglądał za taką nowszą kierownicą, bo o wiele bardziej mi się podoba.

Pozdrawiam.

P.S. Mogę prosić o podanie średnicy tejże, nowszego rodzaju kierownicy.

• 1 miesiąc temu...
  • 1 rok później...

mam podobne pytanie, kierownica w mojej micrze k11 rozwarstwila sie, czy mozna zalozyc kiere od micry o wiele mlodszej, np. z roku 2001- 2004?

Przepraszam, że po takim czasie, ale po co tworzyć nowy temat, skoro jeden już istnieje? Czy do Nissana Micry K11 mogę założyć kierownicę z nowszej micry czyli K12?

O. To jest nawet lepsze pytanie niż moje. Dołączam się do pytania powyżej. Robił ktoś taki eksperyment?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...