Gość zuzu007aa Opublikowano 19 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2012 Ile razy w samochodzie można dokonać wymiany czyjników położenia wału korbowego i wałka rozrządu w serwisie nissana? Mam problem z moją Tinką wymieniono mi czujnik położenia wału korbowego ale to niewiele pomogło bo autko mi nadal gaśnie gdy się pożądnie nagrzeje. Nagle odcina zaplon,musze poczekać kilka minut po czym znów bez probemu zapali. Problem pojawia się zwykle w upalne dni. Nie ma żadnych oznak, nie skaczą obroty,silnik rozpedza się normalnie,tylko w pewnym momencie nagle gaśnie. Działo się Wam coś podobnego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 19 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2012 Jeśli robiłes to w serwisie, to jedx na reklamację, lub oddaj im ten czujnik a Tobie niech wsadza spowrotem Twój. Po co płacic za coś co nie działa? A może był trefny czujnik? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zuzu007aa Opublikowano 19 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2012 Dzisiaj wykazało błąd uszkodzenie w obwodzie czujnika wykrywania pozycji wału korbowego. a możliwe jest by przyczyna leżała w czujniku wałka rozrządu choć komputer pokazuje coś innego,bo znajomy twierdzi że jeśli to byłby ten drugi czujnik silnik tylko by szarpał ale nie gasł.? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.