Jasyr Opublikowano 22 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 Skoro są takie same to po jakiego sprzedawca pyta jaki nissan, jaki rok produkcji auta, jaki silnik no i wreszcie 1 czy 2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 22 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 Bo zapewne różnią się między sobą...ceną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 22 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 Skoro są takie same to po jakiego sprzedawca pyta jaki nissan, jaki rok produkcji auta, jaki silnik no i wreszcie 1 czy 2. No trochę się źle wyrazilem.1 I 2 się różnią."Take same"to miałem na myśli :sonda przednia jest identyczna dla modeli(tu kliknij w niebieski numer OEM,który podałem wyżej) i adekwatnie tylna :też kliknij.Pan sprzedawca ma rację że pyta,bo nie do wszystkich modeli pasują,to raz,a dwa ,bo taka jest procedura by uniknąć pomyłek.Ta lista i tak nie jest pełna bo np.QQ 1.6 i 20 pb też ma takie sondy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jasyr Opublikowano 22 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 Przejrzałem te wszystkie cyferki i podaje wynik. Silnik 1,4 i 1,6 pierwszą sondę mają taką samą - 22690ED000 co do drugiej sondy to w silniku 1,4 jest 226A08U300 a w 1,6 jest 226A0ET000. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mehow Opublikowano 24 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2015 Witam wszystkich, przepraszam od razu z góry za porę ale jedyny moment ze jest chwila o tym napisać mam problem z notem, kupiłem go ok miesiąc temu i po jakimś czasie zaczął strasznie szarpać dławić nie dało się jechać aż, a wczesniej wszystko ok. Pojechłem z nim do mojego mechanika i odpiął 1 sondę tą przy silniku i zaczeło autko jezdzić elegancko, po czym zostałą ona wymieniana na nową firmy Blue Print na chyba taką: http://www.iparts.pl/czesc/sonda-lambda-blue-print-adn17024,nissan,note-e11-od-2006-03,1-4-88km,80-5482-19174-100048-0-350-adn17024.html, i po założeniu auto zaczeło jezdzić normalnie, ale wywala checka z tym błędem P0132 i auto ma ciągle korektę LTFT ujemną na -18 a STFT nie pacuje w ogóle i pokazuje mi że sonda stoi na poziomie 1.3V, tylko nie jestem pewien czy to wskazanie od drugiej czy od pierwszej... Na to wygląda że i druga jest walnięta? Mógłby się ktoś wypowiedzieć? Życzę Wesołych ŚWIĄT i wszystkiego dobrego w nocym roku;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 24 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2015 Po wymianie skasowano błąd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mehow Opublikowano 8 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 oczywiscie, kasowałem błędy i wszystko smigało dobrze a po chwili wywaliło własnie ten P0132, i z zautomatu korekty zaczeły wariować... na ktos moze ten sam problem? auto szarpie na zimnym silniku.. pierwsza sonda dziala raczej ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 8 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 P0132 to jest sygnał od sondy nr 1 Silnik włączony obroty poniżej 3600 wartość średnia napięcia odczytana z mutimetru 10V obroty powyżej 3600 wartość 11V-14V Rezystancja podgrzewacza sondy w ok.20st.3.4-4.4 ohm To są pomiary wykonane na złączu ECM Takie wartości podaje schemat instalacji Nissan Note. Dalej:Sygnał sondy lambda 1:Silnik rozgrzany,pracujący przy 2000obr. --0.05--0.9v Sygnał sondy lambda 2 Silnik rozgrzany ,uruchomić -utrzymac pomiedzy 3500-4000 obr/min przez 1 minutę,następnie na biegu jałowym przez 1minutę i przyspieszyć gwałtownie do 3000obr/min sygnał powinien wskazać 0.05--0.9v Jeśli są inne wartości to jest źle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mehow Opublikowano 8 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 czyli co 1 sonda moze oszukiwac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 9 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2016 Skoro pokazuje stale 1.3V to nie jest prawidłowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mehow Opublikowano 25 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2016 no tak ale to pokazuje chyba ma 2 sondzie.. Panowie sonda firmy blue prins daje d*py bo go szarpie i chodzi tragicznie, odpiąłem ją i jezdzi lepiej wyraźnie lepiej;) niestety musze ją oddać na reklamacje i założyć nowa oryginalną i stąd moje pytanie: jaka szła na 1 montaż tzn jaka jest oryginalna? denso czy ngk? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 4 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2017 Dopadła i mojego notka taka niemoc. Na jałowym zimnym chodzi chwilkę dobrze. Później obroty spadają, rosną i w końcu gaśnie. W czasie jazdy traci moc i obroty, następnie samoczynnie zwiększa do normalnych czyli ok 3000 obr. Muszę również kontrolować pedałem gazu w czasie jazdy, żeby nie zgasł, ale nie za wysoko. Podejrzewam sondy? Kontrolka żadna się nie zapala. Byłem w ASO na komputerze nic nie wykazało więc nie postawili diagnozy. Co dalej? Czy mogę jeździć? Muszę młodego zwozić na egzamin maturalny ok. 20 w jedna stronę. Co radzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 4 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2017 Sonda by raczej wyszła na kompie. Może coś z przepustnicą? Zdejmij klemę ujemną z akumulatora, niech tak chwilę postoi i podłącz. Taki "reset" często czyni cuda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 11 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2017 (edytowane) Chwilę temu poszedłem do garażu, odpaliłem i czekam.Nic się nie dzieje. Wybrałem się na małą przejażdżkę no i ''cuda niewidy'' obroty spadają, brak mocy, lub samoczynnie się zwiększają. Zawróciłem, podjechałem pod garaż nie gasząc obserwuje i nic obroty jak drut około 900. Znowu na małą przejażdżkę z hamowaniem na zakrętach, przyspieszaniem na prostej, kilka kilometrów, mały postój przed garażem i tak jakby nie było sprawy. Nie wiem co jest grane. Być może dzisiejsza pogoda? Cały dzień pada i kałuże po progi. Może wilgoć? Oby się nie powtórzyło. Z ostatniej chwili.Nadzieja zgasła z porannym wyjazdem. Zaświecił się check. Zobaczymy co teraz powie komputer? Okazało się, że sonda lambda przed kat. W środę mają ja przemierzyć i prawdopodobnie wymiana. Trochę grosza ubędzie. To nie wszystko. Czas na wymianę oleju, filtra, filtra p/pyłkowego, klima coś nie daje zimna, tuleja (silentblock) tylna wahacza lewego przedniego, paski napędowe i tuleja. Co jeszcze wyskoczy? Po dobrym pomierzeniu i konsultacjach wypadło na sondę za katalizatorem. Dla mnie to lepiej bo dwa razy tańsza od tej przed kat. Niby tak mało ważna, niby mierzy jakość spalania a jednak miała duży wpływ na pracę silnika (spadek obrotów i nagłe samoczynne zwiększanie). Na razie wszystko gra. Edytowane 11 Maja 2017 przez janio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romano Opublikowano 15 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2018 Dzień doberek Własnie wyskoczył mi błąd: P0132: obwód czujnika tlenu wysokie npnapiecie, Bank 1 czujnika 1(0) Samochód to Nissan sentra 2003 benzyna/gaz zgodnie z informacją na tym form to jest padnięta sonda nr.1 https://www.autocodes.com/p0132_2003_nissan_sentra.html czy dobrze myślę ? Jeśli tak to jaka kupić ? Proszę o odpowiedz Znalazłem coś takiego http://www.e-denso.pl/denso-dox2014-sonda-lambda-denso-dedykowana-do-nissan-p-3119.html co myślicie ? Halllo Halllo sonda kupiona wymieniona i błąd znikną. Al przepłaciłem 300 zł dałem w sklepie. Natomiast na https://pl.aliexpress.com/item/22690-8U300-Oxygen-Sensor-Lambda-Sensor-For-2003-NISSAN-SENTRA-234-4814/32688877429.html za 80 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi