Bydle Opublikowano 12 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2014 To dlaczego rozjechala mi sie zarowno mapa bezynowa jak i gazowa? To jak w koncu wystroic ta instalacje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 12 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2014 a masz tam staga ? mapy mają prawo się rozjechać !!!! tz nawet muszą Mapy są dopasowane od AFR a powietrze ma inną temp o każdej porze dnia lato zima itp Zasada strojenia lpg pod kreski kropki słupki itp ,,,polega na tym ze robisz mapę na pb 4-5 km jadąc powoli szybciej z pełnym butem i tak pare razy mapa się rysuje potem jedziesz na lpg i wychodzi wyżej niżej kawałek dobrze lub nie poprawiasz mapę mnożnika i mapa się pokrywa jedna z drugą jest wszystko ok Potem po tygodniu są inne warunki Ecu się dostraja rysując mapę lpg go na tym latasz a mapa pb jest zapisana z ostatniego strojenia jak byś pokazował same mapy pb i lpb i przeleciał odcinek pewnie było by z powrotem ok Ale Podstawowa sprawa to sprawdź szczelność po nocy prosta sprawa wymaga śrubokręta i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sajmon_LP Opublikowano 9 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2014 Jakie świece montować do 350z z lpg? zwykła seryjna styknie z allegro za16pln czy wynalazki po 45 pln? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 9 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2014 Platynki Ci tam idą .. to wystarczą seryjne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sajmon_LP Opublikowano 10 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2014 Jakiś konkretny model ? nr ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 10 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2014 Zobacz na allegro jaki masz rocznik bo ten co ma 2 filtry to ma inne świece podobno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mbmaster Opublikowano 10 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2014 Głównie krótkie trasy po 7km Może kogoś zainteresuje. Spalanie LPG przez Nissana http://www.motostat.pl/vehicle-stats/68421 Nissanem jeździ moja narzeczona więc ciężkiego życia auto nie ma. W zasadzie jak oglądam jej wyniki to wychodzi, że jest to bardzo ekonomiczne autko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sajmon_LP Opublikowano 10 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2014 Mi teraz pali ok 18lpg/100km... latem to i 24 wciągnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bydle Opublikowano 10 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2014 Moj po regulacji tez pali srednio 18L - w trasie schodzi do 11L. Zrobilem juz 5 tys nim i wszystko gra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neo6364 Opublikowano 14 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2014 (edytowane) Ja w swoim mam LPG od 2014-03-18. Nic zlego sie nie dzieje, a teraz calkiem na powaznie spalanie srednio okolo 13L. Zbiornik GZWM Grodkow ZC 270 cylindryczny 55l Wielozawor TOMASETTO ACHILLE AT.02 Gazoszczelna obudowa TOMASETTO ACHILLE AT.03 Filtr gazu ZWM Czaja FL01 Reduktor/parownik AC S.A. R 01 Zawor odcinajacy TOMASETTO ACHILLE MOD-EGV 01 Przewody FAGUMIT (klasy 2) Wlew paliwa TOMASETTO ACHILLE (mosiezny) Wtryskiwacz HANA H2000 Czujnik cisnienia AC AUTOGAZ PS-01 (KLASY 2) Jednostka sterujaca AC STAG-300-6 PREMIUM Edytowane 14 Grudnia 2014 przez neo6364 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 14 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2014 Filtr gazu ZWM Czaja FL01 w sumie szajs nei filtr najtańsza opcja zmień bo szkoda wtryskiwaczy Reduktor/parownik AC S.A. R 01 czerwony??? Przewody FAGUMIT (klasy 2) znowu jakiś szajs ostatnio wywalałem takie z Volvo, niecały rok a popękane były Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 14 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2014 Głównie krótkie trasy po 7km Może kogoś zainteresuje. Spalanie LPG przez Nissana http://www.motostat.pl/vehicle-stats/68421 Nissanem jeździ moja narzeczona więc ciężkiego życia auto nie ma. W zasadzie jak oglądam jej wyniki to wychodzi, że jest to bardzo ekonomiczne autko Tomek widzę żę dobrze ogarnął jego strojenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 15 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2014 Ale to jakiś stary zestaw bo przecież stagi już dawno nie wychodzą na ps 01 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mbmaster Opublikowano 16 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2014 Tomek widzę żę dobrze ogarnął jego strojenie No właśnie trochę musiałem poprawić po Tomku bo auto było bardzo przelane i klepało z rur gazem jak by mikser miał założony:) Kolega z Vario Gaz na Tużyckiej wystroił na korekty i spalanie spadło o dwa literki. Jedyne co mi się nie podoba, że na LPG przy hamowaniu silnikiem strzela w tłumik niemiłosiernie. Muszę to jakoś ogarnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek1111 Opublikowano 17 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 w ustawieniach pewnie masz zakładke dotryski w ms trzeba eksperemętalnie wpisać np 1ms i próba jak dalej szczela to 1,5ms itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mbmaster Opublikowano 17 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 (edytowane) Dzięki za podpowiedź. W sobotę podłączę się pod centralkę i przetestuje. EDIT: Super dzięki za pomoc. 1.5ms na dotryskach i nie ma już strzałów w wydech. Edytowane 20 Grudnia 2014 przez mbmaster Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikellino Opublikowano 11 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2015 Panowie, grzebie i grzebie po tym forum szukając odpowiedniego setupu i zestawu LPG do zetki i zdania jak to bywa są różne. Mógłby mi ktoś doświadczony na priva podesłać jaki setup złożyć i np jeśli ktoś zna uczciwego gazownika z Górnego Śląska to go polecić. Koszt nie do końca gra rolę a przy spalaniu i dużym jeżdżeniu to czy to 4000 czy 4500 będzie to nie ma znaczenia. Dzięki i Pozdo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel.tymek Opublikowano 11 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2015 Na forum w dziale LPG masz dobrego fachowca jego nick to DINO ,popytaj to Ci coś poleci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bydle Opublikowano 12 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2015 Stag 300 Premium wtryki hana niebieskie reduktor Twin KME rurki 8mm grube lubryfikator spalanie 16-17 L po miescie. I auto pracuje na gazie tak samo jak na benzynie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mbmaster Opublikowano 12 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2015 U mnie jest jeszcze taki myk że jak przepałuje auto do odcinki i dam po heblach to na LPG gaśnie Gdzieś na forum Staga doczytałem, że to oznaka walniętej membrany na reduktorze (u mnie x2). Czy u kolegi Bydle też tak się dzieję po ostrym heblowaniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bydle Opublikowano 12 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2015 Ja mam automat wiec u mnie nie zrzuca na luz i nie mam tych problemów co przy MT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 12 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2015 To nie chodzi o tyle o membranę bo jakby była walnięta to by wcale to nie jechało prędzej masz przerosty po tz cut ofie i może upuszczać do ukłądu ew jak masz kabel to zobacz jak idze mapa kreska mnożnika poniżej 2-3 ms WArto też nagrać oscyloskop z jazdy to mozę coś wywnioskujemy z tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mbmaster Opublikowano 13 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2015 Kabelek, mam do weekendu zrobię jakieś nagranie ze sterownika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 13 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2015 najlepiej nagraj tą sytuację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bydle Opublikowano 18 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2015 A mozesz zrobić zdjecie gdzie dokładnie masz te reduktory. Ciekawy jestem innego rozwiązania niz u mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi