Tomek.85 Opublikowano 14 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2012 Cześć, Czy wie ktoś jaki rodzaj czujnika wału korbowego zastosowany jest w wersji DE? Indukcyjny czy cyfrowy? Chcę zamontować wariator konta wyprzedzenia zapłonu a jest on przeznaczony pod konkretny rodzaj czujnika (sygnału wyjściowego). Z góry dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechanikadam Opublikowano 14 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2012 Zwykły indukcyjny sensor, czyta sygnał z wieńca na kole zamachowym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek.85 Opublikowano 27 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Września 2012 Super, dzięki A wiesz może jeszcze gdzie najwygodniej dostać się do jego "przewodów", bo będę musiał się wpiąć. Właśnie znalazłem w instrukcji info, że jest to czujnika Halla. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micho196 Opublikowano 28 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2013 Jak to urządzenie ma działać? Z tego co ja sie orientuje to wartości KWZ masz zapisane w sterowniku silnika i zależą one np od obciążenia silnika i prędkości obrotowej. Hallotron sluzy jedynie do pomiaru predkosci obrotowej i generuje sygnały napięciowe do ECU silnika. Na podstawie wartosci napięcia sterownik określa prędkość obrotową. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 1 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2013 Wariatory takie stosuje się w instalacjąch LPG by na gaziutku przyspieszyć zapłon... One właśnie oszukują sygnały wychodzące z czujnika położenia wału czy też wałka które idą do ECU Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micho196 Opublikowano 1 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2013 Prawie jak chip tuning... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.