PrzeRuSco Opublikowano 19 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2012 (edytowane) Potrzebuje wymiarów osłony przegubu zewnętrznego do WP11.144 2.0 beznyna 2001rok VIN SJNTCAP11U0570721 ewentualnie numer albo może ktoś ma na sprzedaż I czy wymiary osłony są takie same jak średnica półośki i średnica zewnętrzna przegóbu czy mniejsze czyli takie żeby osłona nachodziła na wcisk, jeżeli mniejsze to o ile? Edytowane 19 Września 2012 przez PrzeRuSco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dominik14 Opublikowano 19 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2012 ja mam oslone bo mi zostala nkn ale nie wiem kiedy bym mial czas wyslac:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawa Opublikowano 19 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2012 z tego co patrzyłem to do modeli do czerwca 1999 roku były montowany jeden rodzaj przegubów a po czerwcu '99 roku drugi rodzaj , wg . katalogu nissana do twojego auta powinna być osłona HERTH+BUSS JAKOPARTS J2881029 , najlepiej jak byś miał możliwość zmierzyć suwmiarką tą większą średnicę to bym Ci powiedział jakie osłony będą pasować, jedne miały średnicę 84mm a drugie 87mm, no i jeszcze kwestia czy masz manuala czy automata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzeRuSco Opublikowano 19 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Września 2012 Na razie udało mi się zmierzyć tylko mniejszą średnice i tu zdziwienie bo ma 28 mm a wszystkie osłony jakie znalazłem mają mniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawa Opublikowano 19 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2012 (edytowane) pomiarów dokonujemy na tych powierzchniach półosi i przegubu gdzie są zaciskane opaski Edytowane 19 Września 2012 przez Gawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzeRuSco Opublikowano 19 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Września 2012 sprawdziłem w miejscu gdzie kończy się osłona czy pod osłoną półoś jest cieńsza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawa Opublikowano 19 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2012 dokładnie tak jak myślisz pod opaską jest wężej ... dlatego żeby zmierzyć to trzeba rozpiąć opaski zsunąć trochę osłone i zmierzyć ale nie mierz na półosi bo ci to nic nie da bo na półosi te wymiary osłon to 22mm i 23mm więc nieznaczna różnica bo tylko 1mm , trzeba zmierzyć od strony koła bo tam różnica jest 3mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzeRuSco Opublikowano 19 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Września 2012 A nie wiesz jaka powinna byc wysokość? skrzynia manualna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawa Opublikowano 19 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2012 są dwie wysokości 94mm i 105mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzeRuSco Opublikowano 20 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Września 2012 (edytowane) No to teraz nic już nie wiem bo: - na stronie http://nissan4u.com/...illustration_1/ wychodzi że numer części to 392412F225 lub 3924171J25 - a tu http://www.sergey89.... P11/FSM/fa.pdf że wysokość wynosi 96-98 mm A to co podałeś J2881029 jest do 131 km mój ma 140 Edytowane 20 Września 2012 przez PrzeRuSco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawa Opublikowano 20 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2012 ja nie pytałem ty nie podałeś mocy no ale skoro tak to powinno być pewnie to: HERTH+BUSS JAKOPARTS J2861014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzeRuSco Opublikowano 24 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Września 2012 Znalazłem kupiłem i pasuje GKN Lobro 304030 wymiar 22/89 h 93 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrb Opublikowano 15 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2012 PrzeRuSco wymieniałeś sam tę osłonę? Dużo z tym roboty? Wczoraj zauważyłem że mam pękniętą :-/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzeRuSco Opublikowano 15 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Października 2012 Mam w rodzinie mechanika więc on mi to zrobił, ja kupuje części on wymienia. Zajęło mu to nie całe pół godziny, teraz jak widziałem jak to robi to na pewno bym już sam wymienił, więc jeśli nie masz dwóch lewych rąk to myślę że dasz rade, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrb Opublikowano 15 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2012 No to spoko, bałem się że to jakiś grubszy temat. Ale jak czytałem o wymianie samego przegubu, to każdy ma inny sposób i w końcu się pogubiłem przy tych postach, nie wiem co trzeba odkręcić a co może zostać... jakbyś miał chwilę to może napisałbyś krótko krok po kroku co robiłeś? Jesteś na świeżo w temacie :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antoniobermuda Opublikowano 25 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2012 Zapraszam tutaj http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/85915-wymiana-przegubu-zewnetrznego-jak-opuscic-zwrotnice/, niedawno z tym walczyłem i na końcu opisałem krok po kroku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi