Misiek Opublikowano 14 Września 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Września 2005 Trójka z Panią Monią na przodzie. A my małe rzuczki gdzieś tam na końcu. :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Monia Opublikowano 14 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2005 dzięki chłopaki, jesteście kochani!!!!! być na czele takiego składu to zaszczyt 8) ......do pierwszej prostej, cooooo? hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mike Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Coś wiadomo na temat nowych przepisów o kratkach? Kupiłem Primerkę z kratką i w zasadzie na razie mi to nie przeszkadza. Ale jakbym mógł po prostu zdjąć i jeździć to zarac lecę po klucze ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość elcoruso Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Narazie z tego co wiem to nic sie nie zmieniło, wszystko jest tak jak było. Więc w wiekszości przypadków przerejestrowanie to zaden problem, chyba ze ma sie "uparty" wydziął komunikcji, w którym "pani Zosia" wie wszystko lepiej niż minister transportu Mike: ale sam kratki nie zdejmuj! Samemu nie można! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mike Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Spoko spoko, w zasadzie nie czuję potrzeby. Minusy jakie do tej pory zauważyłem to: - ograniczone możliowości przewozowe, - tylko 4 osoby, - ciągle coś brzęczy - jak granicę przekraczam to razem z TIRami (ale byłem służbowym w Reichu i się nie połapali ;-) ) - podobno nie wolno parkować na chodnikach :?: - droższe OC. W zasadzie drażni mnie to ostatnie. Są jakieś problemy jeszcze o któych muszę wiedzieć? Bo jak nie to dam se spokój, szkoda tych kilku stówek. Ale mamy bezsensowne prawo w Polsce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bonzo Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2006 ja mam jako ciężarowy i nie płace za OC drożej wręcz przeciwnie 20% zniżki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość elcoruso Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2006 1. Nigdy mi nie kazali stawać z cięzarówkami. 2. Na chodnikach nie wolno parkować dwoma kołami 3. Za OC płace normalnie, po prostu nic nie mówiłem, ze mam kratke. Ogólnie kratka mi nigdy nie przeszkadzała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2006 1. Nigdy mi nie kazali stawać z cięzarówkami.2. Na chodnikach nie wolno parkować dwoma kołami 3. Za OC płace normalnie, po prostu nic nie mówiłem, ze mam kratke. Ogólnie kratka mi nigdy nie przeszkadzała. U mnie tak samo. Kratka sobie spokojnie leży w garażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marjan Opublikowano 29 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2007 Mam Primere Kombi z 99r i oto moje pytania: 1. W dowodzie mam wpisane "ciężarowy" ale miejsc siedzących 5. Kratkę mam, ale dla mnie to jest siatka a nie kratka - mogę ją ściągać i zakładać kiedy chcę, ponieważ stelaż jest montowany w specjalnych otworach. Mam chyba 3 możliwości założenia tej kratki-siatki. Czy w związku z tym jest sens przerejestrowywać samochód na osobowy??? 2. Jakie niedogodności mogą mnie spotkać w związku z wpisem "ciężarowy"? Z góry dzięki za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marjan Opublikowano 29 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2007 Nie odliczam sobie benzyny ponieważ jestem osobą fizyczną i samochód nie służy mi jako służbowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marjan Opublikowano 29 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2007 A z jakich powodów byś zmienił (poza tym na granicy) i czy ktoś zna orientacyjny koszt? Poprzednie posty z cenami są już trochę wiekowe. Aha i jeszcze jedno - czy normalnie krata jest zamontowana "na sztywno"? Jeśli tak to dlaczego ja mam "na miękko"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszek Opublikowano 29 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2007 Koszt zmiany to 20 zł za papierek ze stacji diagnostycznej + koszt wymiany dowodu. Ja przerejestrowywałem z kratki na osobówkę i na stacji diagnostycznej musiałem zrobić pełny przegląd za pełną kwotę czyli dla samej Bp 100zł + gaz chyba 58zł + i 50zł nowy dowód + zdjęcie kratki w autoryzowanym do tego serwisie :!: musi być papier na zdjęcie jeszcze przed przeglądem bo na stacji już gość zażądał :!: a samemu nie można ja się dogadałem sam zdjąłem kratkę zapłaciłem za sam papier bodajże 36zł podane ceny sprzed dwuch lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość patriot Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Odgrzebuje temat. Kto wie jak jest obecnie ze sciagnieciem kratki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bravomen Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Odgrzebuje temat. Kto wie jak jest obecnie ze ściągnieciem kratki? Ja w listopadzie zdejmowałem. Sam zdemontowałem a na stacji dostałem stosowne do tego papierki + oczywiście pełen przegląd... Łącznie wyniosło mnie to 250 zł. Pamiętaj że musisz mieć 5 pasów bezpieczeństwa i 5 zagłówków Miejscowość Wa-wa ul kłobucka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ulisses Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Odgrzebuje temat. Kto wie jak jest obecnie ze sciagnieciem kratki? Ja w Toyocie ojca zdjalem bez zadnego przegladu ostatnio. W dowodzie rej. jest napisane sam ciezarowy (czy tam ciez-os) do 3,5t. Nigdzie nie jest napisane ze ma byc kratka zamontowana. Auto jest na 4 os z 4 pasami i 4 zaglowkami i nikogo nigdy nie obchodzilo czy kratka tam jest czy jej nie ma wiec po co wozic dodatkowy ciezar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość patriot Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2009 ulisses, a co sie ryzykuje? Zabranie dowodu czy tylko mandacik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ulisses Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2009 ulisses, a co sie ryzykuje? Zabranie dowodu czy tylko mandacik? Wg mnie nic nie ryzykujesz. Gdzie jest napisane ze sam. os-ciez do 3,5t ma miec kratke? W kodeksie drogowym? Skoro nie odliczam zadnego vatu kratki wozic nie musze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość patriot Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Nie wiem, moze masz racje. Chociaz pewnie jakies regulacje sa. Ale jakbym mial wydac 250 zl, to nie ma tragedii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi