Krystian_Nesta Opublikowano 20 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2012 Witam Serdecznie! Krótko postaram sie opisac problem: po prawie 5latach odezwala sie sluzba celne i chce zemnie sciagnac akcyze plus odsteki za mojego pickup-a D22 rocznik 2000. Probuja mi udowodnic ze moj pojazd jest osobowka i powinienem zaplacic akcyze plus odsetki za 5 lat. Mam bardzo malo czasu gdyz termin odwolania sie o tej decyzji w poniedzialek uplywa dlatego rowniez tutaj szukam wsparcia, lub osob ktore przechodzily podobne przeboje i moga cos powiedziec w tej sprawie. Pomocna tez była by np homologacja od nissana lub inne sensowne dokumenty. Sam wystapila o taka homologacje lub tzw "przypisanie pojazdu" ale czekam juz 3tydzien na odpowiedz... Moja wersja to D22 z 2000 roku , kabina podwojna czyli 4drzwi 5osobowy. silnik 2,5 tdi 103km. Niemal rozpaczliwie prosze o pomoc! Pozdrawiam Krystian Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 20 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2012 a W DW co masz wpisane ,, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krystian_Nesta Opublikowano 21 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2012 Wszedzie mam wpisane samochód cieżarowy. Mam równiez Vat-25 i Vat-3. Ale dla urzedu celnego to jest nieistotne. Mowia ze maja swoje przepisy ktore sa inne i wedlug nich moj Pickup jest bardziej osobowka poniewaz dlugosc przestrzeni ładunkowej nie stanowi co najmniej 50% rozstawu osi!?!. Brakuje mi ok 4cm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 21 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2012 chętnie bym pomógł ale nie mam pojęcia jak to ugryźć może jakiegoś prawnika bierz za du, bo to prawo nie jest zmontowane dla normalnych ludzi ,,, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtus Opublikowano 23 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2012 Sprawdz swoje VAT-y, może tam jest problem. Generalnie masz odzielną przestrzeń to transportu, producent przwiduje również transport na otwartej klapie -> przewóz dwóch palet, musi być klapa otwarta, dla wersji pięciosobowej. Otwarta klapa zwiększa przestrzeń i jest to przestrzeń na ładunek. Ścigali o to Toyotę, teraz pewnie całą resztę. Od tak z automatu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krystian_Nesta Opublikowano 21 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2013 Po kilku miesiecznym nie odwiedzaniu forum, powracam ale z kiepskimi wiadomosciami. Urząd Celny z mojego pickup-a zrobil osobowke, wedlug nich brakuje mi 45mm długości paki. Sprawa przegrana;( ps. Teraz bez kasy jakims cudem musze przystąpić do remontu mojej D22 na który czeka z utęsknieniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 22 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2013 twoja historia potwierdza że to po ,,, kraj ,,, jak pamiętam zę seiczento rejestrowali jako ciężarowy i sie dało to mnie trafia ,,, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Datex Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Paranoja... Ale pomiaru dokonano z otwartą paką ? Auto typowo użytkowe, sztywny most na resorach z ładownością tony jest osobówką... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.