Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[n15] Diesel głosny klekot silnika

Gość Łotr

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Jestem nowym użytkownikiem ALMERY, a także nowym na forum. Intryguje mnie nastepujący problem w moim aucie. Auto dobrze odpala niezależnie czy jest zimne czy ciepłe, ma moc (tak mi sie wydaje), jednak silnik mocno klekocze. Objawia sie to w sposób następujący. Na postoju, na luzie przy dodaniu gazu i jego spuszczeniu podczas spadania obrotów do około 1500 obrotów jest ok, jednak poniżej tej wartości pojawia się głośny klekot. Natomiast podczas jazdy jak auto ma około 2000 obrotów (obojętnie na którym biegu) przy puszczeniu pedału gazu klekotu nie ma, (pojawia się po spadku obrotów poniżej 1500), natomiast delikatne dotknięcie pedału gazu (i ewentualne przyśpieszanie) powoduje pojawienie się klekotu. Czy tak powinno być (szukam dziury w całym) czy jest jednak jakiś problem?

Sprawdź świece

Jaki masz olej zalany (gęstość)

Jaka kondycja filtrów

jaki przebieg

http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/35992-n15-klekot-z-silnika/page__hl__klekot

Wiem że diesla

Zawory są hydrauliczne i nic tam się nie reguluje Co najwyżej szklanki wymienia i wtedy ustawia luzy

jesteś pewien, że masz dobrze ustawiony rozrząd?

mi to wygląda na zbyt wczesny kąt wtrysku. Ale sam tego nie sprawdzisz. Musiałbyś jechać do pompiarza albo mechanika, który ma odpowiedni zegar do sprawdzenai tego i wiedze ile prawidłowo powinno być stopni.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...