Gość kazpo Opublikowano 11 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2012 Witam wszystkich użytkowników, mam problem z popiskującym paskiem(chyba) osprzętu . Zaczęło się ok 19tys km ( możliwe że z powodu cieknącej pokrywy rozrządu -trochę mogło chlapać olejem - już załatwione , potem pasek był czyszczony i przez chwilę było ok , ale potem ćwierkanie wróciło . Wymieniłem pasek osprzętu i tez było ok przez jakiś czas,( teraz mam przejechane 21000 km , wymiana była jakiś miesiąc temu) ale znowu teraz mam to samo . Czy ktoś miał z tym podobny problem i jak dał sobie z tym radę ? pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość opacinski Opublikowano 13 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2012 Jak u mnie ćwierkało, to najpierw próbowałem ustalić, czy to nie łożysko i wymieniłem kilka - i dalej ćwierkało. Dopiero później pomyślałem , że może pasek - i to był pasek właśnie / włożyłem na próbę zupełnie nowy/ . Ale tak z tym starym ,jeździłem, i po pewnym czasie przestał sam z siebie. Jeżeli pasek dałeś nowy i dalej ćwierka - to poszukałbym w łożyskach / np. naprężacza czy rolki / Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alkaspaw Opublikowano 13 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2012 A mi piszczała pompa wodna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrb Opublikowano 17 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2012 Co prawda zupełnie inny silnik, ale może to jakaś wskazówka... u mnie jak zaczęły się mrozy piszczała pompa wspomagania kierownicy, pomogła wymiana płynu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.