Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Kręci jak szatan ale nie pali 1.5 benzyna

Gość jack69

Rekomendowane odpowiedzi

[N 16] 1.5 benzyna 2004 po liftingu Ratunku.Już wcześniej dawał mi takie lekcje jak postał 3 dni nie uruchamiany,benzyna 1.5 przebieg prawdziwy 125000km myśle, że to immo choć nić się nie pali na stałe wszystkie kontrolki gasną ,znajomy powiedział mi że może to antena od immo trzeba energicznie kręcic kierownicą ale już dziś tego nie sprawdze pogoda nie ta może ktoś podpowie.Od pewnego czasu po przekręceniu zapłonu słysze jakiś głuchy stuk i musze jeszcze raz przekręcić kluczyk w stacyjce aby auto zapaliło lecz dzisiaj nic tylko kręci jak szatan prosze o odpowiedż

Jak silnik benzynowy nie pali sprawdza się paliwo i iskrę. Jak podniesiesz siedzisko kanapy, przyłożysz ucho do pompy, a druga osoba przekręci kluczyk na ON to powinieneś usłyszeć chlupot zaciąganego paliwa (między kolejnymi sprawdzeniami trzeba odczekac chwilę). Jak nie ma, to może być niesprawna pompa. Druga rzecz, to iskra. Zdejmujesz kabel zapłonowy/cewkę, podłączasz jakąś starą/zapasową świecę (jakąkolwiek), przykładasz ją do pokrywy zaworów i druga osoba kręci rozrusznikiem. Jak nie ma iskry to do sprawdzenia układ zapłonowy. W sumie nie wiem co robi immo, czy odcina zapłon czy wtryski, ja miałem padniętą cewkę to u mnie wystarczyło wykrycie braku iskry do diagnozy.

Dziękuje za odpowiedż .Sam zawiniłem przepaliła mi się żarówka oświetlenia tablicy rejestracyjnej i sprawdzając po ciemku bezpieczniki zamieniłem ich kolejność dobrze że sam do tego doszedłem po podejrzeniu schematu bezpieczników .Tak to jest jak się coś robi po zmroku. Wszystko działa.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...