micho196 Opublikowano 31 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2015 Ostatnio rozbieralem swoj silnik i przy okazji szukalem miejsca ktore moznaby ewentualnie podebrać celem odprężenia... Teoretycznie jest co zbierać z głowicy jednak nie wiem jak w środku płaszcz wodny...bo jak ścianka będzie za cienka później to pęknie... Trzebaby na tomograf rzucic głowice poźniej zaciągnąć w CAD i ocenic... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bydle Opublikowano 31 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2015 Micho a co sie stalo ze swoj rozebrales? Zakuwasz czy cos sie wysralo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micho196 Opublikowano 31 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2015 Wszystko w porzadku, nic sie nie wysralo na szczescie... Musiałem naprawić kilka rzeczy o ktorych nie wiedzialem przy zakupie auta. Przyczyną całego zamieszania były uszczelniacze zaworowe ale zrobiłem pełny przegląd... Przy okazji wprowadziłem kilka ulepszeń w moim systemie... Zgodnie z kulturą pracy Tak sie ładnie prezentuje nasze malenstwo podczas wkladania do komory silnikowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 31 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2015 (edytowane) Te suszarki greddy powiem ci że nie małe są To są 18 czy 20stki ?? Edytowane 31 Października 2015 przez Coobcio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micho196 Opublikowano 31 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2015 18G 8cm2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bydle Opublikowano 2 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2015 Jarek LPG dalej siedzi w aucie i jezdzi na nim? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek1111 Opublikowano 2 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2015 Oczywiście dalej na lpg zmienilem też ten dyfer zaczły też mi doś mocno stukać te kute tłoki więc teraz myśle co z tym zrobic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 3 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2015 Będziesz rozbierać do wyważania wału to sprawdzisz ich pasowanie jak za luźne to trzeba nadmiarowe albo blok tulejować żeby ciaśniej było... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micho196 Opublikowano 3 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2015 jarek możesz tez zdecydować się na pokrycie ceramiczne tłoka... bedzie ciasniej i lepiej cieplo do scianki oddawal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 3 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2015 Ceramike kładzie się tylko na górną część tłoka żeby stanowiła taką barierę cieplną. W tym przypadku lepiej niech tłok się mocno nagrzewa żeby się rozszerzał i wyciszał pracę silnika. Jak już to można pokryć jego boczki teflonem ale to jest pomijalnie cienka warstwa i nie wpłynie na nic raczej... Trzeba dawać po garach i temperatura zrobi swoje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micho196 Opublikowano 3 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2015 Nie zgadzam się że tylko na góre... choc tak jak mowisz tez się robi... Teflon na boki to z tego co kojarze ~ +0,018mm na strone (Lo-Ko Coatings) Jak pokryjesz tylko denko tłoka to możesz mieć taki efekt... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 5 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2015 Do użytku na co dzień nie sprawdzają się takie bzdety... Myślę że to jest bardziej do drag racingu gdzie co parę przejazdów się silnik rozbiera i wymienia w nim tłoki, korby, świece i sprzęgło... Tłok musi być dobrze z garem spasowany i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek1111 Opublikowano 5 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2015 dlatego ja chce jednak coś z seryjnych tłokow idealnie było by zdobyć tłoki z gtera i je wpasować zobacze po rozebraniu silnika jakie jest zużycie cylindrai tłoków i czy trzymają wymiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 5 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2015 GTR sworznie ma 23mm a my mamy 22mm średnice tloka te same natomiast nie wiem jak się sprawa ma z wysokością sworznia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek1111 Opublikowano 27 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2015 (edytowane) zagatka czy ktoś wie co wyjdzie jak podzieli sie pojemniść silnika 350z przez 2 EDIT wyjdzie Audi a4 1,8 turbo Edytowane 19 Grudnia 2015 przez jarek1111 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
13E7 Opublikowano 27 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2015 Dupowóz nabyłeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
35zdawid1 Opublikowano 27 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2015 Silnik 2x mniejszy ale buda podobna;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek1111 Opublikowano 27 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2015 dokladnie ,bardzo fajnie auto na codzień i niemam problemów z trakcją choć to fwd a katalogowo ma 0-100 8,6s oczywiście będzie odrazu podniesienie mocy i lpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
35zdawid1 Opublikowano 28 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 Mam z znajomych z tymi silnikamim + lpg moce w granicach 250 i 330km po kilkudziesięciu tys km wszystko bez zarzutu pracuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
13E7 Opublikowano 28 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 1.8 t to bardzo przyjemny silnik. Kumpel miał paseratti z tym silnikiem i nie był go w stanie zabić, dopiero spotkanie z lampą mu pomogło jaką moc planujesz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek1111 Opublikowano 22 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2016 a wracajac do nissana wygląda teraz tak a destrukcja bedzie postepowala sa plany wzmocnienie szpery tak żeby spiecie było sporo wieksze wydech no i modyfikacja turbin w samym silniku wywazenie ukladu tlokowo korbowego i powrót do fabrycznych tłoków foto szpiegowskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz83 Opublikowano 22 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2016 Widzę ze masz zachowana górna część belki i IC poszedł pod nią. Fajny patent Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek1111 Opublikowano 23 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2016 (edytowane) cały dzionek w garażu i serducho wyjęte wstępna diagnostyka turbiny w idalnym stanie , brak wycieków z silnika olej czarny jak smoła i trzeba zwrócić teraz uwage na izolacje termiczną i osłony termiczne pare wężyków sie zwęgliło Edytowane 23 Lutego 2016 przez jarek1111 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 24 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2016 No a ja kombinować będę z tymi turbinkami. Z racji tego że mam automat to nie ma tego rąbnięcia na starcie - no brakuje momentu przy 2000obr.min... Nawet przy 5 stopniach na dworze i starych kapciach 245 nie chce mielić O tutaj widać jak muli w zakresie 2000-3000obr.min: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek1111 Opublikowano 28 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2016 porównanie tłoków od lewej gtr r35 570km kóty supertecha , seryjny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi