jarek1111 Opublikowano 25 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2018 tak poglądowo działanie skrzyni przy normalnej jeżdzie wydech zrobiony , całkowity przelot końcówka z Gtera ładnie sie spasowała dźwięk bardzo przyjemny dla ucha , a najważniejsze dzięki zastosowaniu tłumnika środkowego z przetłoczeniami jest cichy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 31 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2018 No wreszcie chyba od 3 lat trąbiłem z tym wydechem - gada mega zacnie teraz !! Jakiś filmik z jazdy by się przydał To był mega krok do przodu !! Ile turbinki teraz łądują po zmianie wydechu, doszło srogo doładowanai co ?? Trzeba będzie obniżać % w boost kontrolerze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek1111 Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2018 (edytowane) doładowanie zostało nadal na 0,7 bar , wydech jest nadal bardzo cywilizowany czyli jest cichy przede wszystkim w środku auta nie ma buczenia tylko przyjemny dla ucha pomruk Edytowane 1 Kwietnia 2018 przez jarek1111 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dieselLPG Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Wał wygląda jak nówka sztuka Co tam masz za tłumik środkowy? Gigant jakiś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek1111 Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2018 (edytowane) wał jest pomalowany to wał z bmw , nawet widać środkwą podpore tłumnik ma 40cm długości i 11cm średnicy TOR ŁÓDZ najlepszy czas 1,07 Edytowane 23 Kwietnia 2018 przez jarek1111 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek1111 Opublikowano 25 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2018 klamka zapadła , szczegóły już wkrótce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek1111 Opublikowano 30 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2019 wleciał dyfuzot tak dla poprawy mojego nastroju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cytrus Opublikowano 30 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2019 Jarku co z projektem dalej ? forum trochę umarło wszyscy przenieśli się na FB ja osobiście nie korzystam i nie mam okazji zobaczyć czy coś idzie do przodu : C 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek1111 Opublikowano 28 Października 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Października 2019 brak czasu na auto teraz , na nowy sezon chce pojechać na pare ćwiartek nissan generalnie śmiga bezproblemowo jednak będe chciał dołożyć mu trochę mocy, teraz ciekawostka moja skrzynia pozwala mi na postoju osiągać pełen moment napędowy i pełen bost na załączonym transbrey trzymam łopatke skrzynia wrzuca bieg do przodu (do wyboru mam bieg 1 lub 2) i wsteczny więc sie blokuje auto osiąga zadany bost i obr ok 3000prm więc mam 688nm wystarczy teraz puścić łopatke i auto rusza , nie mylić to z procedurą startu lc bo zasada działania jest zupełnie inna LC cofa sie zapłon aby zbudować bost a silnik nie ma pełnej mocy wtedy , 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek1111 Opublikowano 27 Września 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Września 2020 (edytowane) dawno nic sie nie działo , ostatnio zrodzil sie pomysł montażu napedu 4na 4 , wymaga to przebudowy całego auta , ale powoli trzeba myśleć nad tym czy będzie zetka w pl z napędem 4/4 Edytowane 27 Września 2020 przez jarek1111 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cytrus Opublikowano 15 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2020 Chyba masz najbardziej szalone pomysły ; D musiał byś wtedy też pozbyć się tej skrzyni at and którą tyle czasu pracowałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek1111 Opublikowano 15 Października 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Października 2020 są takie skrzynie 8hp 70z jaguara z wyjściem napędu do przodu , problem jest jak to zrobić z przodu auta , sama skrzynia nie stanowi problemu , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cytrus Opublikowano 15 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2020 musiał byś rzeźbić w podłodze czy masz już jakiś pomysł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek1111 Opublikowano 18 Października 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Października 2020 jak najmniej , wole żeby buda została nie ruszana , pomysł jest , teraz etap zbierania części , a w zimie coś zaczne już działać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek1111 Opublikowano 3 Listopada 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2020 zdobycie części do tego projektu jest bardzo trudne , trochę już mi sie udało ale jeszcze większość jest do zdobycia obecnie zdobyte części przejdą remont itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek1111 Opublikowano 20 Listopada 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2020 (edytowane) nie wiem czemu te zdjęcia nie działają , ja działam https://www.fotosik.pl/zdjecie/pelne/498f863c258f8d89 Edytowane 20 Listopada 2020 przez jarek1111 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek1111 Opublikowano 6 Grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2020 (edytowane) nowa skrzynia awd wstępnie przykręcona teraz trzeba obrócić rozdzielacz napędu na prawą strone , sannki gotowe zawieszenie spasowane Edytowane 6 Grudnia 2020 przez jarek1111 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek1111 Opublikowano 28 Grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2020 (edytowane) NO TO jest gotowy do zalożenia w aucie Edytowane 2 Stycznia 2021 przez jarek1111 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasz_G35 Opublikowano 3 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2021 Śledzę temat z zaciekawieniem Już kiedyś rozważałem taką modyfikacje ale chciałem zostać na skrzyni manualnej, niestety dostępność części jest mniejsza niż przy automacie albo większa rzeźba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek1111 Opublikowano 7 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2021 możesz dorobić rozdzielacz napędu do orginalnej skrzyni i już Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chunky Opublikowano 12 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2021 Jak ogarniesz awd będziesz sprzedawał racetcs? Chętnie odkupie w razie co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek1111 Opublikowano 15 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2021 nie nie ,TCS zostaje ten napęd pozwoli mi na jazde jak RWD , w przyszłym tyg będą nowe fotki z projektu , który już jest bardzo zawansowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek1111 Opublikowano 24 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2021 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek1111 Opublikowano 26 Lutego 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2021 nissan już przejechał sporo kilometrów ale cały czas są dokonywane modyfikacje teraz zmieniam sterownik skrzyni na nowy model 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek1111 Opublikowano 14 Maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2021 testy napędu już na gotowo , w kocu auto jedzie na mokrym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi