jarek1111 Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2014 prawa głowica , prawa turbina, płyta spinająca dół silnika , miska olejowa powiem tak jeżeli chcesz ponad te 400km to trzeba kuc niema innej opcji , inaczej sie zemściło Ass mnie ostrzegał ja też wiedzałem ze natych nowych wirnikach będzie ostrzej łudziłem sie ze cofając zapłon unikne awari jednak jak widać nie pomogło ale powiem ciąg auta już był przyjemny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Korba najsłabsze ogniwo, jakby kutą zapodać to tłok powinien 480KM na miekko przyjąć... No ale jak już robić, wymieniać to komplet i mieć spokój. Fajnie że po mimo większych kółek kompresji w turbinie to nadal ona super szybko wstawała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek1111 Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2014 (edytowane) no udalo sie zdobyć pare części cały silnik i blok http://naforum.zapodaj.net/thumbs/99b8751af1c0.jpg Edytowane 11 Kwietnia 2014 przez jarek1111 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bydle Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2014 (edytowane) I gdzie kupiles? U Darka czy z tej rozjeb.... szarej Z co na allegro stoi? Bo cos czuje w kosciach ze z niej Edytowane 11 Kwietnia 2014 przez Bydle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek1111 Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2014 blok z katowic a silnik z okolicy poznania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bydle Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Myslalem ze z tej szarej bo pisal do mnie ze jednak mi sprzeda czesci ktore wczesniej chcialem wiec jednak poszedl na czesci caly. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Męsko !! W turbo to siły jednak dużo większe panują w układzie korbowo tłokowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bydle Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Grubo sie wygiely. Ale naprawde ze az tak cieniutkie zrobili je w 350tkach to w szoku jestem. A w 370Z tez sa takie cienkie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2014 W 350Z HR i w 370Z korby są znacznie pancerniejsze ale to znacznie, poorobię fotki jak w przyszlym tygodniu będe składać taki silnik... Te w 280 i 300 konnych silnikach to są przy nich jak patyczki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bydle Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2014 A tloki wytrzymaja 600 KM ? Czy pod taka moc wystarczy same korby wymienic? - mowie o DE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Tłoki są praktycznie tak samo wytrzymałe co korby, tylko że jak pułka w tłoku pęknie to się krzywda nie dzieje, wystarczy wymienić i ogień dalej a jak korba się urwie to silnik do wymiany... Generalnie tłoki zniosą deczko więcej jak korbowody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hot_rider Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2014 http://allegro.pl/nissan-350z-2005-silnik-benzynowy-3-5-286ps-i4153494462.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Oj będzie się działo, będzie grubo niebawem się widzimy Jarku No korby, tłoki i zestaw uszczlek został osobiście przekazany teraz czekamy na po świętach co to za potworek z tego powstanie. Jak coś to zapraszam na swoją hamownię to sobie będziesz stroić maszynę na obciężeniówce - uprzednio oczywiście CIę poinstruje jak się tym obchodzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burning Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2014 to jak kupię w końcu EXa, to wiem u kogo robić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek1111 Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2014 coobcio jakie poświętach, jutro sie zabieram za robote fajna ta kucizna teraz cel 650km 800nm z hamowni oczywiście skożystam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Wyjazd owocnie wyszedł No składaj składaj spokojnie wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bydle Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Tez chce taki zestaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Znajdzie się u mnie jeszcze podobny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek1111 Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2014 (edytowane) tu filmik z zlotu calibra team warto zobaczyc jest tam też calibra bi moto o mocy kazdego silnika 700km czyli razem 1,400km jest tam calibra kolegi robina 800km w 6,55 widać mój przejazd i eksplozje silnika Edytowane 21 Kwietnia 2014 przez jarek1111 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek81 Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2014 coś mi się wydaje ze już na zlot calibry po tym zdarzeniu nie pojedziesz ale ładnieodszedłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Fajny zlocik i duzo nagrod fajne konkurencje Ps. Zetka pozno oddala chyba na 4 biegu dopiero ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek1111 Opublikowano 3 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2014 napewno było to na 3 biegu , a ta kupa dymu to auto już miało rozzz silnik tyle że olej sie lał do wydechu i na turbiny dobrze że sie nie zapalił bo było by po aucie ,wałaśnie chyba będzie trzeba zainstalować system gaśniczy z nowych żeczy tloki panewki korby siedzą tam gdzie ich miejsce zregenerowane zostały też głowice z tego 2 silnika gdyż uszczelniacze zaworów już wogule nie trzymały i wszędzie byl nagar żmudna robota ale warto, żeby silnik nie brał oleju moje stare głowice były całkowicie czyste zero nagaru tu widać ile nagaru jest na głowicy próba szczelności zaworów kucizna już w silniku zaspawane dziury w misce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 3 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2014 To już z górki, i piec będzie w stanie przyjąć planowane moce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek1111 Opublikowano 8 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2014 (edytowane) rozruch , z pierwszych obserwacji wszystko działa , tłoki lekko są słyszalne przy 1,5prm zobacze ja będzie po mocnym nagrzaniu powinny sie uspokoić Edytowane 8 Maja 2014 przez jarek1111 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakub350 Opublikowano 9 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2014 :thumbsup:NICE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi