Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[k11] 2002r. 1.0 lift problem z uruchomieniem zimnego silnika

Gość czez

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Proszę o pomoc - mam problem z uruchomieniem zimnego silnika. Rozrusznik kręci prawidłowo, iskra jest, wymieniłem akumulator. Problem pojawił się jak zaczeły się duże mrozy. Jak silnik się rozgrzeje nie ma problemu - pali na dotyk. Jeszcze jedno - nie słyszę pracy pompki - czy to może mieć związek z problemem?

całkiem możliwe, chociaż gdyby to był czujnik to byłyby też problemy z uruchomieniem na ciepłym silniku...

dlaczego?? wystrczy, ze do ECU idzie sygnał, że silnik ciepły a faktycznie jest zimny, to co wtedy???

• 2 tygodnie później...

dlaczego?? wystrczy, ze do ECU idzie sygnał, że silnik ciepły a faktycznie jest zimny, to co wtedy???

no w sumie tak...w poniedziałek jadę na kompa, mam nadzieję ze się wyjaśni... a gdyby coś innego to gdzie szukać? przewody WN? przepływomierz? czujnik położenia wału? przepustnica?

wymieniłem czujnik na nowy, niby jest OK - tylko jedno mnie zaskoczyło, wskaźnik temperatury silnika na zegarach wzkoczył na czerwone pole i nie opada.. co jest nie tak?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...