zeshky Opublikowano 23 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2014 (edytowane) http://www.wojdas.24x7.pl/naped.html No i tu jesz ładnie napisane, że zacytuję: sprzęgło cierne wielotarczowe sterowane elektroniczno-hydraulicznie - Haldex sprzęgło cierne wielotarczowe sterowane elektronicznie z blokadą [50:50] - AllMode, Select 4WDrive, 4xMOTION sprzęgło cierne sterowane hydraulicznie - Real Time 4WD DPS Pierwsze - np. VW Drugie - to właśnie jest X-trail Trzecie - to właśnie jest Honda i jej napęd - choć nie do końca mi pasuje tu sprzęgło cierne. Ale na pewno sterowane hydraulicznie, specjalną pompą. Nie jest to to samo. Edytowane 23 Stycznia 2014 przez zeshky Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartezm Opublikowano 23 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2014 tak - w Hondzie było spinanie czysto hydrauliczne tutaj mamy "elektryczne". Tylko nie wiem czy spina elektrozaworem hydraulicznie (raczej tak) czy elektromagnesem... sposób pracy i zasada działania (sprzęgło cierne wielopłytkowe mokre razem z tylnym dyferencjałem) jest takie samo w obu przypadkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinok Opublikowano 23 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2014 A w t31 zasada działania napędu jest taka sama? Też 2wd może się dołączać tył? Moj X na prawie 120tys przejechał jakieś 80% na auto- napęd działa jak należy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nysska Opublikowano 24 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2014 W T31 pewnie tez dolacza, to kwestia sterowania i pomysłu pana piszacego program. W Xie nie ma haldexa jest elektromagnes. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geodeta Opublikowano 24 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2014 Może ten film coś wyjaśni: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi