Gość KaDziesiątka Opublikowano 11 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2005 Kupiłem radyjko CD/MP3 i chciałbym to podłączyć. Radio oczywiście ma kostkę ISO. Nie wiem czy uda mi się zdobyć przejściówkę z tej nissanowskiej na ISO. Czy ktoś z forumowiczów dysponuje może opisem kostki radiowej znajdującej się we wnęce, chodzi o kolory kabli i co one reprezentują? Wszelkie wskazówki mile widziane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość piomal Opublikowano 11 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2005 Przez przypadek dzisiaj znalazłem na allegro przejściówkę: http://allegro.pl/show_item.php?item=62652315 Przyjrzyj się czy taka sama jak twoja, bo z opisem może być problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KaDziesiątka Opublikowano 12 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2005 Przejściówka ładna, też ją oglądałem i ta dłuzsza część pasowałaby do tej jaka wystaje w nissanku, ale ta cena mnie też trochę odstrasza, bo jak nie będzie coś grało to 40,00 włożone do zamrażarki :-). Może jednak ktoś się odezwie jeszcze w tej sprawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lawina Opublikowano 12 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2005 JA do radia zrobilem calkiem nowa instalacje i nie dotykalem tej kostki... a nie... moment... z kostki chyba costam pociagnalem.. ale generalnie wiekszosc kabli od nowa przeciagnalem... nie warto poprostu wykorzystywac tych starych cienkich kabelkow od glosnikow... wiecie jak to fabryczne instalacje wygladaja w samochodach seryjnych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xelus Opublikowano 12 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2005 Takze zrobilem swoja instalke, zreszta nie mailem wyboru, bo u mnie zamiast kostki wisialy kikuty z ktorych wzialem +12 i mase Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lawina Opublikowano 12 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2005 Zaleta naszych starych samochodow jest wlasnie to ze mozemy sobie w nich grzebac... kable ciac... i nie stracimy jakiejs glupiej gwarancji na instalacje elektryczna 8) nie ma nic do stracenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeXaN Opublikowano 12 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2005 u mnie tez ktos sie bawil w podlaczanie radia poprzez obciecie kostki i lutowanie kabelków ale ja potem sam doprowadzilem porządny + i - od akumulatora, wykorzystalem kable do przednich glosników, dodalem nowe na tyl, podswietlenie itp. i przylutowalem porządnie normalna kostke ISO i teraz nie ma problemu ze zmianą radia :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jugo500 Opublikowano 12 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2005 ja robiłem całą instelacje od nowa troszke się pochwale http://img177.imageshack.us/my.php?image=image4102of.jpg http://img336.imageshack.us/my.php?image=image4147zq.jpg http://img338.imageshack.us/my.php?image=image4076uw.jpg przyciski w radyjku są niebieskie ale nokia widzi to inaczej :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xelus Opublikowano 12 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2005 hehe odczepione sznurki od polki bo sie nie dzwiga, co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jugo500 Opublikowano 12 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2005 dokładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KaDziesiątka Opublikowano 12 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2005 Dzięki za rozwinięcie tematu. Nabyłem przejściówkę i wszystko ok. Myślę jeszcze o montażu głośników z tyłu, ale półka raczej odpada, bo to część ruchoma i wolałbym, aby się podnosiła bez problemu. Poza tym w razie robienia wersji transportowej co wtedy robić z uwiązaną półką do instalacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gray5 Opublikowano 12 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2005 mozesz zamontowac głosniczki wielkoscie 10 w tych kwadratowych otworach z boku półki jak zrobiefotki to wrzuce i pokaze;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jugo500 Opublikowano 12 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2005 niewidze problemu . półke usztywniasz sklejką 5 mm (starczy) w sklepie elektronicznym kupujesz kostkę głośnikową (wejście - wyjście) około 4 zł kable ciągnołem tynelem aha półke umocowałem na rzepy do tych części z plastiku po bokach bo troszkę skakała w sumie mam teraz sześć głośników gra naprawde super ,tylko akumlator czasami nawala 8) 8) P.S. dzrzwi mam wygłuszone matami bitumicznymi edit: gray5 niewidziałem wcześniej twojego posta . miałem tak kiedyś ale dzwięk był z tego żaden i skleiłem to do kupy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeXaN Opublikowano 12 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2005 mam z tylu odlaczane na specjalnej kostce pólke a w niej glosniki 2x25cm i 2x18cm i nie mam zadnego usztywnienia i jest okej a poztym to pólka sie podnosi normalnie tylko ze opada sama :wink: ale to rozwiązuje mala podpórka pod teleskop 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KaDziesiątka Opublikowano 12 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2005 Znalazłem w domu jakieś głośniki. Czy w samochodzie mogą być głośniki o impedancji 8 Ohm :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xelus Opublikowano 12 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2005 Byc 8 omów moga, ale beda grac cichutko Ja wciaz sie zastanawiam nad glosnikami w boczne scianki przy tylnej kanapie - miejsce jest - nawet glebokie, tylko szkoda mi tapicerke dziurawic. W polke sie troszke obawiam bo znikaja dosc czesto... Ech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeXaN Opublikowano 13 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2005 przy 8 ohm nic nie spalisz ale lepsze jest 4 albo 2 ohmy :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KaDziesiątka Opublikowano 13 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2005 Sprawa radia zakończona. Wszystko funkcjonuje. Głośniki fi 100 mm wmontowałem w fabryczne otwory na słupkach pod kokpitem. W maskownicach nawierciłem otworki dla lepszej "wentylacji" głośników i całkiem spoko gra. Jak odsapnę finansowo to pomyślę jeszcze kiedyś o tylnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba.mak1 Opublikowano 28 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2005 witam Odnawiam temacik :wink: bo właśnie musze zabrac sie za zrobienie instalacji pod radyjko bo obecnie mam podłaczone kabelkami od zapalniczki :wink: to było tak na szybko jak autko kupiłem a teraz wymiana radyjka na MP3 no i chce zrobic to dobrze:)Mam pytanko ile potrzeba kabla aby podłaczyc od akusia do radyjka tzn ile metrow?I ile metrow kabelka do tylnich głosnikow:) Wszelkie uwagi i pomocne rady prosze wpisywac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gray5 Opublikowano 28 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2005 heja do tylnych głosników wez sobie jakies 9 metrów (licze na dwa glosniczki ja kupilem 7 i braklo , najwyzej bediesz miał zapas ,hmm od aku to wez 1,5 powinno z luzem starczyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba.mak1 Opublikowano 28 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2005 no własnie do tyłu mam juz kupione 10 metrow ale do przodu myslałem ze wiecej niz 1,5 metra?jutro jade kupic :)wiec licze na Twoja opinie gray5 ze te 1,5 meterka styknie hehe :)A własnie mam tez jeszcze pytanie co do koncowek czy one jakos profesjonalnie sie nazywaja?chodzi mi o te do podłaczenia do akusia no i do glosnokow? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gray5 Opublikowano 28 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2005 do głosnikków z tyłu są damskie koncówki ale 2 rozmiary bo + i - ale wystarczy jak przylutyjesz albo jakoś przymocujesz, hmm ja oba kable do tylnych glosniczkow ciagnalem lewa strona;] jutro wstawie fotki tylnych glosniczkow ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba.mak1 Opublikowano 30 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2005 ja dzis zrobiłem instalacje pod radyjko 8) prosto od akusia :wink: Powiem ze te 1,5metra spokojnie styknie ale kupiłem 2 i troche zostało Jutro biore sie za zamontowanie radia aby siedziało cały czas na swoim miejscu - jakies pomysly rady?No i instalacja kabli do tylnich glosnikow:) PS gray5 a co z fotkami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lawina Opublikowano 30 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2005 generalnie jest przyjete, zeby nie przeprowadzac kabli od zasilania (np. wzmacniaczy) razem z kablami, ktorymi idzie dzwiek... ja akurat u siebie przeprowadzilem kable tak, ze kabel od lewego glosnika leci lewa strona, a kabel od prawego razem z zasilaniem od zmieniarki i kablem od zmieniarki leca prawa strona auta... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gray5 Opublikowano 1 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2005 juz wstawiam fotke;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi