Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Długa zapala na zimnym

SDRaid

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Mam Almere N16 z 2004 roku (od 3 dni). Silnik 1.5dci. Mam taki problem, że samochód zapala około 2 sekund przy minusie (-3). Po 15 minutach jazdy, jak zgaszę to odpala od razu. Poza tym wszystko działa super. Sprawdzałem świece, wydaje mi się, że dobrze grzeją, ale może coś źle sprawdziłem? Nie świecą żadne kontrolki, silnik chodzi kulturalnie, bardzo cicho i ma moc od niskich obrotów. Co może być przyczyną? Proszę o wszystkie opcje i tą najbardziej prawdopodobną. Przebieg 120k km.

Jakim olejem masz zalany silnik?

W tym problem, że nie wiem, bo nie ma żadnej karteczki, a poprzedni właściciel bardzo nieogarnięty i nie wie ...

@ Grimm

Akumulator sprawny :)

Jutro skoczę do serwisu na diagnozę, tak będzie chyba najrozsądniej :)

2 sekundy to dużo? Wg mnie standard i szukasz dziury w całym.

Każdy CR, jak jest zimny to przez parę obrotów wału musi sobie najpierw nabić ciśnienie. To już nie są te stare diesle, gdzie zdrowy nawet po 1 obrocie odpalał.

2 sekundy to dużo? Wg mnie standard i szukasz dziury w całym.

Każdy CR, jak jest zimny to przez parę obrotów wału musi sobie najpierw nabić ciśnienie. To już nie są te stare diesle, gdzie zdrowy nawet po 1 obrocie odpalał.

Powiedzmy, że bardziej 3 sekundy niż 2, ale raczej pojadę sprawdzić, czy wszystko jest w porządku. Dzięki :)

Dowiedziałem się w końcu, że jest zalany Castrol Edge Pólsyntetyk.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...