waichwaich Opublikowano 31 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2009 a ja wymieniam co 15 tys kiedyś oglądałem program na tvn turbo i był wywiad z kolesiem castrol'a i mowił ze w ksiażkach serwisowych zazwyczaj podają mniej km , kolo ten zalecał wymianę co jakieś 10-15 tys Ja tam robie co pietnaście Mobil 1 semi 10w40 do diesla:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ulisses Opublikowano 31 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2009 HAYNES Haynes to akurat zadna wyrocznia Dane, ktore podalem sa z serwisowki primery dzial maintenance. Co 7,5 tys to sie wymienia w np 1.7d w sunnym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BULI Opublikowano 31 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2009 Panowie, pousuwajcie posty nie związane z tematem, za chwile przeczytamy tutaj o oponach albo dywanikach samochodowych. Ten temat dotyczy pękniętego łańcucha rozrządu a nie wymiany oleju i co ile się go wymienia!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Krzysiek 20 LBN Opublikowano 14 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2009 A ja mam P11 z 97r w 2.0 i z przebiegiem 228tys :D i jeszcze nie ruszałem łancuszka ;ppp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waichwaich Opublikowano 15 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2009 No to super ciesz się ze ci nie pękł tylko po jakiego grzyba odgrzewasz stary temat tylko po to zeby się pochwalić :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dani Opublikowano 15 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2009 kumplowi ostanio przy przebiegu 50 tys poszedl pasek w dełu nubirze z 99 roku.... tam byla wogole jakas dziwna akcja - wg. ksiazki serwisowej wymiana co 90 tys a padaly srednio kolo 75 tys... na gwarancji dełu miało spory problem i wołali ludzi do serwisu wczesniej.... , a jak ktos przebiegu do wymiany nie wyjezdzil to wymiana co 5 lat.... Cześć Dziwisz się ze pękł skoro 10 lat na jednym pasku jeździł.Ja w jednym ze swoich samochodów pomimo tego ze robię nim rocznie kilka tysięcy kilometrów to i tak co rok wymieniam olej mimo ze z kilometrów wynika ze jest jeszcze czas na zmiane. Tak jak sam napisales wymiana co 90tys kilometrow albo co 5 lat nawet jeżeli przebieg będzie 50tys. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi