lemmy69 Opublikowano 24 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2013 ...to bolesne chyba jest, będziemy mówic falsetem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thespian Opublikowano 24 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2013 to już chyba prościej będzie kupić renault 5... to z wielkim benzynowym motorem zamontowanym centralnie (williams czy coś) i wrzucić to na ramę z samuraia :-) zwis przedni zostaje, to ma wyglądać cywilnie Zwis przedni mniej przeszkadza... ryje się po prostu zderzakiem przy ostrych zjazdach... ale jak ktoś ma zderzak podobny konstrukcyjnie do moejgo (tj troszkę odsadzony i "ukośny" to nie robi to żadnego spustoszenia... tylko trzeba zaryć delikatnie, a potem gaz, gaz, gaz...i jakoś koła wypchną, grawitacja pomaga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 24 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2013 no właśnie ten zderzak...fajny jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sygma Opublikowano 24 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2013 skoro ma być to zabawka w teren.. to na przód jakaś blokada będzie (planowana jest) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thespian Opublikowano 24 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2013 nie będzie, z przodu będzie wolny dyfer, koszerny z K260 zderzak po taniości, projekt - "terrano.ru", wycięty w firmie z Katowic (namiar mam jeszcze) - wzięli za to jakieś super uczciwe pieniądze, właściciel też jeździ T2... (niespełna 4 paczki, zimnowalcowana 3mm). Pospawany u kowali na wiosce, dorobione dwa kawałeczki po bokach, bo okazało się że projekt jest do T1 a nie T2 opisywałem historię u konkurencji - http://tinyurl.com/c6qjdsf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 ej no kiedy będziesz się znowu nudził bo jakoś nic się nie dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thespian Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2013 nie możecie od moich nudów uzależniać całej rozrywki na tym forum Osobiście czekam teraz na T2 kolegi Sygmy...i kolejne etapy jego ewolucji do perfekcyjnej "wyprawówki-wycieczkowej" u mnie nudy... śnieg spadł. Na wioskę nie ma jak jechać... z kowalami nie ma jak knuć... nie ma iskier i spawana... przedwiośnie takie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sygma Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2013 i po co te złośliwości ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thespian Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2013 czizas... jakie złośliwości... trochę więcej dystansu do siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 hahah http://allegro.pl/land-rover-range-rover-defender-nissan-patrol-i3141971311.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thespian Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 obrzydliwy... chociaż gdyby to ktoś lepiej wymyślił to mógłbyć naprawdę fajny... najlepsza chyba dostępna na rynku rama na zmotę... lepsza nie tylko od podłużnic XJ'ta ale i od ramy z D1 nie mówiąc o parchowej... niezajebliwe 200tdi... chociaż na pewno nie ma mocy jak XJ... szpeju i tajli do zielonego jaja jest na rynku wielokrotnie więcej niż do czegokolwiek innego, w dodatku w dobrych cenach zawiecha tego tutaj wygląda bardzo średnio kurnik zrobiony zupełnie bezsensownie, trzeba to było pełną zewnętrzną klatką obudować kratki obudowujące przednie reflektory to chyba zrobiono z koszyków do szaf z IKEA estetyka "obcięcia przodu" to prawdziwe mistrzostwo świata to chyba nawet nie było robione flexem tylko taką wielką dwuosobową piłą stolarską Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 dlatego przed linkiem było haha... może lepiej ci kupić coś takiego negocjując odpowienio cenę i przerobić niż "psuć" jeszcze cywilne twoje auto ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thespian Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 nieeeeee Primo to moje auto już nie jest cywilne... nikt nie kupi pełnoletniego t2 wymuskanego o drzewa z każdej możliwej strony... Secundo to jest forma wyrazu artystycznego... pewnie że można by kupić obciętego samuraia co by miało najwięcej sensu w sobie, ale co by to mówiło o mnie jako artyście? ale... kot był mój i z mojej ręki zginął Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sygma Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Morduj kota i buduj coś opartego na konstrukcji rurowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thespian Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 czizas... dlaczego jeepowcy nie potrafią czytać ze zrozumieniem? żadnych rur... żadnych zmot... to ma być zabawka weekendowa która będzie od poniedziałku do piątku stała po blokiem... to ma być auto które na kołach samo dojedzie w teren... nie będzie wymagało lawety, będzie miało opłacane OC i robione przeglądy... mój wątek, moje zasady, na konstrukcje rurowe załóż sobie swój Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Terranomaniak Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Dobry pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thespian Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Wizję mam... często miewam wizję tradycyjnie uważam że pewien kawałek auta jest zbędny... chodzi konkretnie o nadkole od strony drzwi przednich... i scianą grodziową na prawo od pedałów... po obu stronach to miejsce wymyśliłem sobie wyciąć... nadkole w związku tym że będzie miało jakieś 2-3 cm szerokości, trzeba by zwmocnić od spodu jakimś profilem... i jeśli cała ta rzeźba udałaby się w miejsce moich 31' na et -25... wejdzie 33' na et -25 pomierzę to solidniej w weekend Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ceniakenzo Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2013 no to grube plany a jak wejdą to wypadało by zmienić przełożenia w mostach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thespian Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2013 e tam... 2L poradzi... wymiana przełożeń w mostach w T2 to bezsens... łatwiej i taniej założyć mosty z GR... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2013 (edytowane) a gr niby jakie ma przełożenia ? za to pickup ma 4,850 (w sensie mój) ale to i tak niewiele by dało Edytowane 18 Kwietnia 2013 przez hugh_h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ceniakenzo Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2013 a ciekawy jestem jakie są przełożenia w moim, wiesz może Hugh czy jest taka informacja w serwisówce ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2013 (edytowane) tak jest chyba w pd.pdf ale nie wiem jak z silnikami. będzie 4,625 ale to raczej zwykłe td więc pewnie masz 4,375 trzeba poczytać w takim wypadku wsadzenie przełożeń od pickupa było by wyraźnie zauważalene ale to trzeba przeliczyć sobie, z 4,625 na 4,850 to nawet na przesiadkę na 31 nie starcza o ile pamiętam Edytowane 18 Kwietnia 2013 przez hugh_h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ceniakenzo Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2013 znalazłem ja mam 4,625 w serwisówce jest napisane że optymalne opony do tych przełożeń są 31x10,5r15 i 235/75 no to faktycznie z twojego pickupa by można było mosty zamontować PD.pdf strona 98 jak by ktoś chciał sprawdzić u siebie jakie ma przełożenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2013 niewielka róznica na 33 to trzeba by z 5,11 mieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ceniakenzo Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2013 ciekawe jakie są w patrolach zobaczcie na to http://www.szarbia.com/index.php?p=art_detal&dzial=3&kat=11&pkat=0&pkat2=0&id=55 OpelFrontera A2.0B - 4.88, 5.13, można robić przekładkę, coś mi się wydaje że nawet będą pasowały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi