Piko71 Opublikowano 18 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2013 To ja polecam jeszcze do tej siatki taka matę pcv do bagażnika ja najpierw kupiłem matę dlatego zwlekałem z zakupem siatki, ale gdyby nie ta mata to mój bagażnik wyglądałby fatalnie, wykładzina bagażnika to by był mix płynów do szyb + coli + nie wiadomo czego jeszcze a tak mam bagażnik jak nówkę po wyjęciu maty. Podepnę się ... Mam taką matę z wysokimi kantami. Jak montować siatkę i jaką przy takiej macie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michalmiko Opublikowano 22 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2013 Piko71, uchwyty masz nad podłogą kilka centymetrów Zobacz na zdjęcia na pierwszej stronie, siatka jest jakieś 3-4 cm zawieszona w powietrzu. Nie powinno być problemu z montażem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piko71 Opublikowano 22 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2013 ... Mam taką matę z wysokimi kantami. ... Piko71, uchwyty masz nad podłogą kilka centymetrów No i tu mam problem, moja mata ma wysokie kanty, ca 20 cm. Wydawało mi się, że Dareq ma taką i pomimo to używa siatki, dlatego pytałem jakiej i jak ją montuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
castoro Opublikowano 22 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2013 O rany -a cóż to - specjalny model do "materiałów sypkich "? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piko71 Opublikowano 22 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2013 O rany -a cóż to - specjalny model do "materiałów sypkich "? Oryginalny od dealera... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dareq Opublikowano 22 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2013 No i tu mam problem, moja mata ma wysokie kanty, ca 20 cm. Wydawało mi się, że Dareq ma taką i pomimo to używa siatki, dlatego pytałem jakiej i jak ją montuje.nie no jak mam taka płytka, na około 3-4 cm. Pozatym taka jak u Ciebie widze to wow jakaś heavy duty. No ale fajna przynajmniej nic sie nie przeleje z tej maty na wykładzinę. A moze jakieś małe dziurki w miejscach uchwytów by załatwiły sprawę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piko71 Opublikowano 22 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2013 .... A moze jakieś małe dziurki w miejscach uchwytów by załatwiły sprawę?... No nie, dziurek bym raczej nie robił żeby nie rozszczelniać. Myślałem że może można zamocować siatkę na kasecie która ma wywinięty kant. Nie chcę kupować bez pewności, że to możliwe dlatego szukam kogoś kto ma taką wkładkę i zamocował siatkę. Halo, jest tam kto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michalmiko Opublikowano 22 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2013 Wow, jeszcze tylko podnośnik hydrauliczny i masz QQ przerobionego na wywrotkę A na poważnie, to przy tym "zbiorniku" stosowanie siatki mija się z celem. Standardowo siatka jest jakieś 3cm nad powierzchnią podłogi i już nie trzyma drobnych rzeczy, a tu masz burtę z 15cm wysokości. No chyba, że będziesz woził jakieś duże przedmioty (można by było dorobić dodatkowe uszy przedłużające do mocowania - na wysokość ścianek, aby siatka była tylko na powierzchni), to tak, ale na zakupy to siatka nie zda Ci egzaminu przy obecnym rozwiązaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^^ehhh^^ Opublikowano 22 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2013 Oryginalny od dealera... masz QQ w wersji cięzarowej jako wywrotka ? xD pokazałem Żonie i cieszy sie ze ma zwykła matę a nie w wersji budowalnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piko71 Opublikowano 22 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2013 ...A na poważnie, to przy tym "zbiorniku" stosowanie siatki mija się z celem... Tak chyba masz rację, może jednak zrobię "dziurki" jak sugeruje Dareq, a nad podnośnikiem hydraulicznym jeszcze pomyślę masz QQ w wersji cięzarowej jako wywrotka ? xD pokazałem Żonie i cieszy sie ze ma zwykła matę a nie w wersji budowalnej Nie chcę Ci wytykać, że się powtarzasz po Michalmiko tylko doceniam poczucie humoru Ale ten się śmieje kto się śmieje ostatni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lesiu QQ Opublikowano 22 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2013 Może to miał być pojazd do przewożenia zwierząt a mata miała robić za kuwetę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toruńczyk Opublikowano 22 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2013 Piko71 Masz orginał dosłownie i w przenośni i nie ma powodu by to zmieniać . Na Twoim miejscu pomyślałbym o siatce w układzie pionowym za siedzeniami do zabezpieczenia m.in.bagażu płynnego. Można zaczepić siatkę za dolne zaczepy a górą za ucha zatrzasków siedzeń. Nie zabezpieczy to całego bagażnika ale zazwyczaj nie zapełnia się jego tylko przemieszczającymi się drobiazgami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piko71 Opublikowano 22 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2013 (edytowane) ... Na Twoim miejscu pomyślałbym o siatce w układzie pionowym za siedzeniami do zabezpieczenia m.in.bagażu płynnego. Można zaczepić siatkę za dolne zaczepy a górą za ucha zatrzasków siedzeń... Dzięki za dobrą radę, spróbuję znaleźć taką siatkę co by pasowała w ten sposób. P.S. Masz może coś konkretnego na myśli? Edytowane 23 Września 2013 przez Piko71 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toruńczyk Opublikowano 23 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2013 Dzięki za dobrą radę, spróbuję znaleźć taką siatkę co by pasowała w ten sposób. P.S. Masz może coś konkretnego na myśli? Nie będę oryginalny bo odsyłam na allegro: http://allegro.pl/akcesoria-siatki-i-torby-do-bagaznika-18686?ref=automotive-top7 Myślę ,że jest tam wielu producentów i sprzedawców którzy fachowo Ci doradzą . Jak już znajdziesz coś konkretnego to ja też chętnie z dobrego rozwiązania skorzystałbym . Pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dareq Opublikowano 23 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2013 Piko71 Masz orginał dosłownie i w przenośni i nie ma powodu by to zmieniać . Na Twoim miejscu pomyślałbym o siatce w układzie pionowym za siedzeniami do zabezpieczenia m.in.bagażu płynnego. Można zaczepić siatkę za dolne zaczepy a górą za ucha zatrzasków siedzeń. Nie zabezpieczy to całego bagażnika ale zazwyczaj nie zapełnia się jego tylko przemieszczającymi się drobiazgami. ja właśnie taka siatkę mam zamontowana. Jest to podwójna siatka także wlozysz do niej do środka trochę zakupów. Nie jest moze super pojemną ale jako ze została mi po poprzednim aucie to przymierzylem, pasuje i używam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piko71 Opublikowano 25 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2013 ja właśnie taka siatkę mam zamontowana. Jest to podwójna siatka także wlozysz do niej do środka trochę zakupów. Nie jest moze super pojemną ale jako ze została mi po poprzednim aucie to przymierzylem, pasuje i używam. Byłbym wdzięczny za jakiś namiar na nią lub/oraz zdjęcie... Z góry dziękuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dareq Opublikowano 25 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2013 Siatkę kupowałem jako oryginalna do mercedesa a-klasy W169 w serwisie. Jak żonka wróci z pracy to podeśle zdjęcie. Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boom-er Opublikowano 25 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2013 Można w ten sposób również zaadoptować z Mitsubishi Space Star.Została mi własnie z miska i ją umiejscowiłem w taki sposób wiszący. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piko71 Opublikowano 29 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2013 Siatkę kupowałem jako oryginalna do mercedesa a-klasy W169 w serwisie. Jak żonka wróci z pracy to podeśle zdjęcie. Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free Dzięki, właśnie o czymś takim myślałem. Niestety na zdjęciu nie widać górnego zamocowania siatki, co jest dosyć istotne dla mnie. Czy mógłbyś zamieścić jeszcze jedną fotkę? Oile żona nie pracuje w niedzielę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dareq Opublikowano 29 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2013 No zarzuce jak będę szedl do auta. Górne zaczepy są mocowane do zaczepów siedzeń. Późnej podrzucę zdjecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luc123456 Opublikowano 30 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2013 Fajne korytko. Moim zdaniem siatka rozciągnięta nad tymi wysokimi burtami zda egzamin ale trzeba będzie kłaść przedmioty "na niej" a nie "pod nią". Pod ciężarem się zapadnie i przesuwać się nic nie będzie. Może co najwyżej podskoczyć przy wypadku. Oczywiście nie życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dareq Opublikowano 1 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2013 Witam. Przesyłam zdjęcie Górnego mocowania. Sorry ze tak późno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piko71 Opublikowano 4 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2013 Witam. Przesyłam zdjęcie Górnego mocowania. Sorry ze tak późno Lepiej późno niż wcale Dzięki, nie pomyślałem o tym miejscu, zaraz wyprobuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toruńczyk Opublikowano 4 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2013 Piko 71 Nie czytasz uważnie ... w poście #37 pisałem m.in. Można zaczepić siatkę za dolne zaczepy a górą za ucha zatrzasków siedzeń. (Bez urazy ) Pewnie masz lepszą pamięć wzrokową stąd to zdjęcie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shap Opublikowano 2 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2014 (edytowane) Czy ktoś z Was ma może oryginalną siatkę Nissana w QQ+2? Ja taką dostałem od dealera, ale za cholerę nie wiem jak ją prawidłowo założyć, albo nie wiem jak, albo brakuje zaczepów. Mi zaczepili ją do uchwytów, które są z tyłu oparć tylnych foteli (ten znaczek z kotwicą) i do tych chromowanych uchwytów, które są w w zewnętrznych rogach bagażnika. Ale za przeproszeniem wydaje mi się to rozwiązaniem z d*py i niestety ściągnąłem tę siatkę bo mnie tylko wkurzała. Jeśli ktoś może wrzucić zdjęcie to byłbym wdzięczny. Dodam jeszcze, że przez środek siatki idzie guma z haczykami na końcach, której nie ma gdzie przypiąć Edytowane 2 Lipca 2014 przez shap Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi