Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Olej w skrzyni biegów

magik22

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Nie znalazłem tematu na forum i na internecie więc pytam. Czy orientuje się ktoś gdzie, ile i jaki olej powinien być w skrzyni biegów? Jestem posiadaczem nissana p12 2,2 dci. Ostatnio 2 sąsiadom pały auta z powodu braku oleju w skrzyni. Czy jest ktoś w stanie powiedzieć coś na ten temat? Chciał bym ustrzec się tego i wymienić olej na nowy ale nie wiem jak mam się do tego zabrać. Skrzynia manualna 6 stopniowa. Pozdrawiam.

75w90 , 2,1 litra marka obojetna, sprwdz simeringi na polosiach bo skrzynia przy wyciekach zakonczy szybko swoj zywot

podlanczam sie do tematu jak i gdzie dolac/wymienic olej w skrzyni?? oraz jak  wyglada kontrola poziomu oleju i gdzie sie znajduje 

Narazie nic mi nie cieknie. po prostu chcę sprawdzić stan oleju. Tylko nawet nie wiem gdzie jest jakaś śruba albo okienko. a mało w tym temacie jest na forach

Okienka to raczej nie ma tylko dw korki gora, dol. Jak masz serwisowke to tam jest to opisane. Jak nie masz to daj znac to potem jak wroce do domu to ci wrzuce ta stronke z manuala.

w przypadku 1,9dci 120km jest tak samo???

Jezeli 6 stopniowa to 2,30 litry zmienia się tak (Język rosyjski  (określona na czerwono ЗАЛИВНАЯ- napełniać СЛИВНАЯ- spuścić)) http://www.primera-club.ru/f/baza-znaniy-kpp-p12/32395-zamena-transmissionnogo-masla-v-mkpp/ Po foto moża zrozumieć o co chodzi. :wave:  W sobotę zmieniony olej w skrzyni biegów, w instrukcji 2,30 litry spojrzał w dwóch książkah, a  weszło 2,8 litry.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...