misiek_k Opublikowano 7 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2013 No i stało się. Razem z gwarancją skończyło się łożysko - wyje jak potępione (prawy przód), przy przebiegu 90kkm. Wymiana w nissanie razem z piastą, w ASO 1400PLN + robocizna. Specjalistą nie jestem, ale chyba jakiś czas mogę jeszcze pojeździć, czy powinienem od razu zabrać się do wymiany? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ceniakenzo Opublikowano 7 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2013 jak mocno wyje to trzeba wymienić ale piasty nie musisz wymieniać, chyba że tak zajechałeś już to łożysko że się nie kręci tylko obraca się w piaście tak czy tak musisz jak najszybciej je wymienić i nie polecam ASO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 8 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2013 Czasem łożyska są "zintegrowane" z piastą. Wtedy nie da się wymienić samego łożyska Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mucka38 Opublikowano 11 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2013 ja wymieniałem lozysko przednie , stanowi ono jedna czesc razem z piasta - inaczej mówiąc musisz wymienic piaste . Kupowałem w sklepie i zakładałem w dobrym warsztacie - nie pamietam dokładnie ale wyszło ok. 500 - 600 zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luc123456 Opublikowano 19 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2013 U mnie padło przy 120 000. Wygląd na to że przedłużona gwarancja się opłaciła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość misiek66 Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Wymieniłem dzisiaj prawy przód ,prosta sprawa .Informacja dla forumowiczów : koszt piasty ( łożysko zintegrowane z piastą) 260.00 zł niemieckiej firmy HART Robocizna w warsztacie to 60 - 80 zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.