misiek_k Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2013 (edytowane) Aż poszedłem sprawdzić - u mnie flaszka w schowku zdecydowanie zimna To jak w końcu? Tekna nie ma chłodzonego schowka a I-Way ma? Nie chce mi się w to wierzyć... Włożyłem flaszkę, włączyłem klimę, jechałem ponad godzinkę - i kicha - jak była ciepła tak jest. Poprzednio w schowku po lewej stronie była taka dziura którą leciało zimne powietrze, dodatkowo można ją było zamknąć takim wihajstrem, żeby "wyłączyć" chłodzenie. Otóż, dziura pozostała, wihajster zniknął, a zimne powietrze nie leci Także Tekna chłodzonego schowka nie posiada. @JACEK1952: nagłośnienie BOSE u mnie jest. Edytowane 28 Sierpnia 2013 przez Michal_k Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACEK1952 Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Włożyłem flaszkę, włączyłem klimę, jechałem ponad godzinkę - i kicha - jak była ciepła tak jest. Poprzednio w schowku po lewej stronie była taka dziura którą leciało zimne powietrze, dodatkowo można ją było zamknąć takim wihajstrem, żeby "wyłączyć" chłodzenie. Otóż, dziura pozostała, wihajster zniknął, a zimne powietrze nie leci Także Tekna chłodzonego schowka nie posiada. @JACEK1952: nagłośnienie BOSE u mnie jest. to przynajmniej to pozostało-ale widziałem Teknę bez. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luc123456 Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2013 (edytowane) Wydaje mi się, że chłodzony schowek został. U mnie przynajmniej jest. QQ+ Tekna 2010 po FL. Edytowane 29 Sierpnia 2013 przez luc123456 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość QQ_I-WAY Opublikowano 4 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2013 Skóra na kierownicy jest tylko w miejscu uchwytu nie jest już perforowana. Teraz na wyposazeniu sa dodatkowo felgi 18", można zamówić kamery przednią i boczne, przyznam że nie zauważyłem braku systemu bose. Nie wiem czy miałeś nawigacje, teraz będziesz miał. Dodatkowo lepszy komputer pokładowy, ogranicznik prędkości, chromowane nakładki na pedały, oświetlenie przestrzeni wokół nóg, inna tapicerka, dużo lepsze zawieszenie (to chyba najistotniejsze), system start stop, lepsze wyciszenie kabiny i teoretycznie bardziej ekologiczny i ekonomiczny silnik. A możesz mi powiedzieć na czym polega wyższość zawieszenia po FL ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jangcyc Opublikowano 4 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2013 u mnie klimatyzowany schowek jest i Bose a lusterko przy ciemnych szybach niepotrzebne, każda tekna ma ciemne. wozidło z 9/2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Synkro Opublikowano 4 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2013 (edytowane) A możesz mi powiedzieć na czym polega wyższość zawieszenia po FL ?Znacznie cichsza praca, dużo lepsze prowadzenie i stabilność auta, bardziej komfortowe resorowanie. To się czuje i słyszy.Btw, zmiany w zawieszeniu wprowadzano i przed liftingiem, auta z rocznika 2009 miały poprawione zawieszenie względem aut 07-08, większe zmiany wprowadzono wraz z liftingiem. Edytowane 4 Września 2013 przez Synkro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartoszN Opublikowano 5 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2013 dla osób które mają QQ z lat 2007-2010 (przed lifingiem) QQ po liftingu a raczej jego prowadzenie , praca zawieszenia itd to jakby inny samochód - szkoda,że takiego zawieszenia nie było od początku QQ - ale QQ po liftingu został nieznacznie odciążony / zmniejszył się prześwit, poprawiła aerodynamika - jest zdecydowanie lepszy - mimo ,że zabrali coś z wyposażenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość QQ_I-WAY Opublikowano 5 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2013 dla osób które mają QQ z lat 2007-2010 (przed lifingiem) QQ po liftingu a raczej jego prowadzenie , praca zawieszenia itd to jakby inny samochód - szkoda,że takiego zawieszenia nie było od początku QQ - ale QQ po liftingu został nieznacznie odciążony / zmniejszył się prześwit, poprawiła aerodynamika - jest zdecydowanie lepszy - mimo ,że zabrali coś z wyposażenia Przepraszam za moją dociekliwość. Mam QQ z października 2009r. i zastanawiam się jakie elementy w zawieszeniu są inne w stosunku do rocznika 2010 po FL bo patrząc od spodu na te auta są takie same. Czy możliwe jest że po FL QQ dostał inne sprężyny i amortyzatory ? Czy może coś jeszcze jest zminione ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartoszN Opublikowano 5 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2013 Przepraszam za moją dociekliwość. Mam QQ z października 2009r. i zastanawiam się jakie elementy w zawieszeniu są inne w stosunku do rocznika 2010 po FL bo patrząc od spodu na te auta są takie same. Czy możliwe jest że po FL QQ dostał inne sprężyny i amortyzatory ? Czy może coś jeszcze jest zminione ? o sprężynach to nie słyszałem - choć z racji mniejszego prześwitu mogą być inne - amortyzatory na 100% inne i zawieszenie inaczej zestrojone - QQ po lifingu już tak "nie pływa" po drodze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość QQ_I-WAY Opublikowano 5 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2013 o sprężynach to nie słyszałem - choć z racji mniejszego prześwitu mogą być inne - amortyzatory na 100% inne i zawieszenie inaczej zestrojone - QQ po lifingu już tak "nie pływa" po drodze Nie pływa ze względu na niższy prześwit a co za tym idzie, inny punkt ciężkości. W moim aucie nie zauważyłem żeby auto na trasie "pływało", no może przy silnym bocznym wietrze ale to normalne zachowanie. Cały czas się zastanawiam na czym polega "inne zestrojenie zawieszenia" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek_k Opublikowano 24 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Września 2013 o sprężynach to nie słyszałem - choć z racji mniejszego prześwitu mogą być inne - amortyzatory na 100% inne i zawieszenie inaczej zestrojone - QQ po lifingu już tak "nie pływa" po drodze Poprzedniego QQ miałem z 2009 roku przed FL i przesiadłem do niego z Almery N16. Zgadzam się z tym wrażeniem "pływania" o którym pisze BartoszN - była to jedna z pierwszych rzeczy na które zwróciłem uwagę. Obecnie mam rocznik 2013 - auto zupełnie dużo lepiej się prowadzi - choć jako zwykły użytkownik (laik ), przyczyny upatrywałbym też w twardszym wspomaganiu kierownicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Synkro Opublikowano 24 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2013 Jak auto pływa to najpierw radziłbym sprawdzić tuleje tylnych wahaczy a dopiero potem kupować model po liftingu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smoleń Opublikowano 24 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2013 Jak auto pływa to najpierw radziłbym sprawdzić tuleje tylnych wahaczy a dopiero potem kupować model po liftingu Racja. Mój też teraz zaczął "pływać" i napierd...ać po uszach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi