Thunder Opublikowano 18 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2015 Na tarczach mógł zrobić się rant. To jest powodem drgań. Przerabiałem to w swoim aucie. Zdjąłem tarcze, przeszlifowałem ranty i spokój Sprawdź u siebie, może to? Źle wyważone koła dają o sobie znać bez hamowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majkelo Opublikowano 19 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2015 Może i masz rację, tylko po szlifowaniu odrazu lepiej założyć nowe klocki? I jaka powinna być minimalna szerokość tarczy? Bo nie wiem czy się nie opłaca kupić nowych, jeżeli te wyjdą już poza minimum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 19 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2015 Klocki nowe, a czy warto, to powie Ci tokarz, bo będzie wiedział ile będzie musiał zebrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukass922 Opublikowano 7 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2017 Czas na cały nowy zestaw tarcze + klocki również w moim przypadku. Zestaw na tył już zakupiony. Na przód zastanawiam się czy warto kupować tarcze nacinane, czy ma to sens (oprócz wyglądu)? Np. taki zestaw: http://allegro.pl/tarcze-mikoda-gt-klocki-nissan-primera-p12-przod-i5815363605.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 7 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2017 Oprócz wyglądu dolicz sobie klocki x2 Szybciej znikną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clavikord Opublikowano 8 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2017 Ja zamówiłem sobie komplet przód+tył tarcze+klocki wszystko ATE. Tarcze gładkie, plus do tego wymiana płynu hamulcowego. Jak na razie tarcze miałem fabryczne (przebieg 190kkm). Jak założe i dotrę to dam znać jak się spisują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skit Opublikowano 8 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2017 Mój komplet ATE (tarcze klocki) ma ponad 20kkm przebiegu i niestety przy delikatnym hamowaniu piszczą, zaczęły tak może po 2-3k km i piszczą do dzisiaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukass922 Opublikowano 8 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2017 Zdecydowałem się na komplet z linku wcześniej. Czy było warto - zobaczymy. Na tył zostaną założone delphi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clavikord Opublikowano 10 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2017 Mój komplet ATE (tarcze klocki) ma ponad 20kkm przebiegu i niestety przy delikatnym hamowaniu piszczą, zaczęły tak może po 2-3k km i piszczą do dzisiaj. A zakładałeś blaszki na jarzmo i tłoczek, które były dołączone do klocków? Wczoraj założyłem na przód tarcze i klocki, dzisiaj jeszcze tył ogarnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skit Opublikowano 10 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2017 Tak, są założone, mam parę pomysłów jak to można by zlikwidować, ale nie przeszkadza mi to kompletnie, przynajmniej wiem że działają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clavikord Opublikowano 11 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2017 Naklejki antywbiracyjne 3M przykleić na klocki i to powinno załatwić sprawę Wysłano z Huawei P9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skit Opublikowano 11 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2017 naklejki albo specjalne pasty, ale szkoda czasu i roboty dla takiej pierdóły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nismo Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2017 klocki trw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arek1964 Opublikowano 18 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2017 witam wez paragon gwarancje jak tarcza bedzie ruda po zimie ja reklamuj i tak mow sprzedajacemu....a klocki i tak za 2 lata sa do wymiany wiec podobnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kawasyki Opublikowano 19 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2017 (edytowane) Ja mam febi i generalnie polecam tę firmę jako dobry zamiennik do nissanka.zero problemów nie krzywią się i nie piszcza.reszta ich zamienników też już wypróbowana nie ma sensu robić sobie 2 razy roboty Edytowane 19 Listopada 2017 przez kawasyki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michaell Opublikowano 11 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2018 Ja mam przód i tył brembo a z tego co słyszałem to najlepsze są zimerman-y Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafsty Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Jeździłem na Zimmermann tracze plus klocki (niestety przegrzałem je i po wpadnięciu do kałuży się pokrzywiły) wymieniłem na ATE (klocki plus tarcze) i różnicy w hamowaniu nie widziałem. Jedynie co mogę stwierdzić że tak jedne jak i drugie nigdy nie zawiodły przy hamowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michaell Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2018 To widzę że nie żałujesz na primere ATE komplet na allegro kosztuje 800 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafsty Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2018 (edytowane) Michaell nigdy w żadnym samochodzie nie żałuję na części które wiążą się z moim bezpieczeństwem. Życia się nie przelicza na złotówki. Ale primera to już niestety historia Nigdy też nie kupuję części na allegro czy jakiś szemranych dostawców. Edytowane 10 Kwietnia 2018 przez rafsty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kcroot Opublikowano 5 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2018 Chcę kupić takie tarcze i klocki tylko nie wiem czy rozmiary sa dobre (różnie z tymi opisami jest oraz wiedzą sprzadającego): tracze: http://allegro.pl/tarcze-brembo-przod-almera-tino-primera-p12-280mm-i7316009045.html klocki: http://allegro.pl/ebc-klocki-sport-primera-p12-1998-2003-accord-cg-h-i5675457286.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kcroot Opublikowano 21 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2018 W dniu 5.06.2018 o 06:59, kcroot napisał: Chcę kupić takie tarcze i klocki tylko nie wiem czy rozmiary sa dobre (różnie z tymi opisami jest oraz wiedzą sprzadającego): tracze: http://allegro.pl/tarcze-brembo-przod-almera-tino-primera-p12-280mm-i7316009045.html klocki: http://allegro.pl/ebc-klocki-sport-primera-p12-1998-2003-accord-cg-h-i5675457286.html Kupiłem i założyłem to co w aukcji, wybornie się autko zatrzymuje na tym zestawie (poleci tez na tył ale jeszcze nie teraz, może przy zmianie kół). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi