Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N16] Radio Clarion, brak dzwięku z tyłu.

Sylvi91

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Moja Almera to wersja z 2003 lub 2004 roku, radio fabryczne - Clarion z CD. Podstawowa wersja chyba (4 głośniki). Brak przełączników przy kierownicy, sterowanie tylko na radiu.

Przez kilkanaście ostatnich dni brakowało dzwięku w tylnych głośnikach. Miałem wprawdzie trochę wody w bagażniku po ostatnim myciu chyba(???), ale wiązki które sprawdzałem były raczej bezpieczne (suche). Generalnie to chyba dziwne,że woda wlała się do środka, a gdzieniegdzie rdza się pojawia wewnątrz bagażnika. Domniemam, że to jednak nie było przyczyną awarii, ale wykluczyć nie mogę. Pytania mam następujące.

Którędy biegnie wiązka od radia do głośników tylnych - górą czy dołem? Nie mogłem znależć tych przewodów, a chyba nie biegną razem z kablami od świateł, które sa schowane w rurce i dobrze zabezpieczone.

Drugie pytanie. Czy jest to jednolity kabel od złączki w radiu, do głośnika, bo możę to kwestia wadliwego połączenia.

Aktualnie dzwięk jest i nie mam zamiaru tego psuć, ale kiedy znowu trafi do myjni albo mu się poprostu odwidzi chciałbym wiedzieć co zrobić w tej sytuacji. Dzięki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...