sigma3 Opublikowano 28 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 (edytowane) Tak po prawdzie to mi też ciut szarpie ale od około100do140-dałem bestii trochę wolności na trasie do Cieszyna od Bielska po zimie w ostatni weekend i w tym zakresie prędkości trochę drgała kierownica ale tak do 160 wyżej już nie jechałem bo żonajuż nie pozwalała aha przy hamowaniu jest Ok! Po powrocie w pon podniosłem lewe koło i rozpędziłem je i wyczulem drgania. Przerzuciłem lewy tył na przód i krótka trasa tak do140km/h i drgań brak!zawracam i się odezwały-co jest?Może wyważenie kiepskie bo da każdym kole zewnątrz20g a od środka po15g-takie równe?(używane ale nissan i bez jakiś widocznych wad). Potem sobie przypominałem,że są różne ciśnienia przód/tył ale to chyba nie to. W maju znów dalsza, szybsza trasa to zdiagnozuję autko! Witam! Sakura trzepie przy hamowaniu to coś muszę lepszego wstawić. ... Edytowane 15 Kwietnia 2014 przez sigma3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 28 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 Witam! Sakura trzepie przy hamowaniu to coś muszę lepszego wstawić. ... A przeczytaj jeszcze ostatni post w tym temacie http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/91491-hamulce-przednie-a-ja-na-wakacjach/page-3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sigma3 Opublikowano 28 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 Prowdnice chodziły elegancko.... Sam już nie wiem..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burning Opublikowano 3 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2015 U mnie z przodu jest Bosch, ale następny będzie Textar. Z tyłu jest Blueprint i na razie jestem zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sigma3 Opublikowano 3 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2015 Kupilem Brembo i po zmiane dam znać....czy się poprawiło. Kupilem Brembo i po zmiane dam znać....czy się poprawiło. Witam! Wymieniłem tarcze SAKURA na BREMBO i pomogło-kierownica nie trzęsie się przy hamowaniu a i reklamacje uznała firma to tylko dopłacę do Brembo i tylko jeżdzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fazzi Opublikowano 3 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2015 Kupilem Brembo i po zmiane dam znać....czy się poprawiło. Witam! Wymieniłem tarcze SAKURA na BREMBO i pomogło-kierownica nie trzęsie się przy hamowaniu a i reklamacje uznała firma to tylko dopłacę do Brembo i tylko jeżdzić Ile przejechałeś już na tarczach BREMBO? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskr5 Opublikowano 3 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2015 Podobno Bosch ostatni zjechał z ceny jeżeli chodzi o hamulce- do punto dzisiaj zakładałem tylko o 20 złotych droższe o MG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sigma3 Opublikowano 4 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 (edytowane) Narazie 300 km.... Sugerujesz, że może to wrócić? Nie, tylko nie to. Edytowane 4 Marca 2015 przez sigma3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fazzi Opublikowano 4 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 (edytowane) Czytasz w moich myślach, niestety miałem kiedyś taki przypadek - podejrzenia padły na tarcze hamulcowe, po ich wymianie przez krótki okres czasu było dobrze i ku mojemu wielkiemu zdziwieniu problem drgań powrócił Edytowane 4 Marca 2015 przez Fazzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sigma3 Opublikowano 4 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 I jak to kolega rozwiązał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewian Opublikowano 6 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2015 99% problemów z tarczami a konkretniej ich biciem to efekt spapranej roboty mechanika, niestety takie są realia w PL. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lucas33 Opublikowano 8 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 Sytuacja wygląda tak. Latem miałem wyjazd do Niemiec. Na autostradzie kilka razy gwałtownie zahamowałem - wróciłem do Polski z biciem kierownicy i niebieskimi tarczami hamulcowymi. Przyjechałem do warsztatu, mechanik mówił, że do takiego stylu jazdy należy brać jakieś sportowe, wzmocnione tarcze. Znalazłem w Internecie opinie o amerykańskiej marce Power Friction. Chciałem wziąć perforację (nawiercane tarcze), lecz mechanik odradził. Mówi, mogą popękać od przegrzania. Zamówiłem serię S – tarcze hamulcowe z nacięciami. Niedawno sprawdzałem na autostradzie i tarcze przeszły test “na celujący". Jeśli wszystko będzie dobrze -latem sprawdzę na oponach niskoprofilowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darth Opublikowano 30 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2016 (edytowane) Witam, Mam ciekawy problem i bardzo proszę o jakąś pomoc. Jakiś czas temu jadąc autostradą przy prędkości od 120 do 140 czuję bicie kierownicy. Nie jakieś uciążliwe ale zegarek na ręce delikatnie drgał Naprawa: - wyważenie opon -nic - wyważenie na pojeździe -nic - inne opony -nic - inne felgi - nic - w końcu wymiana półosiek (na używane, i po problemie Ale nie byłoby tak pięknie gdyby nie to, że tak samo przy hamowaniu biła mi kierownica. A więc tarcze i wtedy klocki też wymienione i ok, zero bicia i przy prędkości i przy hamowaniu. No lux. Ale, za jakiś czas (2-3m-ce) czuję znów bicie przy hamowaniu (wymiana tarcz z reklamacji) i jest ok. Ale... znów po niedługim czasie (przyjmijmy 2 m-ce), znów bicie przy hamowaniu, 3-ci raz wymiana tarcz (za każdym razem Textar) + łożyska + piasty. Jest ok. Tyle, że znów do chwili bo znowu czuje drgania przy hamowaniu i... delikatne przy prędkości 130km/h. Mechanik już się poddał i ja chyba też chociaż może jeszcze ktoś mi pomoże i znajdzie przyczynę, walczyłem z tym grubo ponad rok i gdy myślałem, że już ok to okazało sie, że dalej d....pa. Szkoda mi mojej Tinki bo ogólnie naprawdę jestem zadowolony a te drgania nie dają mi spokoju. Ehh... Zero odpowiedzi... no trudno. W każdym bądź razie odświeżam. Zdecydowałem (ponieważ przewertowałem już sporo tematów), że wymienię jeszcze raz same tarcze, ale tym razem już nie Textar tylko któreś z poniższych. ATE, TRW lub BREMBO i moje pytanie, które polecacie, macie doświadczenie? Na których jeździcie i nie ma żadnych problemów z biciem? Będę wdzięczny za pomoc. a... byłbym zapomniał, piasty i łożyska też nowe... Edytowane 30 Października 2016 przez darth Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marinero Opublikowano 30 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2016 (edytowane) ja wybrałbym zimmerman mam takie z klockami na przodzie rav4 i zero problemu ewentualnie możesz polskiego producenta ponoć dobrego http://www.mikoda.pl/mikoda/ Edytowane 30 Października 2016 przez marinero Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorzelniax Opublikowano 13 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2019 Odnośnie tarcz to też zawsze mam dylemat, ostatnio też kupiłem denckermanna i niby działal OK przez lata, ale może coś nowego polecacie?https://www.iparts.pl/czesc/tarcza-hamulcowa-denckermann-b130028,0-186-b130028-1152477.html#100032 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubass Opublikowano 13 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2019 10 minut temu, gorzelniax napisał: Odnośnie tarcz to też zawsze mam dylemat, ostatnio też kupiłem denckermanna i niby działal OK przez lata, ale może coś nowego polecacie?https://www.iparts.pl/czesc/tarcza-hamulcowa-denckermann-b130028,0-186-b130028-1152477.html#100032 no ja polecam deckermanna, u mnie wytrzymały na prawdę długo, po co zmieniac coś co jest dobre i sprawdzone? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi