waldi1 Opublikowano 16 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2013 Z góry przepraszam że zamieszczam ten temat tutaj ale do działu car audio to chyba nikt nie zagląda Jeśli chodzi o przednie głośniki to zamontowałem bez problemu głośniki 6x9 na fabrycznych dystansach ale mam pytanie o głosniki w tylnych drzwiach. Z tego co zauważyłem trzeba tam zastosowac jakieś dystanse. Znalazłem na allegro http://allegro.pl/dy...3381252987.html ale dedykowane do navary 1999 - 2005 i to do drzwi przednich ale wizualnie chyba by pasowały na tył do Patha? Czy ktoś ma jakies doswiadczenia w tym temacie i mógłby doradzic? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sq9mcs Opublikowano 16 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2013 Drzwi w Pathie a Navarze są różne. Z tyłu są typowe 16cm głośniki, po demontażu zobaczysz jak ci będą pasować. Miejsca jest dużo więc nie powinno być z tym problemów. Ja przymierzam się do wymiany wszystkich głośników na Hertz'e. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldi1 Opublikowano 17 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2013 Wszystko sie zgadza. Problem polega na tym że po demontażu fabrycznych głosników w drzwiach tylnych naszym pieknym oczom ukazuje się otwór w który nijak - bez dystansu - głośnika nie zamontujem bo wizualnie niby szeroki ale jak przymierzyłem mój głosnik Vibe 16,5 cm to chowa sie częściowo a reszta sterczy na wierzchu i prosi o dystans. Nadmieniam że głosnik fabryczny jest tak skonstruowany że wygląda jak wklejony w dystans a jego tył wchodzi w drzwi w niewielkim zakresie http://allegro.pl/glosnik-drzwi-kpl-nissan-navara-d40-pathfinder-i3351938370.html Nie znalazłem dystansów dedykowanych do Patha na tył więc stąd moje zapytanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sq9mcs Opublikowano 17 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2013 Ewentualnie albo wyciąć głośniki fabryczne z dystansów albo wykonać takowe we własnym zakresie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldi1 Opublikowano 18 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2013 Zaryzykowałem i zakupiłem te dystanse do navary. Jedyne co trzeba zrobic to nawiercic dwa nowe otwory w drzwiach a jeden mozna wykorzystac fabryczny. Ja tak zrobiłem i pasuje idealnie. Mam zestaw dwudrożny ze zwrotnicą. Gwizdek zamontowałem pod klamką w rogu tej wnęki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sq9mcs Opublikowano 18 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2013 Dobrze wiedzieć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldi1 Opublikowano 22 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2013 Jeszcze opisze sprytny cwancyk na określenie "plusa" i "minusa" na głosniku bez zbednego roszyfrowywania instalacji po serwisówce. Info przyda się przy każdym samochodzie z fabryczną instalacją z kablami oznaczonymi bliżej nie określonymi kolorkami. Demontujemy fabryczny głośnik razem z wtyczką wchodzacą w głośnik zostawiając po jakieś 3 cm kabelka fabrycznego. Odizolowujemy te dwa kabelki. Bierzemy baterię paluszka i podłaczmy do kabelków wystających z odciętej wtyczki. Membrana głośnika powinna wychylic się do przodu i mamy prawidłowo zlokalizowany plus i minus (plus i minus baterii to plus i minus na kablach głośnika). Jeśli wciągnie ją do środka to wiadomo na odwrót. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.