Gość NiesmialyRomek Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2013 (edytowane) Witam wszystkich, w zwiazku z tym, że nie wiem i nie potrafiono mi powiedzieć czy istnieje jakiś zakup kontrolowany tutaj na forum, mam do Was prośbę oceńcie to autko dla mnie. Niby lekko stuknięte, ale pewnie grube pieniądze wyjdą z tego.... Kto pomoże? powie pare zdań? co ważne...... może ktoś kto częściami handluje coś dopowie? Nurtujące mnie pytanie jak pasują części blacharskie powiedzmy od modelu 1993-1999 do modelu 2006? błotnik, maska? jesli pasuję i wygladają jak ulepa trudno, grunt by pasowały. Z czasem można zmienić...... na teraz wiem, że blacharsko to będzie spory wydatek, bo mało tych części z tego rocznika, a mechanicznie nie powinno być problemu. oto link: http://otomoto.pl/show?id=C30086420 PS. jesli jednak istnieje taki dział, proszę moderatora o przeniesienie... Dzięki z góry Pozdrawiam Edytowane 19 Sierpnia 2013 przez NiesmialyRomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavlak Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2013 zderzak przód, podłużnica lewa cała do wymiany, błotnik lewy, reflektor ( uchwyty pękniete może ktoś pospawa jeśli jest taka możliwość ). co do maski to nie wiem czy do wyklepania się nadaje, ale jak coś to trzeba znaleźć inną, pas przedni górny i dolny jest ok. powinieneś się zmieścić w kosztach 4000 - 4500 zł z robocizną i częściami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość NiesmialyRomek Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2013 (edytowane) Pavlak dzięki za odpowiedz. Masz terrano rozumiem? o ile wiem to tam jest rama, rama ponoć cała się uchowała. Podłużnice też są? a maskę i błotnik można od starszego terrano zamontować pasuje plug & play orientujesz się może? dochodzi jeszcze podwozie, drążki wachacze piernik wie czy nie jakaś półoś? czy w ogole kojarzycie to auto? może ktoś zna i podpowie? Pavlak punkt, pomagas dla Ciebie dzięki! Edytowane 19 Sierpnia 2013 przez NiesmialyRomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Datex Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Rama może i cała ale czy prosta. Jak krzywa to ja bym odpuścił. Strzał w koło więc niewiadomo jak wahacze i przedni most, zawieszenie w Terrano z przodu nie jest najlepsze. Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość NiesmialyRomek Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Jak krzywa to nie ma w ogole rozmowy to fakt. Kto odpowie na pytania odnośnie części? pasują części blacharskie powiedzmy od modelu 1993-1999 do modelu 2006? błotnik, maska? Ktoś z okolic Milówki, Żywca mógłby obejrzeć to auto i rzucić okiem na żywo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtus Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Generalnie da się polepić, na starszych rocznikach. Nie wdzię sensu za tę cenę. Fajne są drzwi z tyłu, na górze, po lewej widać dużą szparę. Perspektywa albo przekoszony Poproś o więcej zdjęć, ramy z przodu, zawieszenia, belki dyfra, mocowania drążków skrętnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość NiesmialyRomek Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2013 wojtus dzięki Ci za info, generalnie, auto chce dla siebie do lasu. Wygląd mnie za bardzo nie interesuje. Ten wydaje się niewyjeżdzony więc wpadł mi w oko... czy słusznie okaże się jak go obejrzę. Co do zdjęc dodatkowych już czekam i czekam i nie mogę sie doczekać, co daje trochę minusów sprzedawcy... Punkty dla Was za udział w dyskusji dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dżem Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Może niepozorne bum ale drążki i wahacz mogą być przekoszone jak i cały przód zawiasu. No i za tą kasę to nie widzę interesu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość NiesmialyRomek Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Interesu żadnego miało nie być. Auto z myślą o wycieczkach leśnych, terenu. Jednak odpuszczam auto, panowie handlarze myślą że mają górę złota, obudzą się w zimie ze zgniłkiem na podwórku to sie przekonają jakie klejnoty posiadają. temat można zamknąć dzieki za odpowiedzi Panowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NOmaro Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2013 I jak tam ogladales tego nissanka ? sfinalizowana tranakcja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość NiesmialyRomek Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2013 (edytowane) Tak ogladalem. cóż... auto bardzo prawdopodobne, że ma taki przebieg. W lipcu było dziabnięte. Stoi ponad miesiąc odpaliło bez kłopotu. Aku nowe na gwarancji. W środku ładniutkie. Skrzynka reduktor suchusieńkie jak nowe. Właściciel ruszył metr do przodu by w ogole go poogladać (był przyblokowany, tu płot tam auto) cięzko cokolwiek oceniać bez kanału. Auto potrafi przejechać kawałek ale jazd nie urządzałem z uwagi na to że koła zezują (lewe w lewo, prawe w prawo :) ) Od strony pasażera mnie najbardziej interesowało ale miejsca za bardzo nie było z góry jednak widać że posunięte uderzenie troche bardziej niż przypuszczałem aku wniknął w stronę silnika, najprawdopodobniej on uszkodził albo zbiorniczek albo jakiś wąż i zleciał cały płyn chłodniczy niewiadomo skąd, w zbiorniczku nie ma, chłodnice wydają się być nie walnięte obie. Pas przedni z przodu wygląda może i do odratowania, natomiast jak patrzymy bardziej prostopadle widać że posuneło go uderzenie w kierunku wiadomym. Auto ładniutko pracuje, mechanicznie nie powinno być żadnego problemu. Jednak ja odpuszczę bo nie jestem czarodziejem, dodatkowo kosultowałem się z kilkoma blacharzami w moim miescie i powiedzieli wprost, chcesz go kupic za 10 tys zl jeszcze jest jako taki sens, wlozysz pewnie z 10 kolejne..... za 16500 z pewnscia nie warto go brac aha Lampa pasażera rozwalona rozchodzi się na kilka części. Nie widać od dołu co tam urwane, ale z pewnością drążki trzeba nowe, czy jakieś wachacze ciężko powiedizeć, pewnie również. Reduktora nie było jak przetestować, na postoju powajchowałem skrzynke i reduktor wszystko wchodziło jak po maśle idealnie. Dzrzwi pasażera proste, nie ma tragedii zamykają sie normalnie. Dzięki za udział w rozmowie! Temat do kosza można wywalić dzieki wszystkim Edytowane 22 Sierpnia 2013 przez NiesmialyRomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi