Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[p12 1.8 qg18de] Cofnięty Wariator, rozrząd, wysokie spalanie

mironig
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Zmieniłem ostatnio rozrząd w Primerze  p12 1.8.  Wariator bez cofania był w położeniu w którym można było go zablokować. Czy to może świadczyć o jego uszkodzeniu? Czujnik zmiennych faz nie zgłasza błędu. Auto pali za dużo :-). 

Pozdrawiam

moja nowa niunia bierze 20 litrów w mieście - tylko ze beny:D

Jakie auto? Jaki silnik? Mój wcześniejszy samochód MitsubishI carisma z silnikiem o tej samej pojemności 1.8 i mocy 116 km palił Max 10,5 Lpg. W trasie 8,8. Na Instalacji założonej w tym samym warsztacie. Poza tym W MitsubishI po 10 tys olej miał prawie Taki sam kolor jak po zalaniu A nie czarny jak ssmoła :-) co  niezmienia faktu że Primera jeździ się o wiele bardziej komfortowo.

Ps. W jakim Położeniu powinien byc Wariator Na wolnych Obrotach ? Most advanced czy most retarded? (Pytanie do osób znających procedurę Wymiany rozrządu z manuala)

Audi A8 4,2 quattro już odechciało mi sie primki lecz spalania 6,5-7,5 l ON w mieście mi brakuje :D obecnie wystawlem ja na oto moto i w dziale sprzedam a tutaj tez dam linka moze ktos by chciał http://otomoto.pl/show?id=C30512927

A w Audikę musze wsadzic lpg ale to koszt 5k więc musze spylic p12 pozatym nie potrafiłbym jezdzic 2 na raz

Audi A8 4,2 quattro już odechciało mi sie primki lecz spalania 6,5-7,5 l ON w mieście mi brakuje :D obecnie wystawlem ja na oto moto i w dziale sprzedam a tutaj tez dam linka moze ktos by chciał http://otomoto.pl/show?id=C30512927

Kolego Audi to nie nissan ;a to jest klub nissan!!!wiec opis ile pali niunia to zbedne nabijanie linku.tez mam i audi troszke mniejsze i sie nie wychylam na nissanklub bo to nie te forum i daj sobie spokuj z odpisywaniem na byle pytania bo robisz smietnik na forum a gostki co potrzebuja pomocy czytaja zeczy co sa z 1000 razy opisywane..szerokosci dla nissan maniakow

Kolego Audi to nie nissan ;a to jest klub nissan!!!wiec opis ile pali niunia to zbedne nabijanie linku.tez mam i audi troszke mniejsze i sie nie wychylam na nissanklub bo to nie te forum i daj sobie spokuj z odpisywaniem na byle pytania bo robisz smietnik na forum a gostki co potrzebuja pomocy czytaja zeczy co sa z 1000 razy opisywane..szerokosci dla nissan maniakow

Pokaż mi w którym miejscu jest odpowiedź na pytanie: W jakim Położeniu powinien byc Wariator Na wolnych Obrotach ? Most advanced czy most retarded? (Pytanie do osób znających procedurę Wymiany rozrządu z manuala)

I jeżeli w pozycji Most Retarded to dlaczego w manualu opisuje  się konieczność cofnięcia go podczas wymiany rozrządu?

Pokaż mi w którym miejscu jest odpowiedź na pytanie: W jakim Położeniu powinien byc Wariator Na wolnych Obrotach ? Most advanced czy most retarded? (Pytanie do osób znających procedurę Wymiany rozrządu z manuala)

I jeżeli w pozycji Most Retarded to dlaczego w manualu opisuje  się konieczność cofnięcia go podczas wymiany rozrządu?

To bylo do kolegi preston81....;mironig to co napisalem nie dotyczylo twego pytania ,tylko kwesti ktora wcisnal preston81,dotyczacej sprawy nie z tego forum(inna marka auta)

• 7 miesięcy temu...