Coobcio Opublikowano 6 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2014 Im częściej wymieniamy olej w silniku i skrzyni tym lepiej... Zwłaszcza w automacie gdzie jest cała masa tarczek sprzęgłowych celulozowych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
violar Opublikowano 7 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2014 Ja planuję wymianę od dobrych 3 miesięcy i tak schodzi i schodzi i schodzi. Samemu jednak mam obawy przed takim majstrowaniem. Z Coobciem nie udało się dopasować jak akurat byłem w W-wie i teraz nie wiem czy zaufać jakiemuś warsztatowi co to niby zajmuje się automatami, planować jeszcze jedną próbę odwiedzin Coobcio-garage czy gdzie uderzyć. Jakiś pomysł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2014 Coobcio wiem, że częściej to lepiej dla silnika czy A/T ale nie popadajmy w skrajności wymieniałbyś w A/T poniżej 15kkm? (wiem, że spuszczasz część oleju przy wymianie oleju w silniku) jeżeli tak to Zetka ma tarczki nie celulozowe a papierowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 8 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2014 (edytowane) Przy okazji wymiania silnika w 370Z co miała od nowosci 26 tys km to przy okazji wymieniłem olej w automacie - olej stan tragiczny, czarny... Fakt że auto dość intetnsywnie eksploatowane... Edytowane 8 Listopada 2014 przez Coobcio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bydle Opublikowano 8 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2014 (edytowane) Przy AT olej ma kluczowe znaczenie bo to podstawa dzialania skrzyni wiec nie ma co sie zastanawiac. Zalecana w 350Z jest chyba wymiana co 50-60 tys. Ja napewno go wymienie najpozniej po 30 tys. Edytowane 8 Listopada 2014 przez Bydle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2014 (edytowane) Z to nie mój pierwszy samochód z A/T (mam automaty chyba od 10 lat) kilka lat temu sprzedałem auto po 300kkm z wymianą co 100kkm w skrzyni i zero objawów zużycia (wiem że Zetka to inny samochód i trochę większe obciążenia) na forum USA czytałem o czarnym oleju podczas wymiany po 20tys mil ale tamto auto miało 15 dni na torze (moja jeszcze nie była nawet blisko toru) Bydle, nie ma zalecanego okresu wymiany oleju w A/T w Zet (przynajmniej w 370Z) Edytowane 8 Listopada 2014 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomoakatomi Opublikowano 8 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2014 to wymieniajcie raz na 2 lata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bydle Opublikowano 9 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2014 Wlasnie apropo wymiany co jakis czas to tez masz racje bo olej tez ulega starzeniu po jakims czasie. Z to tez nie jest moj pierwszy AT bo wczesniej mialem 4 auta z AT i zawsze kluczowy do prawidlowego dzialania byl olej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 10 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2014 W instrukcji Hayensa od 350Z napisane jest że obowiązkowa wymiana oleju co 60 tyś km... W 370Z nawet częściej bym zmieniał, dużo bardziej te skrzynie się grzeją... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rado13912 Opublikowano 30 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2018 A jaki olej polecacie do 370z skrzynia automat?? I czy oplaca sie klasyczna wymiana czy tylko dynamiczna?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 14 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2018 Standardowa klasyczna, chyba że olej jest bardzo czarny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cybuch Opublikowano 13 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2021 Głupie pytanie, ale czy oleje w skrzyni AT różnych producentów można mieszac? Tzn, mam na myśli oleje o takiej samej specyfikacji (OEM olej AT i Ravenol ATF Type J2/S)? Innymi słowy czy mogę zrobić wymianę statyczną i do skrzyni zalanej wczesniej OEMowym olejem lać Ravenola? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxx370 Opublikowano 15 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2021 (edytowane) W nissanach standardowo jest chyba Matic S , jak zmieniasz na inny to najbezpieczniej jest wykonać wymiane dynamiczną Ja nie ryzykowałbym mieszania Edytowane 15 Maja 2021 przez Maxx370 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi