Gość zefhar Opublikowano 10 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2013 Dzień dobry, o szybach było już sporo na forum, ale do tej pory nikt nie opisał przypadłości jak w temacie. Dziwna sprawa z szybą kierowcy w mojej p12 1.9dci. Szyba działała bez zarzutów (nic nie mieli, nie strzela itp.), ale ostatnio opcja AUTO kierowcy przestała działać. Aby zamknąć/otworzyć do końca szybę u kierowcy muszę cały czas trzymać przycisk zamykania, a nie jak dotychczas pociągnąć/wcisnąć do końca i puścić co powodowało automatyczne zamkniecie/opuszczenie (zupełnie jak u pasażerów). Dodam, że ostatnio przy walce ze sprzęgłem odpinany by akumulator. Czy ktoś ma pomysł jak sobie z tym poradzić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzycho59 Opublikowano 10 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2013 Dzień dobry, o szybach było już sporo na forum, ale do tej pory nikt nie opisał przypadłości jak w temacie. Dziwna sprawa z szybą kierowcy w mojej p12 1.9dci. Szyba działała bez zarzutów (nic nie mieli, nie strzela itp.), ale ostatnio opcja AUTO kierowcy przestała działać. Aby zamknąć/otworzyć do końca szybę u kierowcy muszę cały czas trzymać przycisk zamykania, a nie jak dotychczas pociągnąć/wcisnąć do końca i puścić co powodowało automatyczne zamkniecie/opuszczenie (zupełnie jak u pasażerów). Dodam, że ostatnio przy walce ze sprzęgłem odpinany by akumulator, ale to chyba to nie powinno mieć wpływu. Czy ktoś ma pomysł jak sobie z tym poradzić? Witam, musisz ją zaprogramować, najpierw opuść na sam doł i przyciśnij przycisk auto zamykania na 20s, to samo z pozycją górną podnieś przycisk autozamykania i przytrzymaj 20s, będzie ok. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zefhar Opublikowano 10 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2013 Taka prosta rzecz a cieszy. Bardzo dziękuję i pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelsalata Opublikowano 14 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2013 Miałem to samo po wymianie podnośnika szyby. Po programowaniu wszystko wróciło do normy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psujaut Opublikowano 2 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2015 Ja również dziękuję,jakimś sposobem w moim aucie też miałem taki przypadek i sprawiło mi to sporą zagadkę. Szkoda,że nie działa to na inne szyby Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.