Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

Qashqai 360 Tapicerka

ginko75
 Share

Recommended Posts

Cześć,

Jak wygląda trwałość tapicerki siedzeń w modelu 360

Najbardziej interesuje mnie miejsce kierowcy:)

Czy potrzebny jest pokrowiec, czy orginalna tapicerka w modelu 360

jest trwała jak wygląda np. po przebiegu auta np. 80.000

Proszę o wypowiedzi :)

Może jestem nieświadmy ...ale nie przypuszczam żeby dla w/w modelu produkowano specjalną tapicerkę ! A jeśli już tak jest to przez rok pewnie nikt nie przejechał tylu km jak i nie przetestował jej na tyle aby podzielić się takimi spostrzeżeniami. Poleciłbym lekturę postów w tym temacie już napisanych .

Może jestem nieświadmy ...ale nie przypuszczam żeby dla w/w modelu produkowano specjalną tapicerkę ! A jeśli już tak jest to przez rok pewnie nikt nie przejechał tylu km jak i nie przetestował jej na tyle aby podzielić się takimi spostrzeżeniami. Poleciłbym lekturę postów w tym temacie już napisanych .

a 360 nie ma czasem częściowej skory? To by chyba było ze ma specjalna dla tego modelu :-)

a 360 nie ma czasem częściowej skory? To by chyba było ze ma specjalna dla tego modelu :-)

Sztuczna skóra- Derma  jest w tapicerce 360.

I na pewno się różni tapicerka w 360 od innych modeli Qashqai.

Pytanie co z jej trwałością może ktoś wie coś na ten temat i przejechał min 20.000

Edited by ginko75

Zakładać pokrowiec na skórę to chyba przesada. To auto a nie eksponat muzealny.

Co do trwałości to jest przeciętna, jak w każdym aucie. Dziury nie lecą, zabrudzenia zależą bardziej od właściciela niż tapicerki, spodni nie farbuje, spodnie jej nie brudzą. Moim zdaniem tyle w temacie.

Edited by Synkro

• 1 month later...

Panowie,

Jakie środki polecacie do konserwacji i czyszczenia siedzeń w modelu 360?

Panowie,

Jakie środki polecacie do konserwacji i czyszczenia siedzeń w modelu 360?

nie szalalbym z żadnymi środkami po prostu przetrzeć jak sie zabrudzi i tyle. Wg mnie nie ma co przesadzać i normalne przecieranie zabrudzeń wystarczy. Ja bynajmniej w poprzednim aucie miałem taka sama tapicerkę i nic nie stosowałem. Jedyne co to wstawilbym jednakowoz pokrowce na przód bo szczególnie przy tak wysokim aucie przy wsiadaniu i wysiadaniu skaj lubi sie przetrzeć i popękac

Chyba nie mogę zaprzyjaźnić się ze swoim Q i szukam nowych wad;)

Mam pytanie:

Czy siedzenie kierowcy  przy siadaniu i ruszaniu za przeproszeniem D..ą trzeszczy wam w modelu Q 360 ?

Czy to normalne?

Pozdrawiam

Edited by ginko75

U mnie jeszcze nie trzeszczy.

Co do czyszczenia to ja czyszczę elementy skórzane czy jak tak tam uważacie z dermy preparatem do skór z firmy Wurth.

U mnie jeszcze nie trzeszczy.

Co do czyszczenia to ja czyszczę elementy skórzane czy jak tak tam uważacie z dermy preparatem do skór z firmy Wurth.

Hej....

Ciekawe, że oczyściłem siedzenie chusteczką dziecięcą i przestało tak trzeszczeć.

Człowiek całe życie się uczy i cóż tapicerka w 360 wymaga częstszej chyba pielęgnacji niż inne materiały w Q.