pawel332 Opublikowano 28 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2014 (edytowane) Po kolei przejechałem dziś ok 20km zabrałem pasażera i dalej mieliśmy kilka postojów po parę minut(ważne bo sobie wyczerpałem akumulator,nie gaśiłem świateł bo nie wysiadałem to nic nie piszczało-głupota własna) No więc aku padło niemal całkowicie(centralny działał),dzięki uprzejmości pewnego starszego pana odpaliłem(BEZ PROBLEMU) autko po kablach,pojechałem do kolegi na kawkę(bez świateł aby lepiej podładować aku 1,5 km.) .po tym ZACZYNAJĄ SIĘ SCHODY kręcę i nie chce zapalić aż aku padło (jest stare) tak więc dałem do ładowania(w domu),wkładam i co NIC NIC kręcę jak oszalały i nie chce zapalić , udało się za którymś razem ale po chwili zgasł.Próbuje dalej i tak zapala i gaśnie po 2-3sek.,Jak mu dam gazu dochodzi do max 4 tys. obr. i gaśnie Wreście zapalił i zdążył się przełączyć na gaz i chodzi bez najmniejszego problemu ,po przełączeniu na benzynę gaśnie i są kłopoty z odpaleniem(gaśnie)Po rozruchu trzeba od razu dać mu obroty aby przeskoczył na gaz(wtedy działa) nie jest to wina braku Pb(wg wskaźnika) bo mam połowę zbiornika(aby wyeliminować ten błąd dolałem w drodze do domu za 30 dyszki przekroczyło połowę skali) Podejrzewam ze coś stało się z komputerem bo wygląda jak by odcinał paliwo a gazu nie. Edytowane 28 Stycznia 2014 przez pawel332 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 28 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2014 zakręć butle z gazem wyjeździj do przełączenia i wtedy sprawdź co się dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel332 Opublikowano 28 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2014 ale jak tak zrobie to nawet metra nie pojade bo na Pb po chwili gaśnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 28 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2014 powód właśnie może być po stronie LPG i trzeba to wyeliminować, odpal na LPG i zakręć butlę aż się przełączy i wtedy spróbuj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel332 Opublikowano 28 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2014 (edytowane) w tym rzecz ze ta moja instalacja nie pozwala odpalic na lpg tylko na Pb nie wiem co to za ustrojstwo ma 10 lat i tyle wiem ze zapala na benzynie a na gaz przełącza się na 2 tys obr. nawet temperatury nie potrzebuję Edytowane 28 Stycznia 2014 przez pawel332 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 28 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2014 OK, czyli odpal i zrób aby auto pracowało na LPG i wtedy zakręć butlę OK/??? i opisz wrażenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel332 Opublikowano 28 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2014 ok to jutro zdam relację na razie dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hansrpg Opublikowano 28 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2014 w tym rzecz ze ta moja instalacja nie pozwala odpalic na lpg tylko na Pb nie wiem co to za ustrojstwo ma 10 lat i tyle wiem ze zapala na benzynie a na gaz przełącza się na 2 tys obr. nawet temperatury nie potrzebuję Miałem taką instalację w Poldku. Aby odpalić z lpg musisz po włączeniu zapłonu kilka razy przełączyć na przemian na gaz i na pb, 4 czy 5 razy u mnie wystarczyło by któraś z kontrolek zaczęła migać i wtedy odpala po nieco dłuższym niż zwykle kręceniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GeorgeGt Opublikowano 28 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2014 A słychać pompkę paliwa jak przekręcasz kluczyk? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel332 Opublikowano 29 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 tak słychać (w clio było bardziej wyraziste) ale da się usłyszeć. Tak więc dziś autko się naprawiło samo tj włożyłem naładowany w pełni aku i pali bez problemu,kilka km dziś zrobiłem z postojami i nie było najmniejszego kłopotu z odpaleniem. temat można zamknąć lub usunąć z racji samoczynnej naprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi