alaniasty Opublikowano 9 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2014 Wwitam Koledzy mam kłopot z moim nissanem (primera p 11 1,8 rok 2000) a mianowicie autko od pewnego czasu szarpie zrywa skacze czy jak to nazwać ( czasami jak sie zagrzeje przestaje ) wrażenie jakby pracowałao na 3 cylindrach brak mocy spala duuzo wiecej.. generalnie jest problem. W piatek podjechałem do elektro-mechanika aby sprawdzić na kompie i co sie okazało - błąd spalania 1 cylinder ( czy jakoś tak ) i dodatkowo 2 sonda wykryła złe spaliny katalizatora ale mechanik powiedział że to moze być błąd który jest powiazany z brakiem spalania pierwszego cylindra. To wszystko wiem ale po odłączeniu innej cewki komp juz tego nie wykrył i tu zaczynam sie zastanawiać nad poprawnością tego badania....?! Reasumujac, przy badaniu wyszło że błąd spalania w 1 cylindrze ale jak odłączyliśmy wtrysk z 4 cylindra nic nie pokazał komp i stąd moje pytanie Jak sprawdzić czy to cewka nr 1 czy może wtrysk..? dodam że jak zamieniłem cewki 1 na 2 nic to nie dało - może ktos w Warszawie poleci dobrego mechanika który to sprawdzi rzetelnie ale nie zedrze skóry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enku Opublikowano 9 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2014 sprawdz ciśnienie sprzężania na cylindrach tylko rozgrzej auto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alaniasty Opublikowano 10 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2014 a jak mam to sprawdzic..? Mmoże ktoś zna dobrego mechanika ( z kompem ) który mógłby to zrobic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.