romeosoul Opublikowano 11 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2014 Na dzień dzisiejszy porównywalnie zwinny (ale też bez szalenstwa to 1.4 T Mokka i TSI Yeti.. reszta raczej odstaje, nie wiem jak jeździ Mazda ale dla mojej Accenty za duża różnica cenowa) PowerBoxa można odpinac, i wraca do ustawień seryjnych ale nie wiem czy jest taki wydajny jak Chip. Cena obu rozwiązań podobna ok 2500 PLN za coś sensonego i faktycznie działającego , to i tak lepiej niż dopłata do wersji 1.6. Ale to każdy musi sam ocenić. Szkoda że Dieselki tak chorendalnie drogie są , a w dodatku ten 1.5 przeraża awaryjnością i kosztami jakie mogą wyniknąć w krótkim czasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartoszN Opublikowano 11 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2014 słysząłem ,że 1.2DIG-T w QQ ma więcej koni niż podają - ciekawe ile w tym prawdy - może ktoś by na hamoni zbadał ? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romeosoul Opublikowano 11 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2014 podobno niektóre dieselki tak mają , nawet do +10KM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Plachon Opublikowano 11 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2014 Edek01 tyle to Diesel pali a nie benzynka. Realnie da sie przy 120kmh zejsc do sredniej 6.1 ale ciezko przy umiejętnej jeździe Nowy diesel common rail też nie pali 5l przy 120km. Tyle to paliły stare TDI Audi. Miałem Astre 1.7 CDTI i przy 140 na autostradzie ponad 7 ropy paliła. Aby nie być gołosłownym zdjęcie dla was z dzisiaj jak dojeżdżałem do świateł to pstrykłem A to ja mam tak, ze przed światłami jak zdejmę nogę z gazu a na biegu jade to spalanie mam 0,0 Powiem więcej, wszyscy tak mają, więc Twoje 4,3 to coś nie tak masz z autem. Panowie, prawda jest taka, że jak sie kupuje auto za 80-90k PLN to zużycie 1l/100km w tą czy w tamtą to nie jest ważne. Najważniejsze, żeby auto jeździło i sie nie psuło i tego wszystkim życzę, abyśmy omijali serwisy jak najdalej A auto pali tyle ile się mu wleje paliwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elsebo Opublikowano 11 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2014 I tego sie trzymajmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seta21 Opublikowano 12 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2014 (edytowane) Tak się składa, że mój przyjaciel, fanatyk Alfy Romeo ma warsztat z hamownią. Oni to muszą mieć, if you know what I mean. Rano z ciekawości pojechałem. Musiałem jednak wyjść z pomieszczenia i odejść daleko, bo nie mogłem słuchać katowania silnika mojego QQ. Wynik - achtung, achtung - 119,6 KM przy 4708 RPM. Edytowane 12 Września 2014 przez seta21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 12 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Września 2014 No to ładnie.Ale aż tak by firma myliła się w KM? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seta21 Opublikowano 12 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2014 ja myślę, że to w hamowni to jest przy totalnym wyżyłowaniu silnika, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rahazomor Opublikowano 12 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2014 wygląda, że to ile podaje producent to jakby minimalna ilość koni była widziałem gdzieś na tym forum screeny z hamowni, gdzie 2.0 dci miało po 157,9 KM zamiast 150, a 2.0 benzyna 150 KM zamiast 140 KM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nikt Opublikowano 12 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2014 znajomy ma renault megan 1,2(Moc 130 KM / 96 kW) to jest ten sam silnik co QQ tylko trochę więcej koni ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ProceSS Opublikowano 12 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2014 nissan ma tak we wszystkich swoich modelach ... mysle ze oni podaja minimalna wartosc ktora MUSI miec kazdy a jak jest wiecej to na plus. W Juke jest dokladnie taka sama sytuacja, w GTR zreszta tez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elsebo Opublikowano 12 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2014 nissan ma tak we wszystkich swoich modelach ... mysle ze oni podaja minimalna wartosc ktora MUSI miec kazdy a jak jest wiecej to na plus. W Juke jest dokladnie taka sama sytuacja, w GTR zreszta tez @ProceSS Jestem ciekawy jakie będą Twoje wrażenia po przesiadce z 1.6DIG-T w Juke na 1.2DIG-T w QQ...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 12 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2014 Będzie deptał pedał gazu w poszukiwaniu mocy aż go zarwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elsebo Opublikowano 12 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2014 Pewnie tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ProceSS Opublikowano 13 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2014 przyznam sie ze kupilem QQ (zamowilem) i dopiero po podpisaniu papierow zapytalem czy maja to "ustrojstwo" 1.2 zeby sie przejechac wiem ze troche glupio ale nie chwalac sie wiele razy wiem wiecej o samochodzie ktory kupujeniz sprzedajacy (mowa o UK). oni maja gleboko gdzies szczegoly techniczne (samochody sprzedaja sie na tony). co do jazdy bylo ok mialem troche obaw chyba jak kazdy ale rozczarowalem sie na plus , oczywiscie wybral bym 1.6 ale jest wciaz niedostepny wiec jest 1.2 (mniejsza moc ale i oplaty mniejsze, a w UK to jest ubezpieczenie i podatek drobowy) teraz tylko czekanie na odbior (ma m potwierdzone na 29/09/14) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomi_St Opublikowano 13 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2014 znajomy ma renault megan 1,2(Moc 130 KM / 96 kW) to jest ten sam silnik co QQ tylko trochę więcej koni ma Ciekawe czym te silniki się różnią. Tylko softem czy także jakąś mechaniką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romeosoul Opublikowano 16 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2014 podejrzewam że sam soft i konfiguracja. Chyba że turbina o innej charakterystyce, ale cała reszta ta sama. A szkoda że do ciężkiej QQ dają 115KM kiedy w Megance śmiga 130KM... kompletnie niezrozumiałe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elsebo Opublikowano 16 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2014 podejrzewam że sam soft i konfiguracja. Chyba że turbina o innej charakterystyce, ale cała reszta ta sama. A szkoda że do ciężkiej QQ dają 115KM kiedy w Megance śmiga 130KM... kompletnie niezrozumiałe Nie 115 tylko 120KM No właśnie... Meganka jest lżejsza stąd pewnie i silnik moze byc bardziej wyżyłowany... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
levin Opublikowano 17 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2014 Witam na forum Podróż do Splitu i z powrotem ,śr.spalanie 7 litrów ( 2 osoby, w bagażniku 2 rowewry i bagaże prawie po dach) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seta21 Opublikowano 19 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2014 Levin - niezły wynik. Witamy w klubie! Wczoraj / dzisiaj nocą trasa Czersk - Tuchola - Świecie - Toruń - 6,7 l/100 km cztery osoby na pokładzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romeosoul Opublikowano 19 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2014 no to fajnie , u mnie 7.2l po przejechaniu 26.000km .... ale jak ostatnio pojechałem Dieselkiem w trasę to żal mi się zrobiło żę QQ "aż" tyle pali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wucash666 Opublikowano 20 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2014 Trasa Tarnów - Piotrków Tryb. - Tarnów +/- 500 km, 3 osoby na pokładzie - 6,2 l/100 km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mc55 Opublikowano 24 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2014 a jechał ktoś w trasę tą wersją załadowaną + 4 dorosłe osoby ? może to kiepskie porównanie ale wróciłem w zeszłym tygodniu z zagranicy nowym VW Touranem 1,4 (140 koni) i w/g mnie każdy kolejny pasażer zabiera 10 koni i dodaje 1 s i do przyspieszenia, czy w nowym QQ da się to też odczuć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciu Opublikowano 24 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2014 mc55, tak da się odczuć każde kolejne kilogramy w samochodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomi_St Opublikowano 5 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2014 Mam pytanko do tych co mają Teknę: czy komuś działa w ogóle Ostrzeganie o Zmęczeniu Kierowcy ? Nigdy mi to się nie włączyło a bywało, ze prowadziłem po 6-7h bez przerwy. Ba nawet na wskaźniku zmęczenia nic się nie zmieniało. Jedynie jak ustawiłem sobie Timer za np. 4h to po tym czasie pojawił się alert o konieczności zrobienia przerwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi