Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Jaki kod błędu Check engine??

noreczeq

Rekomendowane odpowiedzi

Witam kolegów:) Jestem posiadaczem Nissana Primery p11 z 2000r(lpg). Ostatnio zapaliła mi się kontrolka check engine. Włożyłem drut w zworki i nie do końca jestem pewien czy dobrze odczytałem kod jaki mi się wymrugał. Proszę o pomoc. Na moje oko to wyszło 0171 ale proszę o bardziej zaawansowanych forumowiczów oo pomoc czy to ten kod i co on dokładnie oznacza:) Z góry dziekuję.
Filmik z nagraniem do obejrzenia http://youtu.be/PWBaq0eKIqk

Błąd 0171 Czystość paliwa -mieszanka zbyt uboga.  Ten błąd dotyczy Primery od 2001 roku, ale przypuszczam ze do twojej też.

Tu masz info

http://forum-mechanika.pl/threads/almera-n16-b%C5%82%C4%85d-p0171.9634/page-3

Prawdopodobnie przepływomierz jest winowajcą, ale może być bardzo dużo przyczyn.

Najlepiej podmienić i zobaczyć :)

sprawdź regulację LPG

Tak jak Dino pisze regulacja LPG jeśli jest załatwi sprawę

Skasuj błąd i pojeździj na paliwie trochę, jak wywali znowu błąd na PB i będzie ten sam to raczej przepływomierz, albo milion innych pierdół ale nie LPG :)  Takie sprawdzenie wyjdzie taniej niż sprawdzenie instalacji LPG przez gazownika :) jak nie będzie błędu to LPG do regulacji ( wymiana filtrów itp) 

Dziękuje za info-będę działał i napisze co i jak wyszło. W sumie to chyba zaniedbałem wymiane filtrów od gazu i to może dlatego-od tego zaczne:) a mam jeszcze pytanie..czy teraz mam skasowac bład i jeżdzić czy jak trafie w problem to check sam zgaśnie??

Dziękuję bardzo za informacje:) Będę dawał znac co i jak wyszło i dzieki Wam moze moje info tez sie komus przydadzą:) pozdrawiam:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...