tfp Opublikowano 19 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2014 Nie działa klamaka wewnętrzna od strony pasażera, z przodu. Czy trzeba ja wymiwenić, jak twierdzi jeden mechanik, czy wystarczy coś w środku wyregulować, ustawić, jak twierdzi inny mechanik. Jeśli trzeba wymienić, to może polecacie kogoś do zakupu takiej klamki? A może to podobna przyczyna, jak w nie rozwiązanym temacie już poruszanym na tym forum przez forumowicza jawala? http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/94746-klamka-drzwi-nie-dzia%C5%82a-nie-mozna-otworzy%C4%87-od-%C5%9Brodka/?hl=klamka W temacie można wyczytać, że pasażer nie działa Miało być od strony pasażera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacMac Opublikowano 20 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2014 Trzeba sprawdzic linke idącą od zamka do klamki. Moze byc tak, ze linka tylko wypadła z zaczepu , ale z tego co sie orientuje, to najcześciej pęka plastikowy zaczep, do ktorego mocowana jest koncówka linki. Klamka przykręcona jest do drzwi na jedna śrube i dosc latwo sie demontuje. Ja zdejmowalem caly boczek, bo musialem dostac sie do zamka, ale nie wiem, czy nie wystarczy podwazyc plastikowa obudowe wokół klamki? Wczesniej musisz podwazyc osłonę uchwytu w drzwiach, pod ktorym znajdują sie dwie sruby mocujące uchwyt , sruby najlepiej odkręcić kluczem nasadowym chyba 10 , wkętakiem jakos nie idzie :-) jezeli zdejmujesz boczek to wystarczy mocno szarpnąć od dołu i zaczepy puszczą . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tfp Opublikowano 23 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2014 Może się okazać, że to plastikowy zaczep Jeśli tak, to można to dokupić, aby nie kupować całej klamki, czy raczej zostaje zakup kompletu? Jak można dokupić, to pod jaką nazwą tego szukać w necie, lub ogólnie, i gdzie najlepiej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacMac Opublikowano 23 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2014 Mozesz dzwonic, do któregos z aso i sie zapytac o cene lub szukac na portalu aukcyjnym wpisując np. qashqai klamka wewnętrzna prawy przód. Nie wiem czy tylna prawa jest taka sama , ale odejrzewam, za tak. Ostatnio widziałem aukcje, gzie ktos sprzedawal zamek razem z klamką i w komplecie było duzo taniej niz sama klamka . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.