Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

HYDE PARK

JACKO29
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Piszesz o swojej kreciej robocie o mnie na ShoutBox???

Powodzenia..................................................... :) .

Przy odrobinie rozgarnięcia można komuś dowalić tak żeby poszło w pięty, jednocześnie nie robiąc sobie dodatkowych wrogów.

Tylko trzeba jeszcze mieć to rozgarnięcie. :D

I jak widać wyżej, Fergulowi w tym temacie nie brakuje. :spoko:

A tak serio, to czy Ty Edek myślisz, że za cel życiowy postawiłem sobie uprzykrzanie Tobie życia?

Zauważ, że już nie tylko ja mam z tej sytuacji radochę.

Zawrzyjmy tu i teraz publicznie pokój i skończy się ta głupkowata złośliwość z obu stron.

Edytowane przez colins
  • Upvote 1

Jestem jak najbardziej za.

Na tym forum, tak jak jest  na innych, brakuje opcji IGNORUJ. Po włączeniu takiej wobec jakiegoś użytkownika - nie widzi się jego postów i ma się spokój z niereformowalnymi jednostkami. Osobiście zrobiłem sobie takiego ignora "manulanie" przeskakując te posty.

Dziękuję. Jest. Faktycznie.

Oooo i jest fajna opcja: ignoruj wszystkie sygnatury użytkowników.

Uffff to jest coś dla mnie - niektórzy to niezła wiochę odwalają w sygnaturach mając ją na pół ekranu i więcej grafiki niż w przeciętnym komiksie ;-))))

Edytowane przez Karminadel

Fajny :D

Edek01

Wybacz ,że się wtrącam ale ...

Colins wyciągnął do Ciebie dłoń  ...

Czy wszyscy mamy prosić Ciebie o zgodę ?

Nowy,uważam ,że po słowach Colinsa temat zakończony i nie ma co wracać.Proszę uszanuj to.

Ja w trosce ...

Oby nie było tak jak z Wałęsą co chciał podać Kwaśniewskiemu .... :(

Mnie chyba nie musisz prosić ...

Colinsa też ... i oby się tak stało jak uważasz (amen)

Edytowane przez nowy 2011

Dobra, dobra panowie. Nie namawiajcie się za moimi plecami. ;)

Ja temat uważam za zamknięty. Nie mam zamiaru więcej się z Edkiem przekomarzać. :D

On sam wprawdzie nic nie odpowiedział, ale widzę, że chyba też dał sobie na luz.

Więc niech tak zostanie, bo kłótnie do niczego dobrego nie prowadzą.

Dość ich mamy wśród naszej politycznej "ELYTY".

My tymczasem wymieniajmy się w końcu cennymi informacjami na temat naszych bolidów, a miłość niech zagości w naszych sercach. :zwyciestwo2:

Szczęśliwe zakończenie :spoko:

post-68386-0-58235400-1425296336_thumb.jpeg

• Upvote 1

Ja to tak w dobrej wierze, nie na złość -_-;) .

Ja to tak w dobrej wierze, nie na złość -_-;) .

No a Ty myślisz, że ja nie w dobrej wierze?

Myślisz, że nie dałbym Ci pyska?

A gdybyśmy się napili, to dopiero by było. :D

Napić się mogiem, ale ja będę wracał przez Austrię bo A4 podrożała :D . Zaraz Jacek nas zje..e.

W sumie to HP, to chyba można pisać głupoty ;) .

Nikogo nie zje...m:D 

HP :D

Jak oni się kiedyś całowali ....i nie było kłótni między politykami , a teraz panie ......!

Widzicie Niesiołowskiego z pianą w zajadach w takim uścisku i pocałunku z Kaczyńskim :) 

A tak bay the way jaki nam się Harlequin zrobił w temacie ,wszyscy sobie ręce podają i chcą się kochać 18.gif.......

O jak pięknie aż mięknie,miłość po same kule .

A mi brakuje Skyller dlaczego się wymiksowała z tak kochającego się towarzystwa :)

Proszę tylko głupot nie pisać że jest na urlopie, bo człowiek będąc na urlopie nie kasuje się z profilu użytkownika :wtf:

No to jaki olej polecasz Edwardzie?  :devil:

Bo po tym co naściemniałeś zastanawiam się mimo wszystko nad profilaktyczną wymianą.

Wprawdzie bardziej dla spokoju ducha niż z powodu, że coś się dzieje, ale może trzasnę wymiankę.

Silnik ma przejechane 3 tysiaki z groszem więc po tym umownym okresie dotarcia wyjdzie mu to tylko na zdrowie, a na pewno nie zaszkodzi.

Swoją drogą dzięki Tobie :whistle: zacząłem drążyć temat i doczytałem, że w silnikach z wtryskiem bezpośrednim szybkie ciemnienie oleju jest naturalne. Jak znajdę link, to wrzucę, ale było to gdzieś na stronie Shella bodajże. Ogólnie związane jest to ze sposobem spalania mieszanki w komorze spalania. W silnikach GDI (z wtryskiem bezpośrednim) benzyna wtryskiwana jest pod dużym ciśnieniem bezpośrednio nad denko tłoka (oczywiście piszę w uproszczeniu), co wiąże się z dużo wyższą temperaturą spalania, a w związku z tym z wytwarzaniem m.in. sadzy co objawia się m.in. szybszym czernieniem oleju (coś jak w dieslu). Przynajmniej takie bzdety wyczytałem. :D

Wracając do oleju - skłaniam się ku Motulowi 8100 X-cess 5W40, który spełnia odpowiednie normy (te renówkowe też :P). Wybacz, ale Mobila pominę i Elfa tym razem chyba też. No chyba, że macie jakieś inne propozycje.

Swoją drogą czy wiecie, że w silniku 1.2 DIG-T filtr oleju jest mokry? :blink:  Tzn. nie w formie przykręcanej do silnika puszki tylko jako "papierowy" wkład ukryty pod odkręcaną pokrywką. :wacko:

Edytowane przez colins